Αυστραλία : Αρχίζουν προκλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Η εθνική υπηρεσία επιστημών της Αυστραλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε το πρώτο στάδιο δοκιμής πιθανών εμβολίων για τον COVID-19, καθώς παίρνει μέρος σε έναν παγκόσμιο αγώνια για την παύση της πανδημίας.

Ο προκλινικός έλεγχος από τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO), που περιλαμβάνει έγχυση σε κουνάβια με δυο πιθανά εμβόλια, βρίσκεται σε εξέλιξη στο εργοστάσιο υψηλής βιολογικής προστασίας που βρίσκεται κοντά στη Μελβούρνη.

10 SOS πριν από τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Η πρώτη φάση του ελέγχου θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, δήλωσε ο διευθυντής υγείας του CSIRO Rob Grenfell στο Reuters, προσθέτοντας ότι οποιοδήποτε εμβόλιο που προκύπτει δε θα είναι διαθέσιμο στο κοινό πριν από τα τέλη του επόμενου έτους.

«Εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα παραδοθεί σε 18 μήνες στους γενικούς καταναλωτές», ανέφερε ο Grenfell από τη Μελβούρνη σε μια συνέντευξη μέσω του Skype. «Τώρα αυτό, φυσικά, μπορεί να αλλάξει. Υπάρχουν πολλές τεχνικές προκλήσεις που πρέπει να περάσουμε».

Ο Grenfell δήλωσε ότι οι επιστήμονες δουλεύουν σε «αξιοσημείωτο» ρυθμό, φθάνοντας στο προκλινικό στάδιο δοκιμών σε περίπου οκτώ εβδομάδες, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μέχρι δύο χρόνια. «Έτσι, αυτή είναι η ταχύτητα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Ο CSIRO δήλωσε ότι η δοκιμή θα καλύπτει τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την αξιολόγηση του καλύτερου τρόπου χορήγησης του εμβολίου για καλύτερη προστασία, συμπεριλαμβανομένης ενδομυϊκής ένεσης και ρινικού εκνεφώματος.

Ο CSIRO ήταν ο πρώτος ερευνητικός οργανισμός εκτός της Κίνας που ανέπτυξε επιτυχώς μια εκδοχή του ιού που απομονώθηκε και αναπτύχθηκε σε εργαστήριο για να επιτρέψει προκλινικές μελέτες στον COVID-19.

Τον Φεβρουάριο, επιβεβαίωσε ότι τα κουνάβια αντέδρασαν στον κοροναϊό, καθώς μοιράζονταν με τον άνθρωπο έναν συγκεκριμένο υποδοχέα στα αναπνευστικά τους κύτταρα με τα οποία συνδέεται ο ιός.

«Αν μπορούμε να σταματήσουμε τη δέσμευση του ιού στους υποδοχείς των κουνάβιων στο αναπνευστικό σύστημα, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει στον άνθρωπο», δήλωσε ο Grenfell.

Στην Αυστραλία, χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα μια διαδικασία για να διαπιστώσουν αν ένα εμβόλιο για την φυματίωση που χρονολογείται στον έναν αιώνα μπορεί να καταπολεμήσει τον νέο κοροναϊό.

Πηγή: reuters.com

Η πρώτη δικτατορία σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι γεγονός

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ανδρουλάκης – Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει – Θα τιμήσω την εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Θα τιμήσω την εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία» είπε μεταξύ άλλων η Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του δήλωση μετά...

Λοβέρδος – «Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω δυνατά με ενότητα και σεμνότητα»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω δυνατά με ενότητα και σεμνότητα» είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον πρώτο...

Γουόλτ Ντίσνεϊ – Το σκοτεινό πρόσωπο του «πατέρα» των κινουμένων σχεδίων

Το όνομα του παραμένει ένα από τα δυνατότερα «brand name» στον χώρο του θεάματος και της ψυχαγωγίας, αλλά και ως του μεγαλύτερου παραμυθά που...

Κοροναϊος – Ξεκινά η διάθεση των δωρεάν self test για την περίοδο των εορτών

Ξεκινά από αύριο, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και...

Παπανδρέου – «Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της παράταξης»

«Αυτή την Κυριακή πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη...

Σχετικές ιστορίες