Κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα εξετάζει η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο δημιουργίας στην ενδοχώρα κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται να έχουν περάσει το συνοριακό πέρασμα του Έβρου εξετάζει η κυβέρνηση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμένουν εκεί μέχρι να απελαθούν όσοι έχουν εισέλθει στη χώρα, παραβιάζοντας τα χερσαία σύνορα.

Προσφυγικό : Η οργή στα νησιά έχει πολλούς… πατέρες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA , οι κινήσεις για τη δημιουργία αυτών των κλειστών δομών στην ενδοχώρα θα προχωρήσουν άμεσα. Όσοι, δε, παραβιάζουν τα χερσαία σύνορα θα συλλαμβάνονται, δεν θα καταγράφονται και θα κρατούνται έως ότου απελαθούν.

Αυτή τη στιγμή, η απόφαση αυτή αφορά τα περίπου 140 άτομα που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες δύο μέρες να περνούν το συνοριακό πέρασμα του Έβρου. Σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, αλλά για μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία.

Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των πέντε έκτακτων μέτρων που αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ.

Αναλυτικά τα πέντε έκτακτα μέτρα

Τα πέντε έκτακτα μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ είναι:

1. Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

2. Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

3. Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

4. Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αστρολογικές προβλέψεις για τη Δευτέρα 2 Μαρτίου

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Φώφη Γεννηματά – Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή της

Την τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, τρεις δηλαδή ημέρες προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο, η Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη...

Καβάλα – Εντοπίστηκε πτώμα στην παραλία

Εντοπίστηκε, το πρωί της Δευτέρας, ένα πτώμα στην παραλία της Καβάλας, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ανήκει σε αγνοούμενο ψαρά. Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή αγνοείτο...

Λουκίδης – Η Βόρεια Ελλάδα… οδηγεί την πανδημία – Τι είπε για τον εορτασμό Αγίου Δημητρίου και 28ης Οκτωβρίου

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης. Ο καθηγητής...

Γιώργος Γεννηματάς – Ο εμπνευστής του ΕΣΥ που λάτρευε η Φώφη

Η Φώφη Γεννηματά που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή μετά από την γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, πορεύτηκε όλα τα τελευταία χρόνια...

Κοροναϊός – Σοκ από 54 νερκούς σε 24 ώρες – Κοντά στις 4.000 τα κρούσματα

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί...

Σχετικές ιστορίες