ΗΠΑ: Πιθανόν να γίνουν το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας

Υπάρχει ακόμη χρόνος για να προλάβουμε τις ΗΠΑ από το να γίνουν το επόμενο επίκεντρο του κοροναϊού, ανέφερε ένας ομιλητής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Η δυναμική είναι εκεί, αλλά ακόμη έχετε τον χρόνο για να τη γυρίσετε πίσω», είπε ή Margaret Harris του ΠΟΥ.«Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων να συνεχίζει να ανεβαίνει στη χώρα, είναι πιθανόν να ανατραπεί αυτή η τροχιά», προσέθεσε.

Τα μυστικά και οι γκρίζες ζώνες της e-δήλωσης για τις διορθώσεις

«Έχετε τους καλύτερους εγκεφάλους δημόσιας υγείας στον κόσμο», είπε η Harris. «Έχετε ανθρώπους που μπορούν να χειριστούν την τεχνολογία εξαιρετικά. Έχετε ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να σκεφτούν έξω από τα καθιερωμένα».

«Η φόρμουλα της επιτυχίας είναι να κάνετε τεστ στους ανθρώπους, να βρίσκετε κάθε περίπτωση και να γίνεται αναγνώριση έτσι ώστε να βρίσκονται ποιες είναι και οι τελευταίες επαφές εκείνων με αυτούς που ήταν μολυσμένοι. Έπειτα να απομονώνετε εκείνους που είναι άρρωστοι ή εκείνουν που έχουν εκτεθεί».

«Τελικώς, πηγαίνετε τους άρρωστους ανθρώπους για θεραπεία-και όταν το κάνετε αυτό, πραγματικά προστατέψτε το προσωπικό υγείας που έχετε» είπε.
Η Harris νωρίτερα είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυναμική να είναι το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας βάσει «της μεγάλης επιτάχυνσης» στον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Πρόεδρος Τραμπ ελπίζει ότι οι Αμερικανοί θα είναι ικανοί να γυρίσουν στις δουλειές τους σε λιγότερο από 3 εβδομάδες, είπε, μέχρι το Πάσχα, που είναι στις 12 Απριλίου – μια άποψη που δεν υιοθετείται από επίσημους στον τομέα της υγείας.

«Να είστε σίγουροι ότι κάθε απόφαση που λαμβάνουμε βασίζεται αποκλειστικά στην υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών μας», δήλωσε ο Trump. Με τους υπουργούς υγείας των ΗΠΑ να κρούουν συναγερμύς  παρόμοιους με εκείνους των συναδέλφων τους, οι κυβερνήτες σε ολόκληρη τη χώρα συνέχισαν να εφαρμόζουν επιθετικά μέτρα για να σταματήσουν την αύξηση των περιπτώσεων.

Τουλάχιστον 785 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον ιό και τουλάχιστον 54.999 έχουν μολυνθεί. Περισσότερο από το ήμισυ του αμερικανικού πληθυσμού βρίσκεται κάτω από διαταγές παραμονής στο σπίτι.

Πηγή: edition.cnn.com

Ο κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις – Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο χιλιάδες πρόσφυγες

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ανοίγει ο δρόμος για εμβόλια κατά του καρκίνου – Τι λένε οι ιδρυτές της BioNTech

«Έχουμε ξεκινήσει δοκιμές σε εκατοντάδες ασθενείς και θα έχουμε αποτελέσματα το επόμενο έτος, και το 2023. Αν αυτές οι δοκιμές είναι θετικές, τότε θα...

Αστυνομία για βιτριόλι – Η Έφη θα προχωρούσε πιθανώς και σε δεύτερη επίθεση – Ο επόμενος στόχος της

Με μια συγνώμη προς την Ιωάννα, την οικογένεια της παθούσας αλλά και τη δικής της οικογένεια ξεκίνησε την απολογία της η 36χρονη κατηγορούμενη για...

Λέκκας για κακοκαιρία «Μπάλλο» – Έπεσαν πάνω από 75.000.000 τόνοι νερού σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Περισσότεροι από 75.000.000 τόνοι νερού έπεσαν στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάλλος», όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «ασθενής», σημειώθηκε σήμερα στις 02:25 στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση...

Ζερεφός – Η βροχόπτωση της Πέμπτης αντιστοιχεί στο 1/3 της ετήσιας βροχής σε κάποιες περιοχές

Η συχνότητα αλλά και η ένταση των ακραίων φαινομένων αυξάνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια, κάνοντας ολοένα και περισσότερο κόσμο να στρέφει το ενδιαφέρον του...

Σχετικές ιστορίες