Κοροναϊός: Ποιοι θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί λόγω χρόνιων νοσημάτων

Ο κοροναϊός αποτελεί απειλή για όλους τους ανθρώπους, παρόλα αυτά όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, ειδικά των πνευμόνων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με τους υγιείς.

Σύμφωνα με ειδικούς του Βρετανικού Συστήματος Υγείας όσοι πάσχουν από τις παρακάτω ασθένειες θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί αφού πιθανή μόλυνσή τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους.

Πώς κατρακύλησαν οι τιμές της βενζίνης μέσα σε λίγες ημέρες

1) Διαβήτης

Όσοι πάσχουν από διαβήτη αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών στην περίπτωση που μολυνθούν από κάποιον ιό. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν κάποιος ασθενής με διαβήτη εμφανίσει συμπτώματα όπως βήχα, υψηλό πυρετό και δύσπνοια θα πρέπει να ελέγξει και να σταθεροποιήσει αμέσως τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του.

2) Καρδιακή προσβολή

Όσοι έχουν υποστεί στο παρελθόν καρδιακό επεισόδιο έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν επιπλοκές στην καρδιακή λειτουργία τους αν προσβληθούν από κοροναϊό, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι περισσότερο πιθανό να έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή να είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε απειλητικούς ιούς.

3) Άσθμα

Λόγω του ότι πρόκειται για ασθένεια η οποία βλέπτει τους αεραγωγούς των πνευμόνων και παράλληλα ο κοροναϊός πλήττει το ζωτικό αυτό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές.

4) Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Η χρόνια αυτή νόσος συνοδεύεται από εμφύσημα και χρόνια βρογχίτιδα. Σύμφωνα με τη Βρετανική Πνευμονολογική Εταιρεία οι πάσχοντες από ΧΑΠ θα πρέπει να αποφύγουν πάση θυσία οποιαδήποτε πιθανή επαφή με φορέα του κοροναϊού, ενώ αν εμφανίσουν υψηλό πυρετό θα πρέπει να καλέσουν αμέσως γιατρό. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου!

5) Καρκίνος

Όσοι πάσχουν από καρκίνο έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικά όσοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες εμφανίζουν έλλειψη σε λευκά αιμοσφαίρια τα οποία είναι υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιούς. Έτσι λοιπόν κρίνεται επιβεβλημένη η απομόνωσή τους.

6) Κυστική ίνωση

Ασθένεια των πνευμόνων η οποία προκαλεί τη δημιουργία μιας κολλώδους βλέννας η οποία συσσωρεύεται στους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα προκαλώντας λοιμώξεις.

Η μόλυνση με κοροναϊό μπορεί να επιβαρύνει δραματικά την κατάσταση της υγείας των ασθενών αυτών.

7. Πρωτογενής Ανοσοανεπάρκεια (PID)

Η πρωτογενής ανοσοανεπάρκεια είναι μια ομάδα πάνω από 300 διαφορετικών συνθηκών που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος, σύμφωνα με την PID UK.

Επειδή ο κοροναϊός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω επαφής πρόσωπο με πρόσωπο, αυτοί με ανοσοποιητική ανεπάρκεια είναι σε κίνδυνο.

Οι ειδικοί δεν διαθέτουν ακόμα επαρκή στοιχεία για το πόσο απειλεί ο κοροναϊός τους ασθενείς με Πρωτογενή Ανοσοεπάρκεια, αλλά δεδομένα από την εμπειρία της Κίνας δείχνουν αυξημένο κίνδυνο.

8) Κάπνισμα

Μπορεί να φαίνεται παράξενη η αναφορά στο κάπνισμα, αλλά είναι γνωστό πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συμπεριλάβει το κάπνισμα στον κατάλογο των ασθενειών.

Οι γιατορί προειδοποιούν ότι όσοι καπνίζουν κινδυνεύουν πολύ σοβαρά από τον κοροναϊό λόγω της βλάβης που έχουν υποστεί -και συνεχίζουν να υφίστανται οι πνεύμονές τους.

Η άμεση διακοπή του καπνίσματος δεν παρέχει απόλυτη ασφάλεια, αλλά σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην υγεία των καπνιστών.

Ελένη Φουρέιρα : Το συγκινητικό μήνυμα ελπίδας για τον κοροναϊό

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ισλαμικό Κράτος: Ανακοίνωσε τον θάνατο του αρχηγού του

Ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) Αμπού αλ-Χασάν αλ-Χασέμι αλ Κουραΐσι σκοτώθηκε σε μάχες, δήλωσε ο εκπρόσωπός του σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε...

«Φύλλο και φτερό» το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, συζύγου του πατέρα Αντωνίου, τίθεται στις προτεραιότητες...

Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: «Η ακρίβεια σαρώνει τα καθηλωμένα εισοδήματα»

«Απαιτείται αποφασιστική αλλαγή πολιτικής, αποφασιστική σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας», δήλωσαν από κοινού η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και Ανάπτυξης και...

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Πελέ

Ο Πελέ, ο οποίος στις 23 Οκτωβρίου έγινε 82 ετών και έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο, εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», στη...

Σταϊκούρας: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

«Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για το επίδομα στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση...

Σχετικές ιστορίες