Ανδρουλάκης: «Μετά τα Τέμπη, άνοιξε η κουρτίνα της αποκάλυψης για το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη»

Με την αισιόδοξη εκτίμηση ότι «είμαστε πολύ κοντά να ξανακάνουμε την Κρήτη το κάστρο του ΠΑΣΟΚ, το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης, της παράταξης που άλλαξε την Ελλάδα», ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο θεματικής εκδήλωσης, με τίτλο «Ανθεκτική οικονομία – Δίκαιη κοινωνία – Ισχυρή Ελλάδα».

«Ποιος το περίμενε εν έτει 2022 και 2023 να βρισκόμαστε μπροστά σε σκάνδαλα όπως αυτά των υποκλοπών;», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέροντας για τον πρωθυπουργό: «Πώς είναι δυνατόν αυτός που θέλει να λέγεται φιλελεύθερος, να οργανώνει στο Μέγαρο Μαξίμου ένα παρακράτος υποκλοπών εις βάρος των πολιτικών του αντιπάλων;».

Και προσέθεσε: «Είναι φιλελεύθερος αυτός που, και ενώ στην αρχή λέει ένα συγγνώμη, όπως αυτό μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, μετά να προσπαθεί να παρουσιάσει τον πολιτικό αρχηγό του τρίτου κόμματος της χώρας ως ένα πράκτορα ξένων δυνάμεων;

»Μήπως αυτά γίνονταν στα χρόνια πριν τη μεταπολίτευση; Μήπως αυτό είναι το χειρότερο πρόσωπο της δεξιάς;», δήλωσε χαρακτηριστκά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Μετά τα Τέμπη, άνοιξε η κουρτίνα της αποκάλυψης για το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη»

Σε ό,τι αφορά την τραγωδία στα Τέμπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «πολλές φορές γίνονται ανθρώπινα λάθη, αλλά υπάρχει τεχνολογία, υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, για να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή από το ανθρώπινο λάθος, και όχι να είναι στο χέρι ενός, του ρουσφετιού της Νέας Δημοκρατίας».

«Έχουν  το θράσος να κάνουν διάχυση των ευθυνών στα προηγούμενα 20 και 30 χρόνια», σημείωσε, «αντί να απαντήσουν πώς είναι δυνατόν, ενώ το όριο ηλικίας σε μετάταξη να είναι τα 48 έτη, να βρεθεί σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος 10 χρόνια μεγαλύτερος, μόνος του και με ελάχιστη εμπειρία».

Για την επίμαχη σύμβαση 717, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «από το 2017 μέχρι σήμερα πήρε επτά παρατάσεις, και επί ΣΥΡΙΖΑ, και επί ΝΔ, και λένε τώρα ότι θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες το έργο!».

Και προσέθεσε: «Ακόμη κι αν υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες το έργο, η κατηγορία προστασίας θα είναι νούμερο 1 για την Ελλάδα, όταν σε όλη την Ευρώπη η κατηγορία προστασίας για τα τρένα είναι νούμερο 2. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε ανταλλακτικά και δεν θα βρίσκουμε, για να ικανοποιήσουμε αυτά τα συστήματα προστασίας».

«Όταν τίποτα δεν πάει καλά, ο Μητσοτάκης δεν ξέρει τίποτα»

«Το πένθος έχει στιγματίσει βαθιά την πατρίδα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι «μετά από αυτή την τραγωδία άνοιξε αυτόματα η κουρτίνα της αποκάλυψης, για δεύτερη φορά, για το τι είναι το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη.

»Τι είναι αυτό το σύστημα εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, το δήθεν σύστημα των αρίστων, ένα σύστημα που όλα πάνε καλά όταν γίνονται με εντολή Μητσοτάκη, αλλά όταν τίποτα δεν πάει καλά, ο Μητσοτάκης δεν ξέρει τίποτα.

»Αυτή η απόλυτη ανευθυνότητα θα κριθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά θα κριθεί μέσα από μία αλληλουχία τραυματικών εμπειριών για τον ελληνικό λαό».

Για τις υποκλοπές, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «δεν είναι  ζήτημα κουτσομπολιού, γι’ αυτό ασχολείται τόσο πολύ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να υπάρχουν ισχυρή δημοκρατία, διαφάνεια και αξιοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην ανάταξη της οικονομίας, το ιδιωτικό χρέος, την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, αλλά και τα εργασιακά και τους μισθούς:

«Έρχεται ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, ενώ κρατούσε σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, να εξαγγείλει το μέτρο του. Εμείς του λέμε σήμερα από το Ηράκλειο, να ακολουθήσει την πρόταση των εργαζομένων και να μην ανακοινώσει ούτε ευρώ λιγότερο από την πρόταση της ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό, ιδιαίτερα λόγω της πολύ μεγάλης οικονομικής κρίσης.

»Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό – οφείλει να απελευθερώσει τις τριετίες, ώστε οι αμειβόμενοι με τις κατώτερες αποδοχές να εξελιχθούν επιτέλους μισθολογικά.

»Και οφείλει επίσης να κηρύξει ως υποχρεωτικές τις κλαδικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, με πρώτη αυτή των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που αφορά ιδιαίτερα την Κρήτη και χιλιάδες εργαζόμενους στο νησί μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, μόνο για τη θέση της εξουσίας»

Κάνοντας επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «αυτοί οι δύο παίκτες του πολιτικού συστήματος έχουν μόνο μία αρχή: είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα μόνο για τη θέση της εξουσίας.

Περιγράφοντας τα «παρωχημένα» μοντέλα διακυβέρνησης των Μητσοτάκη και Τσίπρα, επισήμανε πως οι δυο τους «έχουν μόνο μία αρχή: Είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα μόνο για τη θέση της εξουσίας.

»Εργαλειοποιούν τις καταστάσεις: ο ένας έλεγε θα αλλάξει την Ελλάδα και θα φέρει ισχυρούς θεσμούς και ο άλλος έλεγε ότι θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη.

»Τα αποτελέσματα, τα βιώνετε σήμερα στο πετσί σας. Η Ελλάδα ζει τεράστιες ανισότητες, έχει χαμένες ευκαιρίες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, για πρώτη φορά μπαίνει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα δημοκρατίας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το δίλημμα των εκλογών, όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ.

»Το πραγματικό δίλημμα είναι: ή ένα κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων, για να το αξιοποιούν με μόνο στόχο το πελατειακό κράτος και την ενίσχυση της εξουσίας τους, ή ένα κράτος εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος».

Στην εκδήλωση, πραγματοποίησαν παρεμβάσεις ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός και επικεφαλής του In Social, ο Δημήτρης Σπυράκος, συντάκτης του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 για την προστασία της πρώτης κατοικίας και γραμματέας του τομέα Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, αναπληρωτής γραμματέας του ίδιου τομέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση το βράδυ της Πέμπτης ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη.Σύμφωνα...

Δύο ώρες με τον Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία

Ενα τετράγωνο παραπέρα από το Μαξίμου πήγε ο Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό – και, ναι, αυτό το ένα τετράγωνο το...

Το κίνητρο

Οτιδήποτε κινεί, ωθεί ή παρασύρει σε δράση θεωρείται κίνητρο. Πρόκειται για την εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να ικανοποιήσει τον εγωισμό του και να βελτιώσει...

Επιστημονική φαντασία η μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ το α’ τρίμηνο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσε την αύξηση των επιτοκίων εκτός και αν υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις και ενδέχεται να εξετάσει μειώσεις σε αυτά κάποια στιγμή...

Ο Μπάιντεν δεν έπεισε τους Ρεπουμπλικανούς

Ο Τζο Μπάιντεν δεν κατάφερε να πείσει τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση να ψηφίσει υπέρ ενός πακέτου άνω των 106 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων για την...

Σχετικές ιστορίες