Καθαριότητα και κορωνοϊός: Δείτε τα χέρια σας πόσο βρώμικα είναι όταν δεν τα πλένετε σωστά

Μια σειρά φωτογραφιών που υπογραμμίζουν τη σημασία της πλύσης των χεριών σας έχουν γίνει viral.

Καθώς ο κοροναϊός, γνωστός και ως Covid-19, συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι οργανώσεις υγείας παροτρύνουν τους ανθρώπους να εκτελούν βασικά προστατευτικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των χεριών τους.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Για όνομα του Θεού, εδώ κινδυνεύουν αθώες ζωές…»

Ενώ μπορεί να φανεί προφανές, μια σειρά φωτογραφιών μαύρου φωτός έδειξαν σε απευθείας σύνδεση ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ πλύσης των χεριών σας και καλής πλύσης των χεριών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ηθοποιός Kristen Bell μοιράστηκε ένα κολάζ έξι εικόνων στο Instagram που δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα χέρια που δεν έχουν πλυθεί και τα οποία πλένονται για 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι.

«Η μητέρα μου μου έστειλε τις φωτογραφίες σύγκρισης πριν και 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι YALL»

Κάθε μία από τις έξι φωτογραφίες έδειξε πόσα βακτήρια ήταν σε ένα χέρι μιας γυναίκας χρησιμοποιώντας μαύρο φως και κρέμα που ονομάζεται Glo-Germ – ένα ορυκτέλαιο που προσκολλάται στα μικρόβια και είναι ορατό μόνο κάτω από ένα υπεριώδες φως.

Οι εικόνες έδειχναν τα χέρια σε διαφορετικά στάδια καθαριότητας, συμπεριλαμβανομένου του «πριν το πλύσιμο», μετά από ένα «ξέβγαλμα και κούνημα», με «έξι δευτερόλεπτα και χωρίς σαπούνι» και «30 δευτερόλεπτα με σαπούνι».

Οι πρώτες φωτογραφίες απεκάλυψαν ότι είχε παραμείνει πλήθος βακτηριδίων και, παρόλο που ήταν παρόμοια, υπήρχε επίσης μια έντονη διαφορά μεταξύ πλύσης 15 δευτερολέπτων με σαπούνι και 30 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με το NHS, θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ή όσο αρκεί να τραγουδήσετε δύο φορές «Happy Birthday».

Η σωστή τεχνική θα πρέπει να περιλαμβάνει το να χτυπάτε το πίσω μέρος του άλλου με το ένα χέρι και να καθαρίζετε μεταξύ των δακτύλων πριν τρίψετε το πίσω μέρος των δακτύλων σας στις παλάμες σας.

Πηγή: independent.co.uk

Η αναστολή χορήγησης ασύλου ήταν παράνομη;

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Δένδιας – Οι αντιδράσεις της Τουρκίας είναι αντιδράσεις επιτιθέμενου κράτους

Ως αντιδράσεις ακατανόητες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων γειτονίας αλλά απολύτως κατανοητές αν η Τουρκία θεωρεί τον εαυτό της ως επιτιθέμενο...

Στο 68% οι εμβολιασμένοι παίκτες της Premier League

Η Premier League ανακοίνωσε ότι το 68% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα γήπεδα της Αγγλίας είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, ενώ το 81%...

Ελαστικότερα κριτήρια για τον τραπεζικό δανεισμό ζητούν οι επιχειρήσεις

Το πρόβλημα πρόσβασης των επιχειρήσεων στην ρευστότητα, περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων οι οποίοι μετέχουν στη συζήτηση που εξελίσσεται σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών...

Βασίλισσα Ελισάβετ – Γιατί ματαίωσε ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ κλήθηκε από τους γιατρούς να ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες και ματαίωσε μια προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακοίνωσαν...

Ρόδος – «Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της 8χρονης»

Ελεεινό χαρακτήρισε το σχέδιο της δράστριας στη Ρόδο η 24χρονη κόρη της. Όπως αναφέρει μιλώντας στο MEGA, η ίδια και τα τέσσερα αδέρφια της...

Σχετικές ιστορίες