Κοροναϊός : Κυβερνητική παρέμβαση για αναστολή πλειστηριασμών α’ κατοικίας ζητά το ΚΙΝΑΛ

Επιβολή λύσεων στις τράπεζες για τους ασθενέστερους δανειολήπτες με αναστολή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που απελευθερώνεται από 30 Απριλίου 2020, ζητάει το ΚΙΝΑΛ.

Να επιβληθούν λύσεις στις τράπεζες

Ταυτόχρονα το ΚΙΝΑΛ τα μέτρα για το πάγωμα των δανείων να ισχύσουν και για τους δανειολήπτες που είναι άνεργοι, επισημαίνοντας ότι σε αυτές τις συνθήκες η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα δεν μπορεί καν να αναζητήσει εργασία.

Κοροναϊός : Ποιοι δικαιούνται άδεια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

«Είναι ώρα, η κυβέρνηση να επιβάλλει λύσεις στις τράπεζες» υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ.

Κατά τα λοιπά το ΚΙΝΑΛ στο πνεύμα και της χτεσινής τοποθέτησης της Φώφης Γεννηματά σημειώνει πως οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα οικονομικά μέτρα περιλαμβάνουν αρκετές από τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Χαριλάου Τρικούπη.

Γκρίζα σημεία

Ωστόσο για το ΚΙΝΑΛ υπάρχουν ορισμένα γκρίζα σημεία που χρειάζονται άμεσες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της Φώφης Γεννηματά χαρακτηρίζει «μισό βήμα» την παροχή εκτάκτου επιδόματος για το Πάσχα στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και επιμένει στην πρότασή του για την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα όπως ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά δεύτερον το ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «η κυβερνητική απόφαση για το δικαίωμα του εργοδότη να θέτει εργαζομένους σε αναστολή (ως τώρα δεν υπάρχει στο εργατικό δίκαιο) σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με μείωση τζίρου, δημιουργεί μια γκρίζα ζώνη που ενέχει κινδύνους για τα εργασιακά δικαιώματα».

Στο πλαίσιο αυτό τονίζει πως «χρειάζονται πολύ σοβαροί έλεγχοι για να μην οδηγήσει το μέτρο σε παράνομη εργασία η να αποτελέσει προθάλαμο απολύσεων. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μόνιμου χαρακτήρα μέτρο. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε αφού δούμε τη σχετική ΠΝΠ».

Σε ότι αφορά το επίδομα του Πάσχα το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει πως οι επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς ουσιαστική μείωση τζίρου θα πρέπει να το καταβάλουν στις προβλεπόμενες προθεσμίες.
Συνολικά για το δεύτερο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης το ΚΙΝΑΛ δηλώνει πως «εκείνο που προέχει είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υλοποίηση τους και αυτό θα παρακολουθήσουμε».

Κοροναϊός : Πόσο ασφαλές είναι να τρέχεις έξω;

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Το στίγμα των έξι υποψηφίων

Το πολιτικό επίδικο που θα απασχολήσει μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας των έξι τελικά υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τέθηκε γύρω από την...

ΝΑΤΟ – Σενάρια πολέμου με τη Ρωσία σε δύο μέτωπα

Αυτή η συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δεν ήταν μία από τις συνηθισμένες, που θα μπορούσαν να περάσουν στα «ψιλά» της...

«Πνίγει» τη Β. Ελλάδα το τέταρτο κύμα

Είμαστε στο τέταρτο κύμα πανδημίας του κοροναϊού και οι ειδικοί προειδοποιούν για επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας το επόμενο διάστημα. «Μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο γιατί...

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Ακάρ – «Απαιτείται τήρηση των αρχών καλής γειτονίας»

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, είχε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, κατόπιν αιτήματος...

Λέκκας – Τριάντα μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ έγιναν την Πέμπτη

Καθησυχαστικός, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο της μεγάλης διάρκειας της μετασεισμικής ακολουθίας είναι σπάνιο, εμφανίστηκε ο διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,...

Σχετικές ιστορίες