Κοροναϊός : Ανησυχία για την έκρηξη των κρουσμάτων – 3.271 τον Αύγουστο

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν, λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση, βλέποντας την έκρηξη των κρουσμάτων και τις νέες εστίες κοροναϊού στη χώρα.

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων στις πρώτες 19 ημέρες του Αυγούστου προκαλεί φόβο.  Από τις αρχές του μήνα έχουν καταγραφεί συνολικά 3.271 νέα κρούσματα, τη στιγμή που ολόκληρο τον Μάρτιο, όταν είχαμε την «έκρηξη» του ιού στη χώρα και είχαν αρχίσει να λαμβάνονται τα πρώτα μέτρα είχαμε 1.307 κρούσματα, ενώ ολόκληρο τον Απρίλιο 1.277.

Οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες. Η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της αποδοτικότητας των νέων μέτρων, τα οποία έχουν τεθεί σε εφαρμογή με τους ειδικούς να τονίζουν ότι χρειαζόμαστε μια εβδομάδα τουλάχιστον για να έχουμε μια εικόνα περί του αν η κατάσταση έχει αναστραφεί.

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας θα επιδράσει εξάλλου και η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου, από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί και το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων.

Δυσοίωνες προβλέψεις

Την  Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νέα κρούσματα.

Οι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων είναι δυσοίωνες, καθώς εκτιμούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που γνωρίζουμε και ότι κάθε μια μόλυνση που εντοπίζουμε θα έπρεπε να την πολλαπλασιάζουμε επί 10 για να έχουμε την πραγματική εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

Την τελευταία εβδομάδα, εξάλλου -με εξαίρεση τη Δευτέρα- ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κινείται σταθερά πάνω από το «φράγμα» των 200 την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μόνη λύση είναι η μάσκα, η συστηματική χρήση της οποίας θα μπορούσε να φρενάρει την εξάπλωση εξίσου αποτελεσματικά με ένα lockdown.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία και τα νησιά, και η επιστροφή τους, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Εάν, ωστόσο, υπάρξει υψηλός βαθμός συμμόρφωσης με τα μέτρα, όπως γενικευμένη χρήση της μάσκας σε ποσοστό 80-90%, η εξάπλωση της πανδημίας εκτιμάται πως θα μπορούσε να ανακοπεί, όπως συνέβη με την καραντίνα.

Ήδη από τις αρχές Αυγούστου, ο κρίσιμος δείκτης R0, που δείχνει την μεταδοτικότητα του ιού, είχε ξεπεράσει τη μονάδα. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως αν δεν πέσει σύντομα κάτω από το ένα, η λήψη νέων ακόμα πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων θα είναι μονόδρομος. Οι επιστήμονες θα αξιολογήσουν, παράλληλα, τον αριθμό των εισαγωγών που παρουσιάζουν μία μικρή αύξηση τελευταία καθώς και των θανάτων.

Κρίσιμη εβδομάδα

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού, θα κριθεί ως ένα βαθμό στο τέλος της βδομάδας. Υπό αυστηρά μέτρα έχουν τεθεί ήδη από το Σάββατο η Πάρος και η Αντίπαρος, ενώ από τη Δευτέρα τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα στην Αττική τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ ακολούθησαν τα μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική.

Το τέλος της εβδομάδας θεωρείται κρίσιμο, καθώς σε περίπτωση που αρχίσει να διαφαίνεται τάση ανάσχεσης της εξάπλωσης του κοροναϊού, η κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν θα προχωρήσει σε αυστηροποίηση των μέτρων, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν επιπλέον περιορισμοί στην Αττική, όπου εξάλλου εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων.

Βατόπουλος: Οι ημερήσιες αναφορές του ΕΟΔΥ πρέπει να είναι πιο λεπτομερείς

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τόνισε πως «υπάρχει ένα θέμα με τα δεδομένα». Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως έχει ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ οι ημερήσιες αναφορές να είναι λίγο πιο λεπτομερείς. Να ξέρουμε τα κρούσματα ανά περιφέρεια και ανά νομό να ξέρουμε τις συρροές και να ξέρουμε τις καθημερινές εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Παράλληλα εξήγησε ότι «για να μπορέσει ο κόσμος να υπακούσει στα μέτρα που επιβάλλονται πρέπει να έχει πλήρη γνώση της κατάστασης».

Η πανδημία της… παραπληροφόρησης

Απο την πλευρά του, αναφερόμενος στον ιό, ο οποίος τις «χτυπά» την πόρτα των γηροκομείων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Νίκος Σύψας, υπογράμμισε πως συμβαίνει επειδή έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Μάλιστα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε πως την ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε και είναι οι ηλικιωμένοι.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 36 έτη. «Είναι νέοι άνθρωποι που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε προτείνει και λέμε συνέχεια» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι υπάρχει και μια 2η πανδημία και είναι η πανδημία της παραπληροφόρησης και μαστίζεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλος ο κόσμος που είναι το ίδιο επικίνδυνη με την ίδια την πανδημία και έκανε έκκληση στους νέους να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους σημειώνοντας πως ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς υπάρχει μια ευρεία διασπορά το οποίο σημαίνει ότι αυτό μπορεί να επιστρέψει αυτό πίσω μαζί με τους παραθεριστές και ανέφερε πως μετά τις διακοπές απαιτείται αυτοπεριορισμός 7 ημερών και απόσταση από τους ηλικιωμένους

Έκτακτα μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο – Μάσκα παντού και τέλος στα πάρτι

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει νέα έκτακτα μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, καθώς όπως δείχνουν τα νούμερα, δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα.

Νέα μέτρα είχε δε πριν από την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της  τακτικής σύσκεψης για την εξέλιξη της επιδημίας, σε συγκεκριμένους παραθεριστικούς προορισμούς όπου η κατάσταση είναι επιβαρυμένη.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου ως εξής:

 • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
 • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
 • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
 • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.
Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από την Παρασκευή 21-08-2020 και ωρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.

Ξενοδόχοι Χαλκιδικής: Προέχει η υγεία – Κατεπείγουσα η ανάγκη στήριξης της περιοχής

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σχολίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, σημειώνοντας πως παρά τα μεγάλα οικονομικά κόστη και τις επιχειρηματικές απώλειες, η υγεία όλων προέχει.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει, παράλληλα, την ανάγκη σχεδιασμού μόνιμου μηχανισμού στήριξης των επιχειρήσεων καθώς, όπως τονίζει, πρόκειται για στοίχημα επιβίωσης του νομού.

Σε απόγνωση οι άνθρωποι του τουρισμού

Την ίδια στιγμή για «τo τέλος του καλοκαιριού» μιλούν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Χαλκιδική, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα.

«Η κατάσταση για τη Χαλκιδική ήταν δύσκολη. Πιστεύαμε πως είχαμε πλεονέκτημα με τον οδικό τουρισμό, πλεονέκτημα που τελικά μετατράπηκε σε μειονέκτημα. Όλα πήγαν άσχημα για τη Χαλκιδική. Ήρθαν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Μετά και τα σημερινά νέα μέτρα αλλά και το χαρακτηριστικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη Χαλκιδική τελείωσε το καλοκαίρι. Ποιος τουρίστας θα μείνει στη Χαλκιδική με όλη αυτή την κατάσταση;» αναρωτιέται με νόημα μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

«Αφού τα πράγματα έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο καλά έκανε η πολιτεία και έλαβε μέτρα. Πρώτα από όλα είναι η υγεία. Όμως θα πρέπει να στηριχτούν, ουσιαστικά, και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται γύρω από το χώρο του τουρισμού. Έχουν χαθεί θέσεις εργασίας, δεν αποκλείεται να έχουμε και λουκέτα επιχειρήσεων. Πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανοίξουν και του χρόνου» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κουφίδης.

Οι πρώτες απολύσεις ξεκίνησαν

Ήδη ξεκίνησαν, από την επιβολή των πρώτων περιοριστικών μέτρων για το ωράριο στο χώρο της εστίασης, οι απολύσεις σε νυχτερινά κέντρα στη Χαλκιδική τονίζει στη Voria. gr o πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Κασσάνδρας, Βασίλης Σερέτης.

«Γιατί να έρθει κάποιος στη Χαλκιδική αν δεν μπορεί το βράδυ να διασκεδάσει;» διερωτάται ο κ. Σερέτης επισημαίνοντας πως από την προηγούμενη Δευτέρα η μείωση στην κίνηση των καταστημάτων του χώρου έναντι του προηγούμενου διαστήματος ήταν της τάξης του 80%. Και όλα αυτά ενώ οι τζίροι των επιχειρήσεων του κλάδου σε σχέση με πέρυσι είχαν συρρικνωθεί κατά 50 έως 60%.

«Με την επιβολή των πρώτων μέτρων έφυγαν κυρίως οι νεαρές ηλικίες. Μετά και τα σημερινά μέτρα όσοι βρίσκονται στη Χαλκδική θα επισπεύσουν τις διακοπές τους. Από την ερχόμενη Κυριακή, Δευτέρα η Χαλκιδική θα είναι άδεια» σημειώνει ο κ.Σερέτης υπογραμμίζοντας πως δεδομένης της έξαρσης των κρουσμάτων είναι απόλυτα φυσικές και σεβαστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η επομένη ημέρα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και ευρύτερα γύρω από αυτόν.  «Αυτό που έχει ανάγκη ο κλάδος μας  είναι στήριξη. Θέλουμε επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, περισσότερες δόσεις για τις οφειλές που προκύπτουν» σημειώνει ο κ. Σερέτης εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο πως δεν αποκλείεται να έρθουν λουκέτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές επιχειρήσεις στην περιοχή είχαν επιλέξει να μην λειτουργήσουν το φετινό καλοκαίρι.

Δήμαρχος Μυκόνου για νέα μέτρα: Μας επιβαρύνουν αλλά προστατεύουν τη δημόσια εικόνα του νησιού

Θέση για τα νέα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η Πολιτική Προστασία στη Μύκονο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς του κοροναϊού, πήρε και ο δήμαρχος του νησιού.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει πως ήρθε σε επαφή με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και επισημάνθηκε η ανάγκη της εφαρμογής των μέτρων για να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

«Με δεδομένο ότι προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία της υγείας των οικογενειών μας, αλλά και των επισκεπτών μας, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν την πιστή και αυστηρή εφαρμογή των μέτρων» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ωστόσο, προσθέτει πως αναμφισβήτητα τα επιπλέον μέτρα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο όλους τους επαγγελματίες του νησιού και γι’ αυτό «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ουσιαστικά μέτρα στήριξης».

Από την αρχή της έναρξης της πανδημίας, είμαστε σε επαφή και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για όλα τα μέτρα…

Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Κουκάς – Δήμαρχος Μυκόνου στις Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Σε υψηλά επίπεδα και σταθερά πάνω από 200 παρέμειναν για μια ακόμη ημέρα τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 217 νέα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, σημειώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 235.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο «κόκκινο» συνεχίζουν να βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης, με 89 και 44 νέα κρούσματα, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.684, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

Από αυτούς, 1.765 (23.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.585 (46.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο χάρτης των κρουσμάτων

 • 16 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
 • 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
 • 89 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 44 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
 • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
 • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
 • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
 • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
 • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

28 άτομα διασωληνωμένα

Την ίδια στιγμή, 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών.

Από αυτούς, οκτώ (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τρεις ακόμη θάνατοι

Τέλος, έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 235 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (34.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.


Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου οι αποφάσεις της κυβέρνησης λέει ο Οικονόμου

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας «Ελπίδα» διαμήνυσε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν κήρυξε...

Πασίγνωστος Έλληνας μπασκετμπολίστας πιάστηκε να κλέβει χρήματα από τους συμπαίκτες του

Ένα βίντεο σοκ έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Το Πρωινό». Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, πασίγνωστος μπασκετμπολίστας «συνελήφθη» να κλέβει χρήματα από τους συμπαίκτες του...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σαρώνει ο χιονιάς την Αττική – Εκλεισε και η Κατεχάκη

Σαρώνει την Αττική η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τα προβλήματα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές. Πριν λίγη ώρα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης...

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο οι δικογραφίες για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο

Πέντε και πλέον χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών για τις παράνομες πρακτικές της Novartis και στη χώρα μας οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές (...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας – Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Με σφοδρή χιονόπτωση, από βορειοδυτικά, εισέβαλε στην Αττική το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», από νωρίς το πρωί με τα χιόνια να εμφανίζονται και στο κέντρο...

Σχετικές ιστορίες