Απίστευτη ατάκα Μπαλτάκου : Τι ενδιαφέρει τον κόσμο πού βρήκε τα λεφτά ο Καλπαζίδης;

Σε καιρό που ο κόσμος δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει, ο Τάκης Μπαλτάκος κουνάει το δάχτυλο σε όσους νιώθουν την κοινωνική αδικία. Ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που άλλα έλεγε ενώπιον της ΕΕΑ και άλλα λέει τώρα στις συνεντεύξεις του, προχώρησε σε σοκαριστική και ωμή παραδοχή.

Πως ο Καλπαζίδης, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, αγόρασε τα γήπεδα της Ξάνθης και πως δε θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν πως βρήκε τα χρήματα και από που.

Κοροναϊός : Γιατί είναι σημαντικά τα στοιχεία για τον αριθμό όσων έχουν ιαθεί

Φυσικά, πρόκειται για δηλώσεις που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμα και… έρευνες, αφού πρόκειται για παραδοχή πως υπήρξε μεταφορά χρημάτων η οποία πιθανότατα κρύβει άλλα πράγματα από πίσω. Εκτός αν ο Καλπαζίδης εμφανίσει κάποιο κερδισμένο δελτίο… τζόκερ. Διότι από σερβιτόρος, βρέθηκε με πολλά εκατομμύρια στα χέρια του, τόσα που του επέτρεψαν να αγοράσει τα γήπεδα της Ξάνθης. Και επί της ουσίας να δώσει στον θείο του Ιβάν Σαββίδη το δικαίωμα να κάνει το απόλυτο κουμάντο στην ακριτική ομάδα.

Είπε κι άλλα… απίθανα ο Μπαλτάκος, που μάλλον περισσότερα αυτογκόλ έβαλε στη συνέντευξη στο Libero, παρά έκανε καλύτερα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Είπε πως δεν μπορεί να διοικεί μια ΠΑΕ κάποιος που έχει τα γήπεδα της ΠΑΕ. Σαν να πάει, δηλαδή, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, να αγοράσει όλα τα γήπεδα της Λεβάντε, αλλά να μην κάνει κουμέάντο στη Λεβάντε.

Μεταξύ άλλων ο Μπαλτάκος είπε:

Για το αν αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η απόφαση της Εφέσεων: «Επειδή δεν υπάρχουν αγώνες, δεν υπάρχει και πίεση για την απόφαση. Αν δε βγει κι αύριο, δεν νομίζω να βγει μετά από τη Μ. Τετάρτη, θα πρέπει να πάει μετά τις 19 του μήνα. Έτσι φαντάζομαι. Δεν υπάρχει πληροφόρηση».

Για τις δηλώσεις του Αυγενάκη στον Libero για το πόρισμα: «Δύο φορές είπε εμμέσως πλην σαφώς, ότι τα πορίσματα της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτικά. Είπε ότι άλλοι βγάζουν τις αποφάσεις. Και τη δεύτερη φορά είπε ακριβώς το ίδιο, ότι τα πορίσματα δεν έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα των όσων είπε στην εκπομπή σας την Παρασκευή. Αυτός που έγραψε το λόγο του Πρωθυπουργού, γνωρίζει καλά νομικά. Και ο κ. Αυγενάκης ακολούθησε αυτά που είπαν οι Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης. Αυτό έπρεπε να κάνει και το έκανε».

Για τα μέλη της Επιτροπής: «Εγώ διαφωνώ τελείως με το αμισθί. Δεν μπορείς να βρεις κάποιον να έχει τα προσόντα. Πρέπει οι άνθρωποι που βρίσκονται στις Επιτροπές αυτές να είναι έμμισθοι. Σε αυτό έχει δίκιο ο Αυγενάκης. Δυσκολεύεσαι να βρεις κάποιον ικανό, σε αυτές τις συνθήκες. Δεν έχω παρακολουθήσει αυτή την Επιτροπή, αλλά για να το λέει αυτό ο Αυγενάκης δεν έχω λόγο να πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Για το τάιμινγκ της απόφασης: «Δε δικαιολογείται μία Επιτροπή που ασχολείται με τον αθλητισμό να λέει ότι δεν ήξερε τι ώρα είναι το παιχνίδι. Σίγουρα, μία απόφαση για υποβιβασμό δεν μπορεί να βγει την ώρα του αγώνα. Μπορεί να γίνουν σοβαρά επεισόδια θεωρητικά. Ο Αυγενάκης το παραδέχθηκε σωστά, ότι ήταν λάθος αυτό».

Για τη στάση μελών της Επιτροπής: «Νομίζω ότι τα μέλη μίας επιτροπής που θέλει η ίδια να λέει ότι έχει δικαιοδοτικό χαρακτήρα δεν κάνουν δηλώσεις. Έχετε δει να κάνει εφέτης δηλώσεις; Αυτός που δικαιοδοτεί εκφράζεται με το κείμενό του, δεν κάνει δηλώσεις. Εκπλήσσομαι θετικά που το παραδέχθηκε και ο Αυγενάκης. Δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις».

Για το αν υπάρχει αλλαγή στάσης από Αυγενάκη, Κούγια και Ολυμπιακό: «Για να πάρουμε τον Αυγενάκη πρώτα από όλα, μπορεί να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν είναι τόσο γνωστό στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είναι τυχαίος για τη ΝΔ, κατάφερε να κερδίσει τον Κεφαλογιάννη στις εκλογές πριν από μερικά χρόνια. Αυτό προκάλεσε κατάπληξη στη ΝΔ. Είναι άνθρωπος πολύ ισχυρού χαρακτήρα και νομίζω αιφνιδιάστηκε από τα γεγονότα. Ίσως δεν τα εκτίμησε σωστά στην αρχή.

Αυτό αντιλαμβάνεται τώρα. Ξέρει ότι θα κουβαλάει πολιτικό στίγμα σε όλη τη ζωή του, αν μείνει αυτή η ποινή. Για μένα ήταν έκπληξη όταν μπήκε Υφυπουργός Αθλητισμού. Δε θα έπρεπε να είναι στη θέση αυτή, θα έπρεπε να είναι ένα πρόσωπο πρώτης γραμμής. Δε νομίζω ότι θέλει να κουβαλάει το στίγμα μίας «Αυγενάκειας Επιτροπής» και όσα δικαιολογημένα ειπώθηκαν. Δε μου κάνει εντύπωση η στάση του και τη θεωρώ λογική.

Για τον Κούγια, δε θα ήθελα να τον κρίνω. Δε θέλω να πω οτιδήποτε. Με ξέρει πολλά χρόνια, τον ξέρω κι εγώ. Άλλο στιλ έχει ο καθένας και δε θα ήθελα να πω κάτι. Εκείνο το οποίο έγινε, όποια κι αν είναι η απόφαση, είναι ότι ο κόσμος κατάλαβε μετά από μεγάλο διάστημα τη μεγάλη αλήθεια. Που είναι πολύ απλή. Δεν μπορεί κάποιος που αγοράζει βοηθητικά γήπεδα μίας ΠΑΕ που προπονούνται οι έφηβοι, να διοικεί την ΠΑΕ. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα. Τι ενδιαφέρει τον καθένα τι έκανε ο Καλπαζίδης και που βρήκε τα λεφτά; Πως μπορείς να πεις ότι αγοράζω βοηθητικά μίας ΠΑΕ που ανήκει στον Συγγελίδη και θα τα ελέγχω όλα;».

Για το αν επηρεάστηκε ο ΠΑΟΚ: «Αυτό που έχω πει και άλλη φορά, είναι ότι όταν ο παίκτης ακούει τον μάνατζερ του να του λέει ότι να ξέρεις ότι η ομάδα υποβιβάζεται και να δούμε τι θα κάνουμε το επόμενο καλοκαίρι, δεν μπορεί να μπει και να παίξει. Έχω ζήσει αποδυτήρια και σας λέω το εξής. Είχαν βγει τα site του Ολυμπιακού με μεγάλους τίτλους για υποβιβασμό.

Αυτό το βλέπει ο μάνατζερ και παίρνει τον παίκτη. Αυτή είναι η δουλειά του. Το μυαλό του παίκτη, φεύγει από το γρασίδι. Εγώ είπα ότι οι παίκτες επηρεάστηκαν. Η λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Εγώ έχω δει αγώνες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα πολλά χρόνια. Στην τηλεόραση βλέπεις ένα ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί. Δεν το είδα αυτό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε αυτό πουθενά».

Παραπορτιανή : Η «πυραμίδα» της Μυκόνου

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Σεισμός – Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Η Ελλάδα διανύει περίοδο σεισμικής έξαρσης – Τι είπε για την Αττική

Για μία περίοδο σεισμικής έξαρσης που διανύει η Ελλάδα έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ο διακεκριμένος σεισμολόγος παρουσίασε στην εκπομπή «Social Net»...

Νέα Ερυθραία – Παρέμβαση εισαγγελέα για τον σαμουράι δολοφόνο

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες ότι γείτονες του 40χρονου, ο οποίος το περασμένο Σάββατο πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν...

Τσίπρας για Γεννηματά – Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε...

Κύπελλο Ελλάδας – Ο Ευαγγέλου σφυρίζει το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

Τους διαιτητές για την 5η φάση του Κυπέλλου γνωστοποίησε η ΚΕΔ, και στο σημαντικότερο παιχνίδι της εν λόγω φάσης της διοργάνωσης, ανάμεσα σε Ατρόμητο...

Λαζαρίδης – Τιμή μας να εισάγουμε το ομόλογο της CPLP στο ΧΑ

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ειδική εκδήλωση για την εισαγωγή του ομολόγου της CPLP Shipping Holdings, που εκδόθηκε με εγγυήτρια...

Σχετικές ιστορίες