Κουτσούμπας για «ελβετικό τυρί»: «Απαράδεκτος» ο Παναγιωτόπουλος

Επίθεση στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου που επέπληξε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για διαρροές απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τα οπλικά συστήματα στα νησιά και κυρίως με το πολεμικό υλικό που έχει αποσταλεί στην Ουκρανία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μάλιστα τόνισε ότι ο υπουργός Άμυνας «ήταν απαράδεκτος» και σημείωσε ότι τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Τύπου και για τα οποία μίλησαν οι βουλευτές στη Βουλή είναι ήδη δημοσιευμένα από την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ειδικότερα δε ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε υπεκφυγή του Νίκου Παναγιωτόπουλου τα περί εθνικής ασφαλείας για να μη δώσει στοιχεία για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία αυτά τα έχει το ΝΑΤΟ και είναι πασίγνωστα μέσω του ΝΑΤΟ και στην Τουρκία.

Αναλυτικότερα μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Νάουσας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν βλέπει «θερμό καλοκαίρι» στα ελληνοτουρκικά με αφορμή τις τελευταίες κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε:

«Το καλοκαίρι είναι ήδη θερμό. Υπάρχει όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπάρχει μεγάλη επιθετικότητα εκ μέρους της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και του κυρίου Ερντογάν. Το ζήτημα είναι ότι οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, με το να εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλαδή στην αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αυτή τη στιγμή -γιατί ο πόλεμος δεν είναι ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία μόνο, είναι ανάμεσα σε δύο μεγάλα στρατόπεδα διεθνών καπιταλιστών της Ρωσίας και των ΗΠΑ απ’ την μια και του ΝΑΤΟ και των συμμαχιών τους αντίστοιχα- και βεβαίως την πληρώνει ο ουκρανικός λαός και οι άλλοι λαοί. Θα την πληρώσει και ο ελληνικός λαός αν συνεχίσουμε στην ίδια ρότα.

»Στην ουσία τα όπλα που συνεχώς στέλνονται, τα οποία είναι μεγάλης αξίας όπλα, οδηγούν και σε μείωση της δυνατότητας άμυνας της χώρας μας. Αυτά τα θέσαμε χθες στη Βουλή και ο κ. υπουργός (Άμυνας) δεν απάντησε. Ήταν απαράδεκτος. Μάλιστα, ενέπλεξε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, των εν ενεργεία ανώτερων αξιωματικών, ότι κάνουν διαρροές. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτά που είπαν στις επιτροπές όλα τα κόμματα, και οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι δημοσιευμένα και από την ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα, όπως έχουμε δημόσια πει. Είναι σε διεθνείς οργανισμούς, τα έχει το ΝΑΤΟ, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα και η Τουρκία αντίστοιχα, και Έλληνες και Τούρκοι αξιωματικοί και είναι πασίγνωστα ανά την οικουμένη. Πρόκειται για υπεκφυγή του υπουργού, δεν ήθελε να δώσει αυτά τα στοιχεία.

»Αποδεικνύεται ότι αυτά που έδωσε ο Ριζοσπάστης, άλλες εφημερίδες, και που κατήγγειλαν οι βουλευτές είναι απολύτως ορθά. Και βεβαίως, αυτό το ζήτημα θα το πληρώσουμε. Το ΝΑΤΟ δεν είναι «προστασία και ασφάλεια», έτσι όπως προβάλλεται από τους κυβερνητικούς ή από άλλα κόμματα. Αντίθετα, δημιουργεί προβλήματα. Διότι, να ξέρουμε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν στο επίκεντρό τους πως θα τραβήξουν την Τουρκία και τον Ερντογάν, ώστε να εξασφαλίσουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική του πτέρυγα και όχι βεβαίως να τον στείλουν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Κι αυτό πρυτανεύει στις όποιες αποφάσεις τους. Άρα, πάλι ριγμένα θα είναι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα δικαιώματα που έχει ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε επίσης Πυρ και μανία κατά στρατιωτικών ο Παναγιωτόπουλος

Σχετικά με το πρόγραμμα «θερμοστάτης» και τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Δυστυχώς τα μέτρα αυτά, όχι απλά είναι ημίμετρα, δεν είναι καν ασπιρίνες. Διότι η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος που βιώνουμε, η οικονομική κρίση που είναι ξανά προ των πυλών -γιατί μιλάμε για μάλλον βαθιά ύφεση τα επόμενα χρόνια, το επόμενο διάστημα- έχει να κάνει και με την τιμή στην ενέργεια, η οποία μετακυλίεται στα πάντα: Στις μεταφορές, στη βιομηχανία, στα κοινωνικά αγαθά, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπου πάει ο εργαζόμενος, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά να ψωνίσει και βλέπει να εκτινάσσονται και βεβαίως αυτό δεν ελέγχεται με αυτόν τον τρόπο.

»Υπάρχουν προτάσεις. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών ενέργειας. Και βεβαίως το ζήτημα είναι: «Ενεργειακή ανάπτυξη, πράσινη μετάβαση για ποιον;». Θα είναι για τους πολίτες, για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα ή θα είναι για κάποιους μονοπωλιακούς ομίλους, που πάλι λυμαίνονται τον πλούτο αυτής της χώρας και καταστρέφουν τα δάση και καταστρέφουν το περιβάλλον κλπ;

»Άρα, απ’ αυτή τη σκοπιά βλέπουμε εμείς το ζήτημα. Αξιοποίηση όλων των μορφών της ενέργειας, για να μην υπάρχει ενεργειακή εξάρτηση, για να μην υπάρχει ενεργειακή φτώχεια, για να μην υπάρχει η συνεχής ακρίβεια και οι ανατιμήσεις των προϊόντων, μαζί με μέτρα που έχουμε καταθέσει σε Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών. Νομίζουμε ότι είναι μια λύση και σε αυτό το δρόμο πρέπει να παλέψουμε όλοι σαν μια γροθιά».

Τέλος σε ότι αφορά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Νάουσας Ν. Καρανικόλα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ημαθία ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε:

«Ήταν η πρώτη συνάντηση βεβαίως εδώ στη Νάουσα, μια ιστορική-ηρωική πόλη με ηρωικούς αγώνες, αλλά και με παρόν, με τους αγώνες των κατοίκων της για το καλύτερο. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τον Δήμαρχο της πόλης, για τα ζητήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο δήμος. Εμείς θέσαμε την πάγια άποψη του ΚΚΕ, ότι οι αρμοδιότητες που δίνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στην τοπική διοίκηση, στους δήμους και στις περιφέρειες, αλλά κυρίως στους δήμους, δε συνοδεύονται από την αναγκαία χρηματοδότηση. Πάρα πολλές αρμοδιότητες, απ’ τη διαχείριση του υπέροχου δάσους της Νάουσας για παράδειγμα, μέχρι τα σχολικά κτήρια, τους τομείς της υγείας, τους δρόμους, κι άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ ο λαός της πόλης και πρέπει να τα επιλύσει το δημοτικό συμβούλιο και ο εκάστοτε δήμαρχος. Όμως η χρηματοδότηση είναι που φέρνει και ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο για να τελεστούν οι απαραίτητες υπηρεσίες στο δήμο, να γίνουν τα έργα και οι υποδομές που λείπουν, τα αναγκαία μηχανήματα κλπ.

»Όλα αυτά είναι ένα πακέτο ζητημάτων που εμείς τα παλεύουμε. Θεωρούμε ότι κάνοντας αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία -αυτό πρέπει να κάνουν πιστεύουμε και τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια και όλοι οι μαζικοί φορείς- και στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή, παντού και έξω απ’ τα υπουργικά γραφεία, έτσι θα επιλύονται ζητήματα και θα’ ναι προς το καλό των συνανθρώπων μας, των κατοίκων και της Νάουσας και όλων των δήμων. Και όχι οι δήμοι να αποτελούν τον «σάκο του μποξ», όπου εκτονώνεται κάθε φορά η λαϊκή δυσαρέσκεια, λόγω των σοβαρών αυτών προβλημάτων. Σε αυτή την πάλη, σε αυτόν τον αγώνα, το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, αναφορές, με δράσεις, αλλά κυρίως στους δρόμους του αγώνα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Συνελήφθη «τσαντάκιας» που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό ηλικιωμένης

Χειροπέδες σε έναν αλλοδαπό για διάπραξη ληστειών με αρπαγή τσάντας, σε μία από τις οποίες η παθούσα κατέληξε, πέρασαν οι αστυνομικοί το βράδυ της...

Άσχημα νέα για τον Πελέ: Δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία

Τα νέα για τον  Πελέ δυστυχώς είναι άσχημα… Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος εισήχθη την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο καθώς δεν ανταποκρινόταν στην χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση...

Τα ευρωπαϊκά Χριστούγεννα και το «τέρας του πληθωρισμού»

Καταβάλλεται το «τέρας του πληθωρισμού» λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων; «Πολύ καλό για να είναι αληθινό» θα έλεγαν οι Βρετανοί, αν δεν...

Η Εσθονία αγοράζει αμερικανικά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων

Η Εσθονία υπέγραψε συμβόλαιο αγοράς αμερικανικής κατασκευής συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS έναντι 200 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα το εσθονικό Κέντρο για τις επενδύσεις...

Δείτε φωτογραφίες από το πανέμορφο «Μαρινάκειον Μέλαθρον»

Η μεγάλη στιγμή για τον Πειραιά και την τοπική Μητρόπολη έφτασε. Αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ημέρα της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ....

Σχετικές ιστορίες