Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Ηλεκτρονικό εμπόριο εντός 24 ωρών

Σε άμεση υλοποίηση θέτει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς το σχέδιο «Ηλεκτρονικό Εμπόριο εντός 24 ωρών» σε στρατηγική συνεργασία με τις δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου (marketplaces) Public.gr & Skroutz.gr, υπό τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της συμβουλευτικής ομάδας ηλεκτρονικού επιχειρείν της Convert Group.

Η δράση εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο να δοθεί άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πωλήσεις σε όλους τους εμπόρους του Πειραιά – μέλη του ΕΣΠ. Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα μπορούν με γρήγορες και απλές διαδικασίες να αποκτήσουν ψηφιακό ράφι εντός 24 ωρών και να ανταποκριθούν άμεσα σε online παραγγελίες των καταναλωτών του Πειραιά, αλλά και από το σύνολο της χώρας.

Ταυτόχρονα, από την Δευτέρα 14/12 ξεκινούν δωρεάν ημερήσιες επαναλαμβανόμενες εκπαιδευτικές δράσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω τηλεκπαίδευσης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ θα συνεχίσουν και από την νέα χρονιά, ανάλογα με την ανταπόκριση των Πειραιωτών εμπόρων.

Για την κάλυψη των αναγκών των εμπόρων

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, κ. Θοδωρής Καπράλος, δήλωσε σχετικά: «Μετά από προσεκτικό σχεδιασμό της ομάδας εργασίας του Συλλόγου που εργάστηκε με καθημερινές συσκέψεις, νομίζω ότι βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να προσφέρουμε άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικές αγορές στους εμπόρους του Πειραιά.

Η δράση μας «Ηλεκτρονικό Εμπόριο εντός 24 ωρών» εξασφαλίζει όχι μόνο έτοιμη τεχνολογική πλατφόρμα, εισπράξεις μέσω πιστωτικής κάρτας ή αντικαταβολής, υπηρεσίες ταχυμεταφορών, αλλά και έκθεση των εμπόρων μας σε μία τεράστια πελατειακή βάση εκατομμυρίων επισκέψεων ανά μήνα, μέσα από την στρατηγική μας συνεργασία με το Skroutz.gr και τα Public.gr. Τα 2 αυτά marketplaces προσφέρουν μάλιστα διαφορετικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, οπότε και εκτιμώ ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες και προτιμήσεις των εμπόρων μας.

Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης για το ηλεκτρονικό εμπόριο, που θα υποστηρίξει ακόμα και τους λιγότερο τεχνολογικά καταρτισμένους εμπόρους να δραστηριοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά με ψηφιακή παρουσία. Ευχαριστώ θερμά για τα γρήγορα αντανακλαστικά όλων των συνεργατών μας, των μελών του ΔΣ μας, το προσωπικό του ΕΣΠ και τα στελέχη της Convert Group που μας καθοδήγησαν αφιλοκερδώς σε αυτή τη δράση.»

Η δράση αφορά εμπόρους με δικαίωμα λιανικής πώλησης όλων των κατηγοριών και υποκατηγοριών Ένδυσης & Υπόδησης, Σπιτιού & Διακόσμησης, Τεχνολογίας, Υγείας & Ομορφιάς, Παιχνιδιών, Hobby & Αθλητισμού, Βιβλίων, Αυτοκίνησης & Μοτοκίνησης και Επαγγελματικού Εξοπλισμού (επαγγελματικά έπιπλα, ιατρικός εξοπλισμός, θέρμανση – κλιματισμός, κτλ).

Οι εμπορικές επιχειρήσεις του Πειραιά μπορούν αν το επιθυμούν, να δημιουργήσουν την ψηφιακή τους παρουσία και στα 2 marketplaces, κάτι το οποίο μάλιστα συστήνεται από το ΔΣ του Συλλόγου, ως την πιο αποτελεσματική πρακτική για μεγιστοποίηση της προβολής τους στα εκατομμύρια των μηνιαίων επισκεπτών των public.gr & skroutz.gr. Οι δυο πλατφόρμες συνεργάστηκαν για την δημιουργία προνομιακών πακέτων για τα μέλη του ΕΣΠ: μηδενική αρχική επένδυση και πληρωμή χαμηλής προμήθειας επί των παραγγελιών στις πλατφόρμες, εφόσον το εκάστοτε κατάστημα δημιουργεί πωλήσεις μέσα από αυτές. Τα βήματα είναι απλά και γίνονται όλα οnline:

Ο κάθε έμπορος ολοκληρώνει την εγγραφή του αποστέλλοντας ηλεκτρονικά στο Public και στο Skroutz τα νομιμοποιητικά της επιχείρησής του (εγγραφή στο ΓΕΜΗ, ταυτότητα νόμιμου εκπροσώπου, αντίγραφο ΔΕΚΟ και αριθμό IBAN για τις εισπράξεις από τις οnline παραγγελίες) και οι εκπρόσωποι των 2 εταιρειών καθοδηγούν τους εμπόρους για να ανεβάσουν τα προϊόντα τους και να δέχονται άμεσα ηλεκτρονικές παραγγελίες, εφόσον πιστοποιήσουν με την γραμματεία του Συλλόγου, ότι η επιχείρηση είναι ενεργό μέλος του ΕΣΠ.

Σημειώνεται ότι εφαρμόζονται οι όροι και προϋποθέσεις που έχουν θεσπίσει τα 2 marketplaces για την τήρηση της νομιμότητας (έκδοσης νόμιμων παραστατικών), αλλά και σωστής εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Η δράση «Ηλεκτρονικό Εμπόριο εντός 24 ωρών» σχεδιάστηκε υπό την μεθοδική και εξαιρετική συνεργασία των μελών του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με:

  • Την συμβουλευτική ομάδα ηλεκτρονικού επιχειρείν της Convert Group, της ελληνικής εταιρείας που καινοτομεί σε 13 χώρες με τα προϊόντα και της υπηρεσίες της, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της στον Εμπορικό Σύλλογο αφιλοκερδώς.
  • Τα διοικητικά στελέχη του Skroutz που συνεργάζεται με 6.600 εμπόρους, εκ των οποίων 2.000 στο marketplace του και δέχεται κάθε μήνα πάνω από 35 εκ. επισκέψεις με πρόθεση αγοράς.
  • Τα διοικητικά στελέχη του Public που συνεργάζεται με 6.000 προμηθευτές και 2.000 εμπόρους στο marketplace του πουλώντας οnline περισσότερα από 2,2 εκ προϊόντα.

Οι δωρεάν ημερήσιες εκπαιδεύσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσα από marketplaces ξεκινάει την Δευτέρα 14/12 και ο ΕΣΠ θα ενημερώσει με νέα ανακοίνωσή του το πρόγραμμα.

Για πληροφορίες οι εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στο site του Συλλόγου espireas.gr, στο e-mail espireas@otenet.gr και στα τηλέφωνα 210 41 76 318 & 210 41 78 934.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Παραλλαγή Όμικρον – Ο ΕΟΔΥ επανέλεγξε 40.000 χιλιάδες δείγματα – Τι βρέθηκε

Σε επανέλεγχο, 40.000 δειγμάτων προχώρησε χθες ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να δουν αν η παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού, έχει «επισκεφθεί» την Ελλάδα. Οι επιστήμονες του Οργανισμού...

ΣΥΡΙΖΑ – Σε οικονομική ασφυξία η «ΑΥΓΗ» – Προωθείται πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων

«Πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας ΑΥΓΗ, το οποίο περιλαμβάνει και τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τις «συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που...

Παύλος Μαρινάκης – Τεράστια τιμή η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι ο νέος γραμματέας του κόμματος

«Η σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού μας, εκπέμπει την συνολική του αντίληψη για τα πράγματα, την συνολική του θεώρηση για τους νέους ανθρώπους  και το...

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – «Έπιασαν» το 100% στους εμβολιασμούς – Παγκόσμια πρωτιά

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν η πρώτη χώρα παγκοσμίως όπου το 100% των ατόμων που μπορούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έχουν «λάβει τουλάχιστον...

Παραλλαγή Όμικρον – Ανησυχία ότι «ξεφεύγει» από τα εμβόλια – Φόβοι ότι θα κατακλύσει την Ευρώπη, σενάρια για νέα μέτρα και στην Ελλάδα

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει με την εμφάνιση λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, της μετάλλαξης Όμικρον, του κοροναϊού, όπως ονόμασε ο ΠΟΥ τη μετάλλαξη της...

Σχετικές ιστορίες