Χώρισε τον ετοιμοθάνατο σύζυγό της – «Εάν δεν έσωζα τον εαυτό μου, πιθανότατα θα πέθαινα»

«Οι άνθρωποι αντιδρούν με δύο τρόπους σε κρίσιμες ασθένειες, το έχω δει ξανά και ξανά» συμπλήρωσε η ίδια, και εξήγησε πως ο σύζυγός της επέλεξε τον έναν τρόπο, που ήταν να βυθιστεί στην αυτολύπηση και ο δεύτερος τρόπος είναι να ασχολείσαι με όλους τους ανθρώπους γύρω σου, από το να κάθεσαι και να ανησυχείς.

Η Fry, η οποία ζούσε στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της, είπε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς τα πήγαινε εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

«Επισκεφτήκαμε διάφορους γιατρούς. Κανένας ποτέ δεν μου προσέφερε βοήθεια. Ποτέ δεν ρώτησαν εάν χρειάζομαι στήριξη» τόνισε.

Ο σύζυγός της συνέχιζε τη θεραπεία του, ωστόσο η ασθένεια όλο και χειροτέρευε.

«Ήλπιζα για το καλύτερο, αλλά μετά πέρασαν τα χρόνια και άρχισα να χάνω τις ελπίδες μου» θυμάται η Fry.

Η Yana Fry με τον σύζυγό της

«Άρχισα να σκέφτομαι να φύγω»

Η Fry θυμάται πως όλα άλλαξαν μέσα της τον 5ο χρόνο του γάμου τους. Τότε ήταν που άρχισε να σκέφτεται να φύγει.

«Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να πω τίποτα. Όταν κάποιος πεθαίνει δίπλα σου, νιώθεις ότι δεν μπορείς να μιλήσεις για την ευημερία σου γιατί τη συγκρίνεις με τον πόνο του» εξήγησε.

Αυτό που την παρακίνησε τελικά ήταν η αυτοκτονία ενός φίλου τους.

«Ήταν η πρώτη κηδεία στην οποία παρευρέθηκα. Ήταν σοκαριστικό!» θυμάται.

«Σκέφτηκα την αυτοκτονία»

«Στο μυαλό μου εκείνη την εποχή, η αυτοκτονία έγινε μια επιλογή, παρόλο που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν. Ήμουν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Ήταν πολύ ξεκάθαρο για μένα ότι αν δεν έσωζα τον εαυτό μου, πιθανότατα θα πέθαινα» ανέφερε.

Η Fry στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της, αφήνοντάς τον εμβρόντητο.

«Το κύριο μέλημά του ήταν πάντα ο εαυτός του», δήλωσε η ίδια. «Στην αρχή της θεραπείας του, εξακολουθούσε να με ελέγχει. Αλλά ένιωθε ακόμα περισσότερο οίκτο για τον εαυτό του εξαιτίας του διαζυγίου». «Δεν μπορώ να πω ότι με στήριξε ιδιαίτερα», παραδέχτηκε ακόμη για την απόφασή της να τερματίσει τον γάμο τους.

Στη συνέχεια είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της σταμάτησαν να μιλούν. Εκείνος ξαναπαντρεύτηκε, αλλά δύο χρόνια αργότερα πέθανε.

«Στην πραγματικότητα το έμαθα στο Facebook ότι πέθανε. Υπήρχε μια φωτογραφία του από έναν κοινό φίλο και έγραφε: ‘Αναπαύσου εν ειρήνη’. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: ‘Θα αστειεύεσαι. Κάποιος θα μου είχε τηλεφωνήσει και θα μου το είχε πει’. Αλλά κανείς δεν το έκανε» αποκάλυψε.

Ξεκαθάρισε πως δεν νιώθει τύψεις για την απόφασή της και εξήγησε πως συνήθως οι γυναίκες έχουν την νοοτροπία πως οφείλουν να υπηρετούν τους άλλους, αλλά «όταν πηγαίνεις ενάντια σε αυτό, μαθαίνεις πολλά για τον εαυτό σου».

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Το ρίσκο Μπελέρη

Η επιλογή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη του φυλακισμένου στην Αλβανία Φρέντι Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι μια κίνηση ρίσκου. Εχοντας χάσει ψηφοφόρους...

Οι 3 λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή Μπελέρη

Χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες κλιμακούμενων ζυμώσεων και παρασκηνιακής κινητικότητας με επαφές τόσο στην Αθήνα όσο και στα Τίρανα στο φόντο αντικρουόμενων εισηγήσεων προς τον Κυριάκο...

Με ήρωα έναν παίκτη που έχει φύγει…

Τα εύκολα ματς είναι λίγα. Ελάχιστα. Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε αρκετά κόντρα στη Λαμία. Το γρήγορο γκολ που δέχθηκε του έκανε δύσκολη τη ζωή. Δεν...

Η Αθήνα στα κορυφαία ναυτιλιακά κέντρα

Στα κορυφαία ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου χάρη στην παγκόσμια ηγετική παρουσία του ελληνικού εφοπλισμού συγκαταλέγεται για μία ακόμη φορά η Αθήνα σύμφωνα με την...

Ζω με μία συνεχή αγωνία

«Δεν ανησυχώ περισσότερο από ό,τι πριν από μία εβδομάδα, έναν μήνα ή έναν χρόνο. Γιατί είμαι πάντα σε εγρήγορση για τον λαό μου. Ζω...

Σχετικές ιστορίες