ΔΕΗ: Παρεμβάσεις για την μείωση των ουρών αναμονής

Τις πρώτες παρεμβάσεις για τη μείωση των ουρών αναμονής στα καταστήματα της ΔΕΗ δρομολογούν η διοίκηση και η αρμόδια Διεύθυνση Εμπορίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο μέτρο που εφαρμόστηκε πιλοτικά στο πλέον κεντρικό σημείο πώλησης της δημόσιας επιχείρησης στην Αριστείδου είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ουρών κατά 30%.

Πατραϊκός : Πάει πίσω 18 μήνες η πρώτη γεώτρηση για πετρέλαιο

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας από τους λόγους που εντοπίστηκε ως υπαίτιος για τον σχηματισμό των μεγάλων ουρών, σε ποσοστό 60%, είναι η γραφειοκρατία στην εξυπηρέτηση καταναλωτών που προσέρχονται στα καταστήματα να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος αλλά χωρίς να έχουν μαζί τους τα έντυπα. Ετσι, οι πελάτες αυτοί πρώτα θα πρέπει να αναμένουν με σειρά προτεραιότητας (χαρτάκια) στα γραφεία έκδοσης των εντύπων και έπειτα να αναμένουν με άλλον αριθμό προτεραιότητας στα ταμεία.

Η Διεύθυνση Εμπορίας πρόσφατα έδωσε με τη χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορικής τη δυνατότητα έκδοσης των εντύπων και στα ταμεία των καταστημάτων.

Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα καταστήματα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και για άλλα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της δημόσιας εταιρείας στα γκισέ. Στις βασικές προτεραιότητες είναι η ψηφιοποίηση υπηρεσιών και του τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων.

Η Διεύθυνση Εμπορίας της επιχείρησης διεξάγει αυτή την περίοδο έρευνες γνώμης και άλλες μετρήσεις προκειμένου να εντοπιστούν με σαφήνεια τα αρνητικά σημεία στα καταστήματα της εταιρείας και οι αιτίες ταλαιπωρίας των πελατών της.

Στα αποτελέσματα των εσωτερικών δημοσκοπήσεων που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση της επιχείρησης είναι και οι λόγοι της εμπιστοσύνης που συνεχίζουν να της επιδεικνύουν οι πελάτες της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταναλωτές μετά τα σκάνδαλα των Energa και Hellas Power εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι σε ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας.

Η δημόσια εταιρεία επιδιώκει να δουλέψει πάνω σε αυτά τα ευρήματα ώστε να ικανοποιήσει τους πελάτες της και να περιορίσει τις απώλειες προς τους ανταγωνιστές της.

Εξάλλου, η ΔΕΗ, όπως έκανε γνωστό και ο πρόεδρός της Γιώργος Στάσσης με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» την 1η Φεβρουαρίου, προσανατολίζεται και στην αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της. Σήμερα αυτά είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η διοίκηση θέλει να προσαρμόσει το ωράριο σε εκείνο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης ώστε να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στους καταναλωτές αλλά και να είναι πιο κοντά στην αγορά, όταν αργότερα θα λανσάρει και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες προς τους πελάτες της. Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους σε αυτά, οι ανάγκες του νέου ωραρίου θα καλυφθούν με βάρδιες και πάντα σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία.

Επιπλέον, πηγές της διοίκησης σημειώνουν ότι η απασχόληση εργαζομένων στα καταστήματα θα γίνει σε εθελοντική βάση και κατόπιν συνεννόησης με τα σωματεία των υπαλλήλων της εταιρείας.

Πέραν αυτού, η ΔΕΗ αναμένεται να ανοίξει και κάποια νέα καταστήματα, καθώς ιδίως στην Περιφέρεια ή και σε μεγάλους δήμους των αστικών κέντρων δεν υπάρχουν σημεία πώλησης, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία πελατών της.

Σε σχεδιασμό βρίσκονται επίσης και αρχιτεκτονικές και αισθητικές παρεμβάσεις ώστε οι χώροι εξυπηρέτησης να γίνουν πιο προσιτοί και φιλικοί προς τους πελάτες της.

Για παράδειγμα, υπάρχουν καταστήματα χωρίς ράμπες πρόσβασης των ΑμεΑ και για αυτές η εταιρεία θα προχωρήσει σε κατασκευαστικές εργασίες.

«Ασφυξία» στην κυπριακή ΑΟΖ : Νέες γεωτρήσεις ανακοίνωσε η Λευκωσία – Με τρίτο γεωτρύπανο απειλεί η Αγκυρα

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Εντυπωσιακά καρέ από την στρατιωτική παρέλαση – Άρματα μάχης, αλεξιπτωτιστές και F-16 στον γαλάζιο ουρανό

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,...

Εθνική Οδός – Έκλεισε ο δρόμος – Ένταση με Ρομά, πετροπόλεμος και ουρές χιλιομέτρων

Η Εθνική Οδός έχει κλείσει στο 95ο χιλιόμετρο Αθηνών - Πατρών, καθώς υπάρχει ένταση με Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πετροπόλεμος, ενώ έχει δημιουργηθεί...

28η Οκτωβρίου – Ο 9χρονος Τάσος παρέλασε μόνος του στο Μαθράκι

Μόνος του παρέλασε ο 9χρονος Τάσος στο Μαθράκι, το νοτιότερο από τα Διαπόντια νησιά βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Ο μικρός είναι το μόνο παιδί στο νησί και ανέλαβε τον...

28η Οκτωβρίου – Το συγκινητικό μήνυμα του Έλληνα πιλότου της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την...

28η Οκτωβρίου – Δείτε live τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Εν μέσω πανδημίας γιορτάζεται για ακόμη μια χρονιά η «Επέτειος του ΌΧΙ». Τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού είναι αυστηρά...

Σχετικές ιστορίες