Κόντρα Κούγια με Ηλιάδη – «Δεν είμαι εγώ κατηγορούμενος»

Σε υψηλούς τόνους με έντονους διαλόγους, προσφυγή στο δικαστήριο για να επιτραπεί η υποβολή συγκεκριμένων ερωτήσεων και με αναφορές σε μηνύσεις διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να κάθεται στις εδώλιο, και τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πάτρας Ανδρέα Ηλιάδη να βρίσκεται στο βήμα του μάρτυρα εξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια, ο οποίος για μια ακόμα φορά άφησε αιχμές για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων.

Ο Αλέξης Κούγιας  επανέλαβε ότι η εντολέας του αρνείται ότι έχει αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού της, εξήγησε ωστόσο ότι  δεν αποκλείει ο θάνατος να επήλθε από άλλο παθολογικό αίτιο πέραν της καρδιάς. «Επιμένουμε ότι η ανακοπή 25/1/22 και θάνατος 29/1/22, δεν οφείλεται σε ενέργεια της κατηγορουμένης αλλά σε πρόβλημα υγείας που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Αυτό επαληθεύεται από καταθέσεις μαρτύρων. Όπως εξελίσσεται η διαδικασία διαπιστώνεται πως εκτός από καρδιολογικά προβλήματα, η ανακοπή προκύπτει και από επιληπτικά επεισόδια» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ισχυρισμό που αντέκρουσε ο μάρτυρας γιατρός επισημαίνοντας  πως η επιληπτική κρίση δεν οδηγεί σε ανακοπή.

Ξεχωριστό κεφάλαιο της εξέτασης του μάρτυρα από την υπεράσπιση αφορούσε το θέμα αν έχει κατατεθεί εναντίον του μήνυση από την οικογένεια Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Δεν είμαι κατηγορούμενος».

Έχω δεχθεί μία μήνυση. Δε θυμάμαι περιεχόμενο, απάντησε ο ο Α. Ηλιάδης.

Αλ. Κούγιας : Θα σας θυμίσω. Έχετε μία μήνυση από οικογένεια κατηγορουμένης και μία μήνυση μόνο από Δασκαλάκη. Σας κάλεσαν πριν από λίγο και δεν γίνεται να μην θυμάστε. Πείτε για να μάθουν όλοι. Να δούμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που θέλει να γίνει διάσημος.

Αν. Ηλιάδης : Να μου το θυμίσετε.

Ο Αλέξης Κούγιας διάβασε τη μήνυση στο δικαστήριο σύμφωνα με την οποία του ο κ. Ηλιάδης παραχώρησε (11/7/22) παραχώρησε συνέντευξη στο twitter και αναφέρθηκε στα θέματα νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας, λέγοντας για τη συμπεριφορά της  οικογένειας Πισπιρίγκου,  πως δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για την υγεία του παιδιού.

Αλ. Κούγιας : Υπάρχει απόρρητο για εσάς;

Αν. Ηλιάδης Οι συγγενείς της μητέρας δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον. Δε θέλησαν να με συναντήσουν.

Αλ. Κουγιας : Ένας μάρτυρας που έχει έρθει εδώ να κάνει το μαύρο άσπρο, εξέθεσε την ιατρική και πήρε το ρόλο του ψυχιάτρου.

Μπορείτε να μου πείτε με ποιο δικαίωμα δώσατε διαδικτυακή συνέντευξη και αναφερθήκατε σε γεγονότα που αντιληφθήκατε όταν ήσασταν στην κλινική;

Πρώτα θα τελειώνω και μετά θα μιλήσετε. Τι είστε ψυχίατρος ή εντατικολόγος;

Πρόεδρος : Δε θα απαντήσετε.

Αλ. Κούγιας : Θα προσφύγω στο δικαστήριο. Όταν ήρθε εδώ ήταν ήδη μηνυόμενος .Ο συγκεκριμένος για να αξιολογηθεί θα πρέπει να αναδειχθεί τι είναι. Εμφανίστηκε σαν Σαμαρείτης, άλλο εάν έχει κάνει το ρεκόρ μεταμοσχεύσεων χωρίς να γνωρίζουμε που έχουν πάει τα όργανα. Και δεν υπάρχει κλινική στον κόσμο με 14 μεταμοσχεύσεις.

Εισαγγελέας : Έχω πολλές φορές πει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις πως απαγορεύονται διότι δεν έχουν σχέση με το αποδεικτέο θέμα. Το δικαστήριο δεν μπορεί να διερευνήσει τι κάνει και σκέφτεται κάθε μάρτυρας. Δε μας ενδιαφέρει εάν φεύγει από εδώ και δίνει συνεντεύξεις. Το εάν έχει δώσει συνεντεύξεις στα κανάλια δε μας ενδιαφέρει. Καλά κάνει η οικογένεια της κυρίας Πισπιρίγκου και ασχολείται με τις εκπομπές. Αν ασχολούμαστε εμείς χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

Αλ. Κούγιας : Πως κρίνετε πως η κυρία κατηγορουμένη επικοινωνεί μαζί σας και σας ρωτάει, δείχνει αδιάφορη μάνα;

Αν. Ηλιάδης : Το είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα της αδιαφορίας.

Αλ. Κούγιας : Δείχνει ενδιαφέρον;

Αν. Ηλιάδης : Βεβαίως.

Αλ. Κούγιας : Εσάς η κυρία κατηγορουμένη που τώρα την κατηγορείται ότι έχει σύνδρομο μινχάζουεν πως σας βλέπει;

Αν. Ηλιάδης : Η ιατρική αλήθεια δε φοβάται.

Αλ. Κούγιας : Πως κρίνετε το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα αυτή δείχνει αγάπη και εκτίμηση για ένα γιατρό και προσπαθεί να τον καλέσει με τον φτωχό σύζυγο της…Αυτό δείχνει αδιάφορη μητέρα;

Αν. Ηλιάδης : Δεν είπα ποτέ ότι είναι αδιάφορη η μητέρα.

Αλ. Κούγιας : Τα μηνύματα είναι να σας περιγράφει πως είναι το παιδάκι και εάν έχει βελτίωση;

Αν. Ηλιάδης : Έχω πει πως υπήρξε επικοινωνία που είχε να κάνει με καθημερινότητα μικρής. Ήταν συνεχόμενη.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με ερωτήσεις για τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή που οδήγησαν στην εισαγωγή της αρχικά στο νοσοκομείο της Πάτρας και στη συνέχεια στη μεταφορά της στην Αθήνα.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης που κλήθηκε από την υπεράσπιση να πάρει θέση για τα επεισόδια, εξήγησε : «Ο καλύτερος γιατρός είναι αυτός που ήταν παρών και μπορεί να το περιγράψει. Επειδή αυτά τα επεισόδια μου τα έχει στείλει μητέρα και τα έχω δει πολλές φορές με μεγάλη προσοχή και τα έχω στείλει στο Μικτό Ορκωτό, μπορούμε να τα δούμε και να τα εξηγήσω. Είναι τις ημέρες που βρίσκεται το παιδάκι στην παιδιατρική. Είναι 3 βίντεο μάλιστα το ένα το έχει σβήσει συνομιλητής μου αλλά έχω κρατήσει στιγμιότυπα. Δεν είναι επιληψία, σπασμοί, καρδιακή ανακοπή, δεν είναι τίποτα. Είναι ένα παιδί που ανεβάζει σφίξεις, κορεσμός  δεν είναι φυσιολογικός και το μόνιτορ μας δίνει πληροφορίες για το μισάωρο πριν επεισόδιο»

Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε για το εάν τα επεισόδια στις 11/4 πριν η Τζωρτζίνα υποστεί την ανακοπή τα έχει προκαλέσει η κατηγορούμενη με τον μάρτυρα να απαντά : «Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν ήταν επιληπτική κρίση». Μάλιστα, οι επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια προκάλεσαν την έκρηξη του μάρτυρα. «Πρώτα πάμε σε έμφραγμα, μετά σε πρόβλημα στην καρδιά, μετά σε γονίδιο, μετά σε θρομβοφιλία, σε λύκο αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας» είπε οργισμένος ο Ανδρέας Ηλιάδης αντιδρώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δείχνει την ενόχληση της αλλά τελικά να μην παίρνει το λόγο.

Ο Αλέξης Κούγιας ρώτησε τον μάρτυρα για τις υποψίες του για ότι η κατηγορούμενη πάσχει από  το σύνδρομο μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και τις κινήσεις στις οποίες ο ίδιος είχε προχωρήσει.

Αλ. Κούγιας : Αφού πιστεύατε ότι η μητέρα θέλει να σκοτώσει το παιδί, γιατί δεν ενημερώνετε τους συναδέλφους σας στο νοσοκομείο της Παίδων για να σώσετε και το παιδί;

Αν. Ηλιάδης : Η Τζωρτζίνα πήγε στο Αγλαΐα Κυριακού για να κάνει 24ωρο εγκεφαλογράφημα και να γυρίσει πίσω.

Αλ. Κούγιας : Στο Ωνάσειο τους ενημερώσατε;

Αν. Ηλιάδης Υπήρχε συνεχής επικοινωνία με Παπαγιάννη. Δεν τους ενημέρωσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιουνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Σελέμπριτι και Κασσελίστας στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

Οι επώνυμοι, οι σελέμπριτι και οι «προεδρικοί» νίκησαν: αν κάποιος επιχειρούσε μια ακτινογραφία των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμόρφωσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος,...

Με ροτέισον στο «Βικελίδης»

Ρεπό έδωσε στους ποδοσφαιριστές του ο Ματίας Αλμέιδα την επομένη της νίκης επί του Αρη και από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει...

Η αντίδραση των ΜμΕ στις κλιματικές καταστροφές

Με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής να γίνονται ολοένα και πιο αισθητές και το κόστος των καταστροφών που προκύπτουν να αυξάνεται, η προσαρμογή των...

Ο Λευκός Οίκος στερείται στρατηγικής

«Η απειλή του Τζο Μπάιντεν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν πρόκειται να στηρίξει οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση αντιποίνων κατά του Ιράν θα έχει βαρύτητα μόνον...

Το ρίσκο Μπελέρη

Η επιλογή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη του φυλακισμένου στην Αλβανία Φρέντι Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι μια κίνηση ρίσκου. Εχοντας χάσει ψηφοφόρους...

Σχετικές ιστορίες