Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των ολοήμερων σχολείων και πρόωρης έναρξης του νέου σχολικού έτους

«Παράθυρο» για επαναλειτουργία των ολοήμερων σχολείων άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι εξετάζεται η πρόωρη έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβρη.

Η κ. Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ για το άνοιγμα και των δημοτικών σχολείων, έκανε λόγο για «υποδειγματική τήρηση των κανόνων», ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση  και δεν απέκλεισε την επανελειτουργία του ολοήμερου, αναφέροντας ότι «όλα γίνονται βήμα- βήμα στη βάση των οδηγιών από τους ειδικούς».

«Εχουμε επικεντρωθεί στην άρτια λειτουργία του πρωϊνού τμήματος, ενώ έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες για άδειες και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Οι ειδικοί μας καθοδηγούν

«Πολλοί παράγοντες θα κρίνουν το άνοιγμα των σχολείων για το οποίο δεν υπάρχει  επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την 1η Σεπτεμβρίου», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «οι οδηγίες των ειδικών θα μας καθοδηγήσουν και πάλι για τη νέα σχολική χρονιά».

Σχετικά με τους  διορισμούς εκπαιδευτικών, τόνισε ότι έπεσαν οι υπογραφές για 1.040 μόνιμους διορισμούς και αμέσως στο επόμενο διάστημα ακολουθούν οι επόμενοι στην Ειδική Αγωγή, με στόχο να ανέλθούν σε 4.500.

Νωρίτερα οι αποσπάσεις

Τόνισε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια να γίνουν  τόσο οι αποσπάσεις, όσο και οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, πιο νωρίς.

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η κυρία Κεραμέως επανέλαβε τα «εντυπωσιακά» νούμερα με 1 εκατομμύριο εγγραφές και 800.000 καθημερινές συμμετοχές «που δείχνουν  εξοικείωση και προσαρμογή στα μέτρα».

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις αντιδράσεις, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι είναι σαφής η διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατάργησε τα Πρότυπα Σχολεία, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει 28 Πρότυπα από τον Σεπτέμβριο στην Αττική καθώς και  34 Πειραματικά Σχολεία.

«Είναι εξαιρετικά κρίσιμα χρόνια, τα πρώτα χρόνια, ώστε να αλλάξουν πράγματα σε όλες τις βαθμίδες από κάτω προς τα πάνω», ανέφερε η υπουργός διευκρινίζοντας ότι η ξένη γλώσσα στα Νηπιαγωγεία, πρόκειται για δραστηριότητα, που ισχύει ήδη σε 133 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από την Κύπρο, το Βέλγιο και την Ισπανία, μέχρι την Φινλανδία και Εσθονία.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι γνωστό από το 2018. Πυλώνας του προγράμματος, με βάση το οποίο εκλεχθήκαμε είναι και η αξιολόγηση, η οποία αποτελεί στοιχείο Δημοκρατίας», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιτέθηκε στη μητέρα του, την χτύπησε και προσπάθησε να κάψει το σπίτι

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Εκτός από τη γυναίκα στην Ιεράπετρα που κατήγγειλε...

Κοροναϊός: Ποιος είναι ο κίνδυνος επαναμόλυνσης από τον ιό

Συχνά γεννιέται η απορία σε άτομα που μολύνθηκαν από κοροναϊό για το αν είναι πιθανό να επαναμολυνθούν και πότε. Η ισχύς και η διάρκεια της...

Τσιτσιπάς, μαγεία, έτοιμος για κούπα μέσα στην Αυστραλία (3-0)

Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά και πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Στέφανος έκανε… πάρτι με καλεσμένο τον Γιάνικ Σίνερ (3-0) και πήρε...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με μικρές αλλαγές θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κυκλοφορία του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού (Μετρό Γραμμή 1), αλλά και των λεωφορείων και τρόλεϊ. Σύμφωνα...

Η 3η δόση προστατεύει κατά 67% από Ομικρον και 97% από Δέλτα

Αποτελεσματική προστασία απέναντι και στην παραλλαγή Όμικρον, εκτός της Δέλτα, παρέχει η τρίτη δόση των εμβολίων mRNA, σύμφωνα με νεότερη μελέτη, η οποία συγκρίνει...

Σχετικές ιστορίες