Η Επιτροπή Δεοντολογίας έδειξε το μέλλον της υπόθεσης-κατασκεύασμα…

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε κόντρα σε ένα συντεταγμένο σύστημα. Ένα σύστημα που λειτουργούσε με ξεκάθαρη δομή, αρχές, αποφασισμένους «κομάντο» εντός και εκτός γηπέδων και συγκεκριμένη στόχευση: Να μην δοθεί ούτε… κόκκος εύνοιας στον Ολυμπιακό. Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι Ερυθρόλευκοι να χάνουν βαθμούς, υπομονή, ενέργεια.

Μέσα σε όλα αυτά, δίπλα στο παραποδόσφαιρο και τις μεθοδεύσεις, και μία εισήγηση-μνημείο. Από ένα μέλος της τακτικής δικαιοσύνης. Μια εισήγηση που κατέπεσε εκκωφαντικά στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο, την Επιτροπή Δεοντολογίας. Που έγινε φύλλο και φτερό στην ακροαματική διαδικασία. Εκεί που δεν έπρεπε ποτέ να φτάσει. Αλλά έφτασε, γιατί… έτσι. Χωρίς στοιχεία, χωρίς τίποτε απτό. Μόνο και μόνο, για τις εντυπώσεις. Μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί μια επικοινωνιακή καταιγίδα, με σκοπό να πληγεί ο Ολυμπιακός. Και φυσικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός με την εισήγηση της εισηγήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας», έγραφαν με πηχυαίους τίτλους οι γνωστοί δικαστές του πληκτρολογίου. Μάλιστα, μετέφραζαν τα κείμενα και τις ακρότητές τους και στα αγγλικά, με σκοπό η «είδηση» να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιοι που σήμερα κρύβουν την ΑΠΑΛΛΑΓΗ, επιβεβαιώνοντας τη σκοπιμότητα, τον δόλο, το (επικοινωνιακό) στήσιμο μιας ακόμη «κατασκευής». Από εκείνες που τόσα χρόνια έχουν «σηκωθεί» από συγκεκριμένα κέντρα, με σκοπό να κρατούν σε ομηρία ανθρώπους και ομάδες.

Μια υπόθεση-κατασκεύασμα που ξεκίνησε το 2015, κινήθηκε στα όρια της νομικής ακροβασίας, στηρίχθηκε σε σαθρές μαρτυρίες και ανυπόστατες καταθέσεις, που άλλαξαν στην ακροαματική διαδικασία, έλαβε τέλος. Με μία ακόμη απαλλαγή, όπως είχε συμβεί σε πειθαρχικό επίπεδο και στην υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια. Η «ομηρία» χρόνων, ομάδων και φυσικών προσώπων, ολοκληρώθηκε όπως αναμενόταν: Με απαλλαγή. Με πανηγυρική αθώωση.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που αποτελείται από εν ενεργεία τακτικούς δικαστές, μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Δίκασε, πήρε μαρτυρικές καταθέσεις, επίσημα έγγραφα και κατάληξε στην ομόφωνη απαλλαγή όλων. Στην απόφαση σημειώνεται ότι οι καταθέσεις δεν παρουσίασαν κανένα στοιχείο, παρά μόνο «υποκειμενικές απόψεις», οι οποίες χαρακτηρίζονται «εντελώς αόριστες, αποδεικτικά αστήρικτες, εντελώς ασύνδετες και στερούνται αποδεικτικής βαρύτητας».

Επιπλέον, γίνεται ειδική μνεία σε επίσημο έγγραφο της UEFA προς την ΕΠΟ, που αναφέρει ότι «…κανένας από τους επίδικους αγώνες δεν είναι ύποπτος για παράνομο στοιχηματισμό, καθόσον δεν υπάρχει γι’ αυτούς οποιαδήποτε αναφορά από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης». Ενώ ανάλογο έγγραφο εστάλη και από τον ΟΠΑΠ, καταρρίπτοντας εκκωφαντικά τις κενές περιεχομένου κατηγορίες περί στοιχηματισμού.

Η νέα απαλλαγή όσων σύρθηκαν σε αυτή τη σαθρή υπόθεση, φαντάζει ως ένα προμήνυμα και για το ποινικό σκέλος της, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και είναι ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλους όσους λασπολογούν όλα αυτά τα χρόνια, ακουμπώντας σε μία ανύπαρκτη δίωξη για να διαβάλλουν ανθρώπους και ομάδες. Λασπολόγοι που σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον φυσικό δικαστή τους. Διότι, πλέον, η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που έβαλε τέλος σε κάθε πειθαρχική διαδικασία, δείχνει τον δρόμο που θα πάρει λογικά και η υπόθεση στο ποινικό σκέλος της.

Τι προκύπτει από τις 30 σελίδες του βουλεύματος; Αναλύεται διεξοδικά όλο το σαθρό οικοδόμημα μιας δίωξης που δεν μπορούσε να στηριχθεί πουθενά. Και εξηγείται διεξοδικά γιατί όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν ομόφωνα. Διότι το δικαστήριο δεν μπόρεσε καν να βρει «ισχυρή πιθανολόγηση» για τα δήθεν αδικήματα που ανακάλυψε η ανακρίτρια. Στα πειθαρχικά δικαστήρια, ακόμη και η «ισχυρή πιθανολόγηση» επιφέρει καταδίκη. Δεν προέκυψε τίποτε. Το παραμικρό. Χαλώντας το «μαγειρείο» χρόνων από το σύστημα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Όταν ένα δικαστήριο αποτελούμενο από εν ενεργεία τακτικούς δικαστές πρωτοδίκες, δεν βρίσκει ούτε ίχνος στοιχείου σε μία υπόθεση που εξελίσσεται και σε ποινικό επίπεδο, η επόμενη ημέρα είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Ιδιοι μάρτυρες, ίδια (μη) «αποδεικτικά στοιχεία», ίδια έγγραφα. Όλα ίδια. Ουσιώδης διαφορά; Στα ποινικά δικαστήρια δεν φτάνουν η πιναθανολόγηση ή η «ισχυρές ενδείξεις» για να καταδικαστείς. Χρειάζονται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Απτές και σοβαρές, αδιάψευστες.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο «χαστούκι» στο σύστημα. Διότι η Επιτροπή Δεντολογίας έδειξε το μέλλον. Και αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο εκείνους που εξαφάνισαν την είδηση της απαλλαγής. Για ακόμη μία φορά, η αλήθεια νίκησε τη διαπλοκή και τα παρακλάδια της.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

ΚΙΝΑΛ – Κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες την Κυριακή από Παπανδρέου – Να ξανακάνουμε την παράταξη πλειοψηφία στη χώρα

Έκκληση στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να πάρουν μέρος την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής και αναδείξουν ξανά την παράταξη σε κυβερνητική...

Το μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας στο 16ο Ετήσιο Ναυτιλιακό Συνέδριο

Οι τρέχουσες συνθήκες των αγορών και οι προκλήσεις και συνιστώσες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ναυτιλίας, θα αναλυθούν στο 16ο Ετήσιο Ναυτιλιακό Συνέδριο...

Καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πού θα χτυπήσουν

Σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν και το Σάββατο, με το νέο κύμα κακοκαιρίας να συνεχίζει να σαρώνει την Ελλάδα. Δείτε live την πορεία της...

Πάπας Φραγκίσκος – Απαγορεύτηκαν συναθροίσεις και κλείνουν δρόμοι για την επίσκεψή του

Απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία για αύριο Σάββατο, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, όλες οι συγκεντρώσεις, και ειδικότερα οι προγραμματισμένες του Δικτύου Υγειονομικών...

ΚΙΝΑΛ – Η εκλογική μάχη της Κυριακής για την ηγεσία και το μέλλον του κόμματος – Υπόσχονται απόλυτη υγειονομική ασφάλεια

«Πυρετός» επικρατεί στα επιτελεία των έξι υποψηφίων διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, καθώς σε λίγες ώρες ξεκινά το τελευταίο, κρίσιμο Σαββατοκύριακο, που θα στείλει...

Σχετικές ιστορίες