Κοροναϊός -Βρετανία : Θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα νοσηλευθούν 7,9 εκατ. άνθρωποι

Η επιδημία του νέου κοροναϊού στη Βρετανία θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη άνοιξη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία 7,9 εκατομμυρίων ατόμων, αποκαλύπτεται σε μυστικό ενημερωτικό έγγραφο της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) προς αξιωματούχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Σύμφωνα με τον Guardian, στο έγγραφο, για πρώτη φορά, οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τον ιό,  παραδέχονται ότι περιμένουν η επιδημία να εξαπλώνεται για ακόμη 12 μήνες, προκαλώντας τεράστια επιπλέον πίεση σε ένα ήδη υπερφορτωμένο, σύστημα υγείας.

Η «κατάρα» της πανδημίας και το «επιθετικό ριμπάουντ»

Μπορεί να μολυνθεί το 80% των Βρετανών

Υποδεικνύει επίσης στους επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών, να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να μολυνθεί το 80% των Βρετανών.

Ο  επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Chris Whitty, σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει τον αριθμό αυτό ως το χειρότερο σενάριο και εκτίμησε ότι ο πραγματικός αριθμός θα αποδειχθεί μικρότερος.

Ωστόσο, στο έγγραφο γίνεται σαφές ότι τέσσερις στους πέντε Βρετανούς «αναμένεται» να νοσήσουν από τον ιό.

Όπως αναφέρεται:  «Το 80% του πληθυσμού αναμένεται να μολυνθεί, κατά τους επόμενους 12 μήνες και μέχρι 15% (7,9 εκατομμύρια άτομα) μπορεί να χρειαστεί να εισαχθού σε νοσοκομεία».

Το έγγραφο περιλαμβάνει την τελευταία επίσημη εκτίμηση για το πόσο σοβαρά η επιδημία θα μπορούσε να επηρεάσει τόσο την υγεία των πολιτών όσο και του προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως το NHS, η αστυνομία, η πυροσβεστική και οι μεταφορές.

Η «ταυτότητα» του εγγράφου

Έχει καταρτιστεί τις τελευταίες ημέρες από την ομάδα ετοιμότητας και αντίδρασης του PHE και εγκρίθηκε ως ακριβής από την επικεφαλής της υπηρεσίας, Dr Susan Hopkins, που ασχολείται με την έξαρση της επιδημίας. Έχει μοιραστεί στους επικεφαλής των νοσοκομείων  και σε ανώτερους γιατρους του NHS στην Αγγλία.

«Η ανακοίνωση ότι η εξάπλωση του κοροναϊού θα μπορούσε να διαρκέσει 12 μήνες, μπορεί να προκαλέσει πραγματική αναστάτωση» δήλωσε ο Paul Hunter, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, ειδικός στην επιδημιολογία.

«Ένα έτος είναι απολύτως εύλογο. Ωστόσο αυτό δε μπορεί να κατανοηθεί εύκολα από τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε ότι, η επιδημία θα παρουσιάσει μια ύφεση «το καλοκαίρι, προς τα τέλη Ιουνίου, και θα επιστρέψει το Νοέμβριο, όπως συμβαίνει με τη συνήθη εποχική γρίπη. Τελικά θα υπάρχει για πάντα, αλλά θα γίνει λιγότερο σοβαρή με την πάροδο του χρόνου, καθώς αναπτύσσεται εμβόλιο», πρόσθεσε.

Πηγή: The Guardian

Κοροναϊός : Μύθοι και αλήθειες – Τι λέει ο ΠΟΥ

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Παραλλαγή Ομικρον – Τα μονοκλωνικά αντισώματα της Regeneron ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά στο νέο στέλεχος

Η αμερικανική Regeneron Pharmaceuticals Inc ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει αναπτύξει κατά του κοροναϊού ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι...

Κατηγορηματική διευκρίνιση από ΥΠΕΘΑ – Εξετάζεται και δεν έχει αποφασιστεί αποστολή δύναμης στο Σαχέλ

Δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με την πιθανή αποστολή ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ στην Υποσαχάρια Αφρική καθώς το ζήτημα τελεί υπό εξέταση...

Eρχονται μεγάλες ποινές για τον ΠΑΟΚ – Ο μη έλεγχος και η ποινική ευθύνη για την Covid-19

Ποινές και από την πλευρά της κυβέρνησης φαίνεται πως θα επιβληθούν στον ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον Άρη. Στη...

Παραλλαγή Ομικρον – Η εμβολιαστική ανισότητα άφησε περιθώριο για νέες μεταλλάξεις

Η εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους Ομικρον, το οποίο εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού κατά...

Δύσκολες ώρες για την Καίτη Γκρέυ – Πέθανε ο γιος της και πατέρας της Αγγελικής Ηλιάδη

Πέθανε ο γιος της Καίτης Γκρέυ και πατέρας της Αγγελικής Ηλιάδη. Δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα οι συνθήκες του θανάτου του και η μητέρα του...

Σχετικές ιστορίες