Αδήλωτα τετραγωνικά: Σχεδόν 740.000 μπήκαν στην πλατφόρμα – Υποβλήθηκαν 59.600 διορθωτικές δηλώσεις

Τεράστια είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων προς τους Ο.Τ.Α, σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε πέντε ημέρες λειτουργίας της υπηρεσίας έχουν επισκεφτεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ 739.886 πολίτες προκειμένου να συγκρίνουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους. Ο μέσος χρόνος υποβολής της δήλωσης διόρθωσης των τετραγωνικών, είναι μόλις 5 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ.

1.200 τζιχαντιστές αναζητούνται από Αστυνομία και ΕΥΠ

Υπενθυμίζεται πως η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, τη ΓΓΠΣΔΔ, την ΑΑΔΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Τεράστια ανταπόκριση

Ειδικότερα η ΚΕΔΕ, αναφέρει ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/για τη δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών προς τους Δήμους της χώρας, η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 14:00 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Σε μόλις πέντε (5) ημέρες λειτουργίας της υπηρεσίας έχουν επισκεφτεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα, 739.886 πολίτες προκειμένου να συγκρίνουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους, που έχουν δηλώσει στο Ε9 με τα δηλωμένα τετραγωνικά που έχουν υποβάλει στον οικείο Δήμο.

Έχουν υποβληθεί 59.600 αιτήσεις με διορθωτικές δηλώσεις, εκ των οποίων οι 50.414 αφορούν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και οι 9.187 μη ηλεκτροδοτούμενα.

Μεταξύ αυτών έχουν υποβάλει δηλώσεις και 1.230 κάτοικοι του εξωτερικού.

«Κι όλα αυτά χωρίς απολύτως καμία ταλαιπωρία των πολιτών που δεν χρειάστηκε να σπεύσουν φορτωμένοι με έγγραφα και δικαιολογητικά στα γκισέ των Δήμων. Ενδεικτικό είναι πως ο μέσος χρόνος υποβολής της όλης της διαδικασίας δήλωσης διόρθωσης των τ.μ είναι 5 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα», αναφέρει η ΚΕΔΕ, σημειώνοντας ότι σε συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από το πρωί της Τετάρτης, οι δήμοι δεν αντλούν πλέον τα δεδομένα του Ε9 από την εκκαθαριστική δήλωση του 2019 αλλά από το αρχείο του Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ, το οποίο περιλαμβάνει και όλες τις τελευταίες μεταβολές ακινήτων.

Επίσης, συμπληρώνει η ΚΕΔΕ,  το Υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε με έγγραφό του Αρ. Πρωτ. 14858/3-3-2020 σε όλους τους Δήμους της χώρας και υποδεικνύει στις Διευθύνσεις Εσόδων των Ο.Τ.Α να πιστοποιηθούν ως χρήστες στην πλατφόρμα ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης της ΚΕΔΕ (GovHUB) μέσω των διαχειριστών τους στο Δήμο τους, προκειμένου να υποδεχθούν και να επεξεργαστούν τις διορθωτικές δηλώσεις των δημοτών τους.

Υπηρεσία χωρίς απολύτως καμία στάση.

Λόγω της μεγάλης εισροής τηλεφωνημάτων στο Help Desk της ΚΕΔΕ, με πρόταση του Προέδρου της κ Παπαστεργίου Δημήτρη αυξήθηκαν τα στελέχη που συγκροτούν το κέντρο εξυπηρέτησης προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες.

Διευκρινίζεται πως στο Help Desk της ΚΕΔΕ απευθύνονται οι διαχειριστές και χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, υπάλληλοι των Δήμων, προκειμένου να δηλώσουν δυσλειτουργία της υπηρεσίας ή να λάβουν επιπλέον πληροφόρηση για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας.

Οι πολίτες απευθύνονται στο Help Desk της ΚΕΔΕ ΜΟΝΟ για θέματα δυσλειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατά την είσοδο τους σε αυτή.

Τόσο για τους πολίτες όσο και για τους υπαλλήλους των Δήμων παρέχονται αναλυτικές οδηγίες στη πλατφόρμα σε ηλεκτρονική μορφή (wiki) καθώς και «συχνές ερωτήσεις».

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τη δήλωση των ακινήτων τους, απευθύνονται αποκλειστικά στο Δήμο που ανήκει το ακίνητό τους.

Οι πολίτες θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τυχόν διόρθωση τ.μ των ακινήτων τους διότι η προθεσμία 30/3/2020 είναι καταληκτική.

«Είναι μόνο η αρχή»

Σε δήλωσή του ο υπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρει : «Η τεράστια ανταπόκριση σε μια διαλειτουργικότητα που δεν απαιτεί κανένα δικαιολογητικό και γίνεται με τέσσερα κλικ αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία εύχρηστη, κατανοητή και ασφαλή.

Είναι μόνο η αρχή για μια σειρά υπηρεσιών που συγκροτούν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, δηλαδή τη χρήση της τεχνολογίας για την απλούστευση των διαδικασιών και την αλλαγή της κουλτούρας των συναλλαγών μας με το Δημόσιο και τους φορείς, αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΑΑΔΕ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε ότι:  «Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας που ανέπτυξε η ΚΕΔΕ, έδειξε πόσο πιο εύκολη κάνει τη ζωή μας η πληροφορική αλλά και η συνεργασία των φορέων του κράτους.

Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών μας».

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ , Γιώργος Πιτσιλής, σημειώνει επίσης ότι: «Η ΑΑΔΕ, σταθερά προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη ΓΓΠΣΔΔ και την ΚΕΔΕ, υλοποίησε άμεσα το μέρος του έργου που της αναλογούσε για την ηλεκτρονική πλατφόρμα μη δηλωμένων τετραγωνικών μέτρων στους ΟΤΑ.

Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είμαστε δίπλα στην καθημερινότητα του δημότη.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η υψηλή ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποδεικνύει ότι η στοχοπροσήλωση στην εξυπηρέτηση του πολίτη βρίσκει πάντα θετική ανταπόκριση».

Πηγή ΑΜΠΕ

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Αβέβαιη και επισφαλής η προοπτική της ελληνικής οικονομίας

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Πέραμα – Ένας νεκρός και επτά τραυματίες σε αιματηρή καταδίωξη

Αιματηρή καταδίωξη έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλοι επτά: έξι αστυνομικοί και ένας...

Φίλιππος Γλύξμπουργκ και Νίνα Φλόρ – Ο παραμυθένιος γάμος στην Μητρόπολη Αθηνών

Όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης ανταλλάσσουν αυτήν την ώρα, στην Μητρόπολη Αθηνών, ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος Γλύξμπουργκ, και η Νίνα Φλορ. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι...

Επίθεση με βιτριόλι – «Στην Αγγλία δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια και εδώ θα βγει σε 5 χρόνια»

«Είναι φανερό ότι η κατηγορούμενη παίζει θέατρο από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας για...

Σε κόκκινο συναγερμό μέχρι τα Χριστούγεννα – Μόνος δρόμος εμβόλιο και μέτρα προστασίας, λένε οι ειδικοί

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να κορυφωθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι...

Γλυκά Νερά – Τα σημειώματα του πιλότου στο τρίτο πρόσωπο δύο εβδομάδες πριν σκοτώσει την Καρολάιν

Συνταρακτικές αποκαλύψεις, οι οποίες αναμένεται να φέρουν τα πάνω – κάτω στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, έφερε στη δημοσιότητα η Αγγελική Νικολούλη στην πρώτη...

Σχετικές ιστορίες