Η Νέα Υόρκη πλέον θα προστατεύει τους γιατρούς που παρέχουν χάπια άμβλωσης σε πολιτείες όπου απαγορεύονται

Το κοινοβούλιο της πολιτείας της Νέας Υόρκης ενέκρινε νομοσχέδιο που θα προστατεύει τους γιατρούς που θα παρέχουν χάπια άμβλωσης σε πολιτείες στις οποίες απαγορεύονται.

Το νομοσχέδιο θα προστατεύει τους γιατρούς από δικαστικές διαφορές εκτός πολιτείας υπογραμμίζοντας ότι οι Αρχές της Νέας Υόρκης δεν θα βοηθήσουν μια πολιτεία στην οποία απαγορεύεται η άμβλωση να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι γιατροί θα προστατεύονται εφόσον συμμορφώνονται με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι κανένας υπάλληλος της πολιτείας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Νέα Υόρκη «δεν θα συνεργαστεί» με ένα άτομο ή οργανισμό εκτός πολιτείας «αναφορικά με οποιαδήποτε νομικά προστατευμένη δραστηριότητα υγείας σε αυτήν την πολιτεία».

«Έχουμε ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε τις γυναίκες όλης της χώρας να διατηρήσουν την ελευθερία του σώματός τους προστατεύοντας τους γιατρούς της πολιτείας της Νέας Υόρκης από τις προσφυγές εξτρεμιστών που αντιτίθενται στις αμβλώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Καρλ Χίστι, πρόεδρος του κοινοβουλίου της πολιτείας.

«Η τηλε-υγεία είναι το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης και αυτό το νομοσχέδιο είναι απλώς το επόμενο βήμα για να διασφαλίσουμε ότι οι γιατροί μας προστατεύονται» προσέθεσε.

Αυτό θα μπορούσε να επεκτείνει την πρόσβαση στο χάπι για τις αμβλώσεις σε όλες τις πολιτείες που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην μέθοδο . Σύμφωνα με μια ανάλυση των New York Times, 14 πολιτείες έχουν απαγορεύσει πλήρως τις αμβλώσεις, ενώ άλλες έχουν θεσπίσει όρια κύησης για το πότε μπορεί μία έγκυος να κάνει έκτρωση.

Μια φαρμακευτική άμβλωση μέσω του χαπιού περιλαμβάνει συνήθως δύο διαφορετικά φάρμακα που ένας ασθενής θα μπορούσε να πάρει στο σπίτι για τη διαδικασία.

Μια έκθεση από το Ινστιτούτο Guttmacher που εκδόθηκε πέρυσι ανέφερε ότι η φαρμακευτική άμβλωση ευθύνεται για περισσότερες από τις μισές όλων των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έναν χρόνο μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε παλαιότερη απόφαση του 1973 η οποία προστάτευε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, κάθε πολιτεία μπορεί να νομοθετεί ελεύθερα για το θέμα.

Οι ΗΠΑ είναι πλέον διχασμένες, με περίπου 20 πολιτείες να έχουν απαγορεύσει ή να έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις αμβλώσεις και τις πολιτείες στις ανατολικές και δυτικές ακτές της χώρας που έχουν υιοθετήσει νέες εγγυήσεις για το δικαίωμα αυτό των γυναικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Το ρίσκο Μπελέρη

Η επιλογή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη του φυλακισμένου στην Αλβανία Φρέντι Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι μια κίνηση ρίσκου. Εχοντας χάσει ψηφοφόρους...

Οι 3 λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή Μπελέρη

Χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες κλιμακούμενων ζυμώσεων και παρασκηνιακής κινητικότητας με επαφές τόσο στην Αθήνα όσο και στα Τίρανα στο φόντο αντικρουόμενων εισηγήσεων προς τον Κυριάκο...

Με ήρωα έναν παίκτη που έχει φύγει…

Τα εύκολα ματς είναι λίγα. Ελάχιστα. Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε αρκετά κόντρα στη Λαμία. Το γρήγορο γκολ που δέχθηκε του έκανε δύσκολη τη ζωή. Δεν...

Η Αθήνα στα κορυφαία ναυτιλιακά κέντρα

Στα κορυφαία ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου χάρη στην παγκόσμια ηγετική παρουσία του ελληνικού εφοπλισμού συγκαταλέγεται για μία ακόμη φορά η Αθήνα σύμφωνα με την...

Ζω με μία συνεχή αγωνία

«Δεν ανησυχώ περισσότερο από ό,τι πριν από μία εβδομάδα, έναν μήνα ή έναν χρόνο. Γιατί είμαι πάντα σε εγρήγορση για τον λαό μου. Ζω...

Σχετικές ιστορίες