«Η Βουλή δεν θα γίνει κόλαση»: Σύγκρουση Ραγκούση – Τασούλα για τον Πολάκη

Θυελλώδης είναι η διακοπείσα από χτες συνεδρίαση της Βουλής καθώς η συνέχεια από το χτεσινό πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη διαδέχτηκε η σύγκρουση του Κώστα Τασούλα με τον Γιάννη Ραγκούση.

Αμέσως μετά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, πήρε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεραμύνθηκε των χτεσινών ενεργειών του Παύλο Πολάκη καλώντας τον κ. Τασούλα να αποδοκιμάσει τον χτεσινό προεδρεύοντα κ. Αθανασίου.

Καμία παραβίαση του κανονισμού δεν έγινε, αλλά αντίθετα υπήρξε παραβίαση του άρθρου 60 του συντάγματος, είπε ο Γιάννης Ραγκούσης κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική ενέργεια του προεδρείου που διέκοψη την ομιλία Πολάκη.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι αφενός ένας βουλευτής μπορεί να αναφερθεί και σε άλλα θέματα, αφετέρου η Novartis είναι σχετική με τον αναπτυξιακό νόμο, λέγοντας ότι είναι το πιο ανήθικο σκάνδαλο που νοθεύει τον ανταγωνισμό. Γι’ αυτό και δεν επιβλήθηκε μομφή από το προεδρείο στον Παύλο Πολάκη, είπε ο κ. Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και τον κάλεσε: «Να αποδοκιμάσετε τον κ. Αθανασίου για την πραξικοπηματική αντισυνταγματική ενέργειά του. Να αποδικάσετε τον κ. Γεωργιάδη, γιατί μετά τη Ζαρούλια κατέγραφε τη συνεδρίαση σαν μια εκδοχή της trash tv Φουρθιώτη».

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για επαναφορά της Δεξιάς σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας της δικαιοσύνης της δημοσιογραφίας κλπ λέγοντας ότι ουσιαστικά ο μόνος δρόμος που αφήνει στους πολιτικούς της αντιπάλους είναι το «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες», προκαλώντας έτσι θύελλα αντιδράσεων από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.

«Υπάρχει ένα όριο και μια κόκκινη γραμμή την οποία έχετε ξεπεράσει» είπε ο κ Ραγκόυσης επικρίνοντας τον Κώστα Τασούλα πως αντί να καλεί τους βουηλευτές της ΝΔ να κάνουν ησυχία τους εξαγγέλλει ότι θα δώσει απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο η Δεξιά θα αναβιώνει τις χειρότερες παραδόσεις της τόσο ο λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και τι σημαίνει το κουκούλωμα του σκανδάλου Novartis γι’ αυτό τον τόπο» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

«Με το ζόρι να προκληθεί κόλαση δεν προκαλείται. Η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με αναφορές από βαριές, σκληρές φράσεις του παρελθόντος που δήθεν θα έχουν εφαρμογή στο σήμερα» απάντησε ο Κώστας Τασούλας, λέγοντας ότι «σήμερα η χώρα και το κοινοβούλιο διοικούνται δημοκρατικά και ελεύθερα και δεν θα μετατρέψουμε το κοινοβούλιο σε τριτοκοσμικό. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα».

«Δεν μπορώ να επικαλεστώ πομπώδεις εκφράσεις. Κύριε Ραγκούση υπάρχουν δύο ζητήματα. Η αφαίρεση του λόγου και η κατάληψη του βήματος της βουλής» είπε ο κ. Τασούλας αναφερόμενο στο περιστατικό Πολάκη.

«Ποιος σας είπε ότι η κατάληψη του βήματος της Βουλής δεν συνιστά τρομοκρατία –για να δανειστώ τη φρασεολογία σας- και παραβίαση του συντάγματος; Παραβίαση του κοινοβουλευτισμού; Εκεί θα πάμε;» συνέχισε και κατέληξε προκαλώντας αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η άμυνα σε αυτή την απόφαση δεν είναι κατάληψη του βήματος. Προβλέπεται άμυνα δημοκρατική και όχι τρομοκρατική. Κόλαση τη βουλή δεν θα την κάνετε. Το πολύ να βραχνιάσετε».

Νωρίτερα ο Κώστας Τασούλας είχε ανοίξει τη συνεδρίαση λέγοντας ότι ο κανονισμός μάς προφυλάσσει από το να γίνουμε ένας όχλος φωνασκούντων και αυτός ο κανονισμός διασφαλίζει την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών, επιπλήττοντας τον Παύλο Πολάκη για τη χτεσινή του συμπεριφορά και την παρεμπόδιση της συνεδρίασης.

Η τελική ευθύνη για τη διεξαγωγή των συζητήσεων ανήκει στο προεδρείο που είναι διακομματικό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και ο κ. Τασούλας εξήγησε ότι πιθανόν κάποιος βουλευτής να αισθάνεται ότι αδικείται ωστόσο τόνισε ότι κανείς δεν μπορει να λύνει με όρους αυτοδικίας.

Καθένας δικαιούνται να έχει αποψη αλλά το προεδρείο έχει τον τελικό λόγο είπε ο κ. Τασούλας σημειώνοντας ότι ο κ. Πολάκης αντί να επικρίνει το προεδρείο, παρεμπόδισε τη συζήτηση έχοντας ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του λόγου από τους 23 βουλευτές που περίμεναν να μιλήσουν.

Η βουλή από το 1875 έχει ένα τελικό όριο, είναι η πλειοψηφία. Το τελικό καταφύγιο όλων είναι η πλειοψηφία υπογράμμισε ο κ. Τασούλας λέγοντας ότι όταν υπάρχουν θέματα συνταγματικότητας, μομφής, πειθαρχικών μέτρων, αποφασίζει για όλα η πλειοψηφία.

«Μπορούμε στη Βουλή με πράξης ακτιβισμού να αλλάξει την πλειοψηφία; Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις την αρχή της πλειοψηφίας. Αυτές οι μεθοδεύσεις αμαυρώνουν και διασύρουν τον κοινοβούλιο, το εξισώνουν με τα κοινοβούλια τριτοκοσμικών χωρών» σημείωσε ο κ. Τασούλας.

Διαβάστε επίσης – Βουλή: Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ Πολάκη και Αθανασίου – Διακόπτονται συνεδριάσεις… «τρομάζει» η συνέχεια

Διαβάστε επίσης – Νέα Δημοκρατία: Κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ για ταύτιση με τον Πολάκη

Το καταφύγιο της πλειοψηφίας μπορεί να μην αρέσει σε όσους δεν ανήκουν στην πλειοψηφία συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής καλώντας τους βουλευτές από εδώ και πέρα αν αισθάνονται ότι αδικούνται υπάρχουν κοινοβουλευτικά μέσα υποβολής αιτίασης και μομφής αλλά δεν μπορεί αυτός που αισθάνεται ότι αδικήθηκε να συμπεριφέρεται ως καταληψίας του βήματος της Βουλής.

«Η χτεσινή εικόνα η χειρότερη των τελευταίων δυόμιση χρόνων» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώντας ότι «έχετε δικαίωμα να επικρίνετε το προεδρείο αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια. Η χτεσινή συνεδρίαση θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη. Ο κ. Πολάκης θα λάβει το λόγο να μιλήσει επί του νομοσχεδίου και η σημερινή συνεδρίαση να αποκαταστήσει τη χτεσινή εικόνα του κοινοβουλίου» κατέληξε ο κ. Τασούλας χωρίς πάντως να υποβάλλει μομφή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη χτεσινή του συμπεριφορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση το βράδυ της Πέμπτης ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη.Σύμφωνα...

Δύο ώρες με τον Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία

Ενα τετράγωνο παραπέρα από το Μαξίμου πήγε ο Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό – και, ναι, αυτό το ένα τετράγωνο το...

Το κίνητρο

Οτιδήποτε κινεί, ωθεί ή παρασύρει σε δράση θεωρείται κίνητρο. Πρόκειται για την εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να ικανοποιήσει τον εγωισμό του και να βελτιώσει...

Επιστημονική φαντασία η μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ το α’ τρίμηνο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσε την αύξηση των επιτοκίων εκτός και αν υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις και ενδέχεται να εξετάσει μειώσεις σε αυτά κάποια στιγμή...

Ο Μπάιντεν δεν έπεισε τους Ρεπουμπλικανούς

Ο Τζο Μπάιντεν δεν κατάφερε να πείσει τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση να ψηφίσει υπέρ ενός πακέτου άνω των 106 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων για την...

Σχετικές ιστορίες