Μετά την Evergrande άλλος ένας κινεζικός όμιλος δεν πλήρωσε ομόλογο

Μετά την κρίση χρέους της κινεζικής εταιρείας Evergrande, ολοένα και αυξάνονται τα σημάδια «πίεσης» στην αγορά ακινήτων της Κίνας, αφού και άλλη εταιρεία δεν κατάφερε να αποπληρώσει ένα ομόλογο την Τρίτη.

Οι οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν τις Fantasia Holdings και Sinic Holdings, εξαιτίας κινδύνων που απορρέουν από την οριακή κατάσταση των ταμειακών ροών τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Fantasia δεν αποπλήρωσε ομόλογο, το οποίο έληξε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το CNBC.

Άλλωστε, η εταιρεία διέκοψε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας και έκτοτε, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 60% σε ετήσια βάση.

Το CNBC επικοινώνησε και με τις δύο εταιρείες, αλλά δεν έλαβε αμέσως απάντηση.

Μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Fantasia θα είχε λιγότερες συνέπειες σε σύγκριση με μια αντίστοιχη της  Evergrande.

Η Evergrande είναι η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο με υποχρεώσεις 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Fantasia έχει συνολικές υποχρεώσεις 82,9 δισεκατομμύρια γιουάν (12,8 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την οικονομική της κατάσταση για το 1ο εξάμηνο.

Υποβάθμιση από Fitch

Την ίδια ώρα, η Fitch Ratings ανακοίνωσε  ότι υποβάθμισε την Fantasia σε “CCC-” από “B”, λέγοντας ότι η κατάσταση ταμειακών ροών της εταιρείας “θα μπορούσε να είναι πιο σφιχτή από ό, τι περιμέναμε προηγουμένως”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του οίκου, η βαθμίδα “CCC” συνεπάγεται «σημαντικό πιστωτικό κίνδυνο», με «πραγματική πιθανότητα» αθέτησης υποχρεώσεων.

Η βαθμίδα “Β” σημαίνει ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος αθέτησης, αλλά παραμένει περιορισμένο περιθώριο ασφάλειας.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε πριν από την αναφορά της εταιρείας τη Δευτέρα το βράδυ, ο Fitch τόνισε την ύπαρξη ενός ιδιωτικού ομολόγου που δεν περιλαμβανόταν στις οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας.

«Πιστεύουμε ότι η ύπαρξη αυτών των ομολόγων σημαίνει ότι η κατάσταση ρευστότητας της εταιρείας θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρή από ό, τι περιμέναμε. Η καθυστερημένη πληρωμή εγείρει επίσης αμφιβολίες για την ικανότητα της εταιρείας να εξοφλήσει τις λήξεις της έγκαιρα », ανέφερε ο Fitch, για να προσθέσει πως το συγκεκριμένο περιστατικό θέτει εν αμφιβόλω τη διαφάνεια των οικονομικών ανακοινώσεων της εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Πανεπιστημίου, Σταδίου και Κολωνάκι όπως δεν τα έχετε ξαναδεί

Σε κλοιό ιστορικής κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η Αττική, με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να σφυροκοπά ανελέητα το Λεκανοπέδιο. Μάλιστα, πρωτοφανείς είναι οι...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε ποιες περιοχές «παγώνουν» τα πάντα την Τρίτη

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για...

Οικονόμου για Φουρθιώτη: Ο Γεραπετρίτης απολαμβάνει τη στήριξη του πρωθυπουργού

Το μήνυμα ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την υπόθεση...

Ακινητοποιήθηκε το τραμ πριν τη Νέα Σμύρνη

Ακινητοποιήθηκε το τραμ μεταξύ του Νέου Κόσμου και της Νέας Σμύρνης, το βράδυ της Δευτέρας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από...

Οικονόμου: Η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας πρέπει να μας βρει ενωμένους

Τις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης και βίας κατά των γυναικών παρουσίασε ο Γιάννης Οικονόμου στο φόντο των καταγγελιών για βιασμούς των...

Σχετικές ιστορίες