Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και Πανεπιστημίου Πειραιά

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Πειραιά για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «EUROPE DIRECT PIRAEUS» υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Άγγελος Κότιος.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας στοχεύει στην ανάπτυξη των δύο φορέων μέσα από την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων και της τεχνογνωσίας του Europe Direct Piraeus και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ειδικότερα, το Europe Direct Piraeus θα παρέχει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς υποδομές και υπηρεσίες στα πεδία της προβολής και επικοινωνίας, θα συνδράμει στην υποστήριξη των εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και θα λειτουργήσει ως αρωγός για τη δικτύωση στελεχών και επιστημονικών ομάδων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με συνεργαζόμενα μέρη του Europe Direct Piraeus.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα αποτελέσει επιστημονικό εταίρο του Europe Direct Piraeus, αναφορικά με ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου δραστηριότητάς του. Συγκεκριμένα, θα παρέχει υποδομές εκπαίδευσης και θα συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω ανάληψης πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και οργάνωση κοινών δράσεων σχετικών με την ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών για θέματα που αφορούν τις δράσεις, τα έργα και τους στόχους της Ε.Ε.

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «EUROPE DIRECT PIRAEUS» κ. Παναγιώτης Κυρίμης.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μώραλης «το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά για το «Europe Direct Piraeus», ενισχύει την ήδη πολυεπίπεδη και εποικοδομητική συνεργασία μας με το εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο κοσμεί την πόλη μας. Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας θα υλοποιηθούν κοινές δράσεις, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του «Europe Direct Piraeus», που αφορούν στην ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις, έργα και στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαίρομαι ιδιαίτερα που για ακόμα μια φορά ενώνουμε δυνάμεις με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ενδυναμώνουμε με τον τρόπο αυτό, την ευρωπαϊκή παρουσία της πόλης μας. Το Πανεπιστήμιο Πειραιά αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για την πόλη, ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, με έντονη παρουσία και κύρος στον διεθνή επιστημονικό και ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρύτανη κ. Άγγελο Κότιο για τη σημαντική αυτή σύμπραξη. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να υλοποιούμε συνέργειες που έχουν στόχο την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του Πειραιά».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά είπε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς να διευρύνει τη συνεργασία του με τον Δήμο Πειραιά σε ένα νέο πεδίο, αυτό της ευρωπαϊκής ενημέρωσης, της διάδοσης των προβληματισμών που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης,  με ιδιαίτερη έμφαση στον διάλογο που διεξάγεται με τους πολίτες, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται των μεγάλων προκλήσεων, όπως είναι οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή μετάβαση, καθώς και ζητήματα ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Το Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Δήμο που είναι ο αρμόδιος πλέον φορέας και ενώνοντας τις δυνάμεις μας πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε στη βελτίωση του επιπέδου ενημέρωσης, αλλά και της διάδοσης δυνατοτήτων και ευκαιριών που παρουσιάζονται, για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής και τους νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πειραιώς».

Τέλος η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη επεσήμανε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Europe Direct Piraeus και του Πανεπιστημίου Πειραιώς αποτελεί μια σημαντική ημέρα για το ευρωπαϊκό μέλλον του Δήμου Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά μέσα από σειρά στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών ενισχύει καθημερινά την ευρωπαϊκή του παρουσία. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ανοίγει νέες πόρτες για κοινές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για τα προγράμματα, τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της Ε.Ε., με το Europe Direct Piraeus να αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των Πειραιωτών και της ευρωπαϊκής κοινότητας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Νέα επίθεση – «Αδύνατο να συναντηθούμε εάν δεν συμμαζευτεί»

Με νέες του δηλώσεις το Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτίθεται για ακόμα μία φορά στον πρωθυπουργό, ενώ αναφέρθηκε ξανά στο καθεστώς των νησιών....

Τα νέα δεδομένα για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου  παραπέμφθηκαν με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η  πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς...

Ομόνοια: Πατέρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του μέσα στον δρόμο – Μήνυση από τη μητέρα

Ο άνδρας που προσπάθησε να πνίξει το παιδί του μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών. Το βίντεο που κατέγραψε τη σοκαριστική...

Ερντογάν: Ο απρόβλεπτος Σουλτάνος τι θα κάνει με το Κυπριακό;

Και αν συμφώνησε με τον Μπάιντεν σταθερότητα στο Αιγαίο πόσο πιθανό είναι να εκτονώσει πιθανή ανάγκη για ένταση στην Κύπρο; Η Κύπρος ήταν και παραμένει...

Κρήτη: Διασωληνωμένη στην εντατική 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Αγωνία για 17χρονη στην Κρήτη, που χαροπαλεύει στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Η κοπέλα, βρέθηκε χτυπημένη στο δρόμο και μεταφέρθηκε από τα Χανιά στο...

Σχετικές ιστορίες