Αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ του BBC, που σχετίζεται με τον εκλιπόντα Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις δικηγόρων των γυναικών που φέρονται ως θύματα, ο αλ Φαγέντ φαίνεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους του πολυκαταστήματος Harrods, αναγκάζοντάς τες να υποβληθούν σε προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους και απειλώντας τες με συνέπειες αν διαμαρτύρονταν.
Η Κέιτ, που δεν είναι το πραγματικό της όνομα, αποκάλυψε πως σε ηλικία 16 ετών, λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε δουλειά στο Harrods, είχε κληθεί στο διαμέρισμα του αλ Φαγέντ. «Προσπάθησε να με πιέσει για σεξ», δήλωσε η Κέιτ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση εξελίχθηκε σε βιασμό, καθώς ο αλ Φαγέντ θύμωσε και την κρατούσε κλειδωμένη.
Πολλές γυναίκες που μίλησαν για την εμπειρία τους υποστηρίζουν ότι υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα που διευκόλυνε τις επιθέσεις του αλ Φαγέντ. Καταγγέλλουν ότι γιατροί πραγματοποιούσαν ιατρικές εξετάσεις στις υπαλλήλους στο πλαίσιο δήθεν προληπτικών ελέγχων, με αρκετές από αυτές να καταγγέλλουν ότι οι προσωπικοί βοηθοί του τις καλούσαν στον Φαγέντ.
Μια άλλη εργαζόμενη, η Lindsay, είπε ότι ο αλ Φαγέντ προσπάθησε να τη βιάσει κάνοντάς της προτάσεις μέσω των ανώτερων προσωπικών του βοηθών. Οι γυναίκες αυτές αναφέρουν ότι οι ανώτεροι αυτοί είχαν ρόλο στην οργάνωση των συναντήσεών τους με τον αλ Φαγέντ και στην απόκρυψη της κακοποίησης που υπήρχε εντός του πολυκαταστήματος.
Οι προσωπικοί φρουροί ασφαλείας που παρακολουθούσαν τον αλ Φαγέντ ανέφεραν ότι ήταν μάρτυρες των περιστατικών αυτών, παρατηρώντας κορίτσια που έμπαιναν κλειστές πόρτες και συχνά έβλεπαν να βγαίνουν με εμφανή σημάδια αναστάτωσης. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, κάποιοι από αυτούς τύπους πρόσφεραν επιπλέον βοήθεια στην κακοποίηση, συνοδεύοντας τα θύματα στο διαμέρισμα του αλ Φαγέντ.
Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα σοκαριστικοί και αναδεικνύουν ένα φαινόμενο κακοποίησης που έλαβε χώρα επί χρόνια εντός ενός τόσο εμβληματικού καταστήματος. Η Dr. Ann Coxon, η οποία επιδιώχθηκε να κάνει τις ιατρικές εξετάσεις, φέρεται ότι είχε διασυνδέσεις με τις καταστάσεις αυτές, δημιουργώντας προβληματισμούς σχετικά με την ηθική της επικοινωνίας και την πρακτική της. Πηγή: documentonews.gr