Δήμος Πειραιά: Οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κοροναϊό

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η απόφαση για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων με τίτλο «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στον Δήμο Πειραιά».

Η σημαντική αυτή κίνηση του Δήμου Πειραιά έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, στη δύσκολη παρούσα συγκυρία λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων.

Η δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης, που έχει μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, μπορούν να είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πειραιά και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και οικονομικές ζημιές λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19. Η χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.500,00€ και μέγιστο τα 20.000,00€.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πειραιά και είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, θα μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις από τις 16 Ιουνίου 2021 (και ώρα 13:00) έως τις 31 Αυγούστου 2021 (και ώρα 15:00).

Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία. Στόχος είναι η άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19 για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν σύντομα να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του ανέφερε πως «υπογράψαμε την απόφαση για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Πειραιά, που επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Πειραιά και την τοπική οικονομία της πόλης.

Πόροι ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, από το ΠΕΠ Αττικής της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και την ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά, θα διατεθούν με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πειραιά και λόγω της πανδημίας αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και οικονομικές ζημιές.

Ο Δήμος Πειραιά, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην πράξη. Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να μην σταθεί έμπρακτα δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Αξιοποιούμε χρήματα από το ΕΣΠΑ και την ΟΧΕ, για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις του Πειραιά που βρέθηκαν σε δυσμενή θέση λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Άμεσα, αποτελεσματικά και με απλοποιημένες διαδικασίες.

Από την πλευρά μας, καλούμε τις επιχειρήσεις του Πειραιά να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή, ώστε να αποκαταστήσουν τη ρευστότητα και τη βιωσιμότητά τους και να σταθούν ξανά όρθιες μετά από τη μεγάλη αυτή περιπέτεια για την οικονομία και την κοινωνία, για τη χώρα μας ευρύτερα. Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση το επόμενο διάστημα. Αξιοποιώντας όλους τους πόρους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και διεκδικώντας και πρόσθετα, ώστε να υποστηρίξουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας του Πειραιά, σε βιώσιμη και μακροχρόνια διατηρήσιμη βάση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Η 3η δόση προστατεύει κατά 67% από Ομικρον και 97% από Δέλτα

Αποτελεσματική προστασία απέναντι και στην παραλλαγή Όμικρον, εκτός της Δέλτα, παρέχει η τρίτη δόση των εμβολίων mRNA, σύμφωνα με νεότερη μελέτη, η οποία συγκρίνει...

Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο σήμερα στη σκιά της «Ελπίδας»

Εκτροχιάζει την κυβερνητική ατζέντα η χιονοστιβάδα της παράλυσης του κρατικού μηχανισμού που προκάλεσαν κάποιες ώρες ισχυρής χιονόπτωσης στην χώρα κατά την οποία -προαναγγελθείσα εδώ...

Κρήτη: Εντονες χιονοπτώσεις, μάχη για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Ελπίδα» στην Κρήτη, με τα φαινόμενα από τα ξημερώματα να έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό, στα ανατολικά...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Γαϊτανάκι η αναζήτηση ευθυνών, τοποθετείται ο Μητσοτάκης στο Υπουργικό

Το φιάσκο στη διαχείριση των προβλημάτων που επέφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» αναζητεί υπεύθυνο. Από τις πρώτες ώρες που διαφαινόταν ότι τα πράγματα στην Αττική...

Στην κατάψυξη η χώρα – Δεν τελειώνουν τα προβλήματα

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» παρέλυσε το λεκανοπέδιο της Αττικής και άλλες περιοχές, ενώ δεν φαίνεται τα προβλήματα να τελειώνουν σύντομα. Όπως φαίνεται για να επανέλθει...

Σχετικές ιστορίες