Κορωνοϊός : Μη μόνιμοι κάτοικοι της Ουχάν μπορούν πλέον να εγκαταλείπουν την πόλη

Μη μόνιμοι κάτοικοι της Ουχάν που είναι καλά στην υγεία τους θα μπορούν υπό όρους να λαμβάνουν άδεια να την εγκαταλείψουν, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της κινεζικής μητρόπολης που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19.

Πρόκειται για το πρώτο μέτρο χαλάρωσης της καραντίνας στην οποία τέθηκε η μητρόπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων από την 23η Ιανουαρίου, πέραν της απομάκρυνσης με μισθωμένα αεροσκάφη εκατοντάδων πολιτών ξένων κρατών.

Ψηφιακό… δράμα παντού σε μια χώρα που είναι πολλά χρόνια πίσω

Σύμφωνα με τον δήμο, οι μη κάτοικοι θα μπορούν να εγκαταλείψουν την Ουχάν εάν δεν έχουν συμπτώματα της ασθένειας και δεν έχουν έλθει σε επαφή με φορείς του κοροναϊού.

Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν ιδιαίτερο λόγο να φύγουν, εάν για παράδειγμα χρειάζονται ιατρική θεραπεία που δεν σχετίζεται με την επιδημία, θα μπορούν επίσης να λάβουν άδεια να το κάνουν, όπως επίσης και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εστάλη στην Ουχάν για να συμμετάσχει στον αγώνα εναντίον του κοροναϊού.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξασφαλίζουν την άδεια των αρχών και οι αποχωρήσεις θα πρέπει να γίνονται κατανεμημένα.

Καθώς οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις συνεχίζουν να μην έχουν ακόμη αποκατασταθεί στην Ουχάν, ο δήμος διευκρίνισε ότι μόνο δύο άνθρωποι θα μπορούν να φεύγουν οδικώς, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο/η οδηγός του αυτοκινήτου.

Όταν φθάνουν στους προορισμούς τους, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να δηλώνουν την άφιξή τους στις τοπικές αρχές και να παρακολουθούν την κατάστασή τους για 14 ημέρες.

Ορισμένοι δήμοι, όπως αυτός του Πεκίνου, επιβάλλουν καραντίνα 14 ημερών στο ξενοδοχείο ή κατ’ οίκον στους ανθρώπους που φθάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα από άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Ουχάν και στην επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, καταγράφονται τα περισσότερα από τα 77.00 κρούσματα της ασθένειες στην ηπειρωτική Κίνα, ανάμεσά τους περίπου 2.600 θανατηφόρα.

Το Πραξικόπημα της Πιτζάμας

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Κύπρος – Χειροπέδες σε άνδρα που προσπάθησε να εισέλθει με μαχαίρι στο χώρο που λειτουργούσε ο Πάπας Φραγκίσκος

Στη σύλληψη ενός  άντρα κατά τη διάρκεια των ελέγχων στη είσοδο του ΓΣΠ προχώρησε η Αστυνομία λίγο πριν την άφιξη του Πάπα στον χώρο...

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Η λέξη εξουθένωση δεν φτάνει λέει εντατικολόγος μετά από 26 ώρες εφημερίας

Η Χριστίνα Κυδώνα, εντατικολόγος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ψάχνει λέξεις να περιγράψει μια εφημερία 26 ωρών. Σε αντίξοες συνθήκες το υγειονομικό προσωπικό προσπαθεί καθημερινά...

Κοροναϊός – Δείτε live την ενημέρωση για την τρίτη δόση του εμβολίου

Παρακολουθήστε ζωντανά τις έκτακτες ανακοινώσεις, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον...

Κοροναϊός – Οργισμένη η σύζυγος του 58χρονου στο Αγρίνιο που έδωσαν τη θέση ΜΕΘ στον Μητροπολίτη

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε ένας 58χρονος από το Αγρίνιο, για να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, καθώς νοσεί από κοροναϊό. Νωρίτερα, η σύζυγός του, μιλώντας στο...

ΚΙΝΑΛ – Κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες την Κυριακή από Παπανδρέου – Να ξανακάνουμε την παράταξη πλειοψηφία στη χώρα

Έκκληση στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να πάρουν μέρος την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής και αναδείξουν ξανά την παράταξη σε κυβερνητική...

Σχετικές ιστορίες