Ανοιξε η επίσημη ιστοσελίδα για τον κοροναϊό

Στον «αέρα» βρίσκεται από την Τρίτη η ιστοσελίδα covid19.gov.gr που αποτελεί πλέον τον κεντρικό κόμβο πληροφόρησης της κυβέρνησης για όλες τις πολιτικές, για όλες τις δράσεις των Υπουργείων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Μέσα στον ιστότοπο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα μέτρα που σχετίζονται με τον κοροναϊό, στατιστικά στοιχεία αλλά και απαντήσεις από τους ειδικούς.

Συγκλονιστική εξομολόγηση: «Η μάχη μου με τον κοροναϊό σε νοσοκομείο του Λονδίνου»

Τα στοιχεία για την Ελλάδα: 1.832 κρούσματα, 81 νεκροί

Κάνοντας scroll down στην ενότητα της ιστοσελίδας υπό τον τίτλο «Covid19 Live Analytics για την Ελλάδα», βλέπετε στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα.

Πατώντας στο πεδίο «Δείτε τα στατιστικά», μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα νεότερα στοιχεία για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως αυτά καταγράφονται από τον ΠΟΥ και τον ΕΟΔΥ, με γραφήματα ανάλογα με εκείνα των επιδημιολογικών μελετών του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, πίσω από την οποία είναι η εταιρεία ISMOOD, το απόγευμα της Τρίτης η εικόνα του Covid-19 στη χώρα μας έχει ως εξής:

  • ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 1832, εκ των οποίων 90 σε κρίσιμη κατάσταση
  • ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 1482 (80.90% του συνόλου)
  • ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΣΕΙ 269 (14.68% του συνόλου)
  • ΘΑΝΑΤΟΙ 81 (4.42% του συνόλου)

Τα παραπάνω δεδομένα βρίσκονται σε συμφωνία και με την ενημέρωση της Τρίτης από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μίλησε για «επιπεδοποίηση της καμπύλης» και καλή εικόνα της χώρας μας, ωστόσο επεσήμανε εκ νέου πως δεν έχει φτάσει η ώρα της συζήτησης για την άρση των μέτρων περιορισμού.

Τα γραφήματα της πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα

Στο παρακάτω γράφημα, παρουσιάζονται τα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού στη χώρα μας:

Το γράφημα που βλέπετε από κάτω παρουσιάζει τα συνολικά κρούσματα και αυτά που ανακοινώνονται κάθε μέρα. Γενικά, τα κρούσματα αυξάνονται με σταθερό ρυθμό:

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα δεδομένα για το φύλο και τις ηλικίες κρουσμάτων και θυμάτων του ιού.

Η μέση ηλικία των νοσούντων είναι τα 49 έτη. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 έτη, με τους περισσότερους από αυτούς να εντοπίζονται στις ηλικιακές ομάδες 40-64 και 65 και άνω.

Τέλος, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν άνδρες.

Τέλος, υπάρχει και χάρτης με τη «διασπορά» του ιού στην Ελλάδα.

«Στο κόκκινο», κυριολεκτικά και μεταφορικά, βρίσκεται η Αττική, με 758 κρούσματα.

Ακολουθούν η Δυτ. Ελλάδα και η Κ. Ελλάδα, με 186 και 150 περιστατικά αντίστοιχα.

Κοροναϊός : Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40% – Ποιους αφορά

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – «Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους η Γεωργία» αποκάλυψε η φίλη της

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο βιασμός στη Θεσσαλονίκη, με όλη τη χώρα να υποκλίνεται στο θάρρος και το κουράγιο της Γεωργίας Μπίκα που...

ΕΚΠΑ: Ανησυχητική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική

Δραματική αύξηση έως και 60% στη χρήση αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών από το Μάρτιο του ‘19 έως το Νοέμβριο του ‘21 διαπιστώνει μελέτη του Τμήματος...

Κοροναϊός: «Φρένο» στην αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα στη Θεσσαλονίκη

Ανακοπή της σταδιακής αποκλιμάκωσης του ιικού φορτίου του κοροναϊού στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης καταγράφεται στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας για την έρευνα που...

Κοροναϊός: Γιατί κάποιοι εμβολιασμένοι νοσούν βαριά – «Για μία δεκαετία θα κυκλοφορεί ο ιός»

Όσο προχωράει η πανδημία, όλο και περισσότερο αναρωτιόμαστε όλοι και κυρίως η επιστημονική κοινότητα, γιατί ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, ενώ είναι εμβολιασμένοι, κολλάνε, νοσούν...

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές της 24χρονης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα, στην ανακρίτρια βρίσκονται πλέον οι τοξικολογικές...

Σχετικές ιστορίες