Γεννηματά: Προτεραιότητα οι ζωές – Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας

«Ψυχραιμία, υπευθυνότητα. Η Πολιτεία βάζει τους κανόνες με τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές και όλοι οφείλουν να ακολουθούν χωρίς καμία εξαίρεση και δεν εξαιρείται ούτε η Εκκλησία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η Φ. Γεννηματά επεσήμανε ότι είναι θετικό μέτρο το κλείσιμο των σχολείων για να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός. «Συνομίλησα χθες το βράδυ με τον υπουργό και το θέμα μας ήταν τα σχολεία. Ρωτούσα γιατί δεν τα κλείνουν. Είχαν επιφύλαξη. Είναι σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα. Εμείς χρειαζόμαστε τώρα να ανασχέσουμε τον ρυθμό εξάπλωσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας, να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανή έξαρση το επόμενο διάστημα».

Μόσιαλος για κορωνοϊό: Απευθύνθηκα στον ΠΟΥ για τη Θεία Κοινωνία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. «Πρώτον να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα πριν να είναι αργά. Να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ. Χρειάζεται βελτίωση στην πρώτη υποδοχή των κρουσμάτων των ασθενών, γιατί ταλαιπωρούνται αφάνταστα πάρα πολλές ώρες μέσα σε ταξί, σε ιδιωτικά αυτοκίνητα, με ασθενοφόρα καθυστερούν. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες των ανθρώπων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η ταλαιπωρία είναι μεγάλη. Να προσληφθούν τώρα εκτάκτως νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, να αντέξει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτό που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαν σχέδια να το διαλύσουν, γιατί τώρα φαίνεται η χρησιμότητά του. Είναι λοιπόν κρίσιμο να σταθεί στα πόδια του. Βλέπουμε τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες. Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο και τους επιστήμονες».

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι δεν επαρκούν και είναι κατώτερα των αναγκών των επιχειρήσεων και των εργαζομένων – ανθρώπων που πιθανότητα θα μείνουν άνεργοι εξαιτίας της εξέλιξης με τον κοροναϊό και θα χρειαστούν βοήθεια. «Να λάβουμε τα μέτρα μας εγκαίρως. Άρα, λοιπόν, δεν χάρηκα καθόλου που είδα τον κ. Μητσοτάκη να ακούει την κα Μέρκελ να λέει ότι πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στις αποφάσεις. Καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει στόχο για πλεονάσματα 3,5%. Άρα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για μας, να αλλάξει ο στόχος και να μας δώσουν την δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης περιοχών και κλάδων, που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται».

Για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη για τα δικά του ζητήματα, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει και την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της αναθεωρητικής του στρατηγικής και βέβαια των παράνομων επιδιώξεών του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος τεράστιος για την Ελλάδα. Αν παραμείνει το Δουβλίνο ως έχει, με τη ρήτρα της χώρας πρώτης υποδοχής, θα παραμείνει η Ελλάδα όμηρος του Ερντογάν. Και ένας δεύτερος κίνδυνος: Φαίνεται ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να διαπραγματευτεί έναν καλλωπισμό στην κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Αν αυτό γίνει, σημαίνει ότι εμείς θα κρατήσουμε εδώ τους 100.000 πρόσφυγες-μετανάστες και θα κινδυνεύουμε να έρθουν και άλλοι, γιατί πάλι το κλειδί θα το έχει ο Ερντογάν. Αν λοιπόν, αυτό δεν αλλάξει, θα συμβεί στην ηπειρωτική Ελλάδα ό,τι συμβαίνει στα νησιά. Με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη κινδυνεύει το 2020 να γίνει 2016, και οριστικά η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών. Αν συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να ασκήσει βέτο σε κρίσιμες ευρωπαϊκές αποφάσεις. Τώρα πρέπει να γίνει αυτό, να μην δεχτούμε να έχει την επόμενη τετραετία ο Ερντογάν το πάνω χέρι στις ροές», υποστήριξε.

«Τα θέματα λοιπόν, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μεταναστευτικό – προσφυγικό, είναι αλληλένδετα, και εμείς αυτό δεν πρέπει ποτέ να το βγάζουμε από το μυαλό μας» ανέφερε, ενώ υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό για τη φύλαξη των συνόρων. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και η φύλαξη των συνόρων δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση. Είναι ευρωπαϊκή υπόθεση, όπως είναι το μεταναστευτικό – προσφυγικό», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή όπως είπε, «με την υπογραφή του υπήρξε η κοινή δήλωση Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εγκλώβισε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά εγκλώβισε και την Ελλάδα. Μας μετέτρεψε σε αποθήκη ψυχών και σήμερα ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα κινδυνεύει να γίνει εθνική τραγωδία. Εγώ περιμένω αλλαγή πολιτικής, γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε τα ίδια χνάρια του κ. Τσίπρα.

Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να οργανωθεί αυτή η απειλή εισβολής από την Τουρκία στα σύνορά μας στον Έβρο, για να αντιδράσει επιτέλους η κυβέρνηση. Δεν άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να διεκδικεί να αναλάβει η Ευρώπη ευθύνη να αλλάξει η δήλωση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας και να αναλάβει ευθύνη και για την διαδικασία υποδοχής εκτός του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει να επιμεριστεί το βάρος και να ξεκινήσει αυτό από την υποδοχή, δηλαδή, από την πρώτη στιγμή να γίνεται εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, στα ευρωπαϊκά προξενεία. Στο έδαφος της Τουρκίας, με δομές – όπως λέγαμε το 2016 και δεν μας άκουσε ο κ. Τσίπρας και δεν το πάλεψε και δεν βλέπω να το παλεύει ο κ. Μητσοτάκης.

Πάρτι στο Twitter για τις θεωρίες συνωμοσίας του Κραουνάκη για τον κοροναϊό

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Εβρος – Πότε επιστρέφουν οι δύο Έλληνες που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία

Ελεύθεροι, αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν την Κυριακή στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από τούρκους στρατιωτικούς. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν...

Κίνηση στους δρόμους – Πού έχει μποτιλιάρισμα [Χάρτης]

Με πολλά προβλήματα διεξάγεται, και σήμερα Τρίτη το πρωί, η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής. Για ακόμη μια μέρα, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Κηφισό,...

Καιρός – Βροχές και καταιγίδες στην Αττική κι όχι μόνο – Πού θα χιονίσει

Χειμωνιάτικος και σήμερα Τρίτη ο καιρός. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά...

Μαφιόζικη εκτέλεση πυγμάχου στο Γαλάτσι – Γιατί η ΕΛ.ΑΣ είχε προβλέψει το «συμβόλαιο θανάτου»

Για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» μιλούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία το βράδυ της Δευτέρας  στο Γαλάτσι, έξω από ένα γυμναστήριο, ενός  πρώην...

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Σε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις προχώρησαν τα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και δεν είναι άλλη από το να πουλήσουν το ιστορικό σπίτι της...

Σχετικές ιστορίες