Μόρια: Κλείνει κέντρο υγείας, για να ανοίξει νέο με λεφτά από… Ολλανδία

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η κατάσταση με τις δομές υγείας για τον κοροναϊό έξω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Στις αρχές του Ιουλίου, ο Δήμος Μυτιλήνης επέβαλε πολύ υψηλά πρόστιμα στις ιατρικές υποδομές που έχουν στηθεί έξω από τη Μόρια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», καθώς θεωρήθηκε ότι οι κατασκευές όπου στεγάζονταν οι δομές αυτές ήταν αυθαίρετες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αύριο Πέμπτη θα κλείσει η δομή απομόνωσης και λήψης δειγμάτων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Στη συγκεκριμένη οργάνωση, έχει επιβληθεί πρόστιμο 35.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κλινική των ΓΧΣ δε στοίχισε απολύτως τίποτα στο ελληνικό κράτος και ήταν εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα υλικά και στελεχωμένη με προσωπικό έμπειρο σε επιδημικές συνθήκες.

Το υπ. Μετανάστευσης ανακοίνωσε κέντρο υγείας στη Μόρια με χρήματα από… την Ολλανδία

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς ημέρα που έγινε γνωστό το κλείσιμο του ιατρείου των ΓΧΣ, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μόρια.

Πρόκειται, δηλαδή, την ίδια μέρα ανακοινώνει άνοιγμα νέας δομής με τον ίδιο ακριβώς σκοπό και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς ο στόχος είναι να εγκαινιαστεί στις 20 Αυγούστου από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την τελευταία μέρα της επίσκεψης της στη Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi, ειδικοί του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατέληξαν σήμερα με ιδιώτες ιδιοκτήτες, σε συμφωνία ενοικίασης 25 στρεμμάτων ελαιώνα απέναντι από την δομή του ΚΥΤ.

Μάλιστα, οι απαραίτητες εργασίας θα γίνουν με χρηματοδότηση της ολλανδικής κυβέρνησης και σύμφωνα με τον νόμο δεν χρήζουν οικοδομικής άδειας, εφόσον γίνονται από το Ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Ήδη έχουν αγοραστεί και κατευθύνονται προς τη Λέσβο όλες οι προκατασκευασμένες κτηριακές εγκαταστάσεις ενώ η δομή θα περιλαμβάνει χώρους εξέτασης ασθενών, παροχής πρώτων βοηθειών και άλλων ιατρικών εργασιών ενώ θα υπάρχει και υποδομή βραχείας νοσηλείας.

Πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επιβεβαιώνοντας τις παραπάνω πληροφορίες σημείωσαν ότι «πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης τους, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και το Κέντρο Υγείας της πόλης. Θα βοηθήσει δηλαδή σημαντικά το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας που είναι μήνες τώρα σε συναγερμό λόγω της πανδημίας του κοροναϊού covid 19».

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Χαρίτσης – Η εκποίηση της ΔΕΗ, βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και την πώληση του 49%...

Επιστροφή στα «αστέρια» – Ματσάρες σε Μαδρίτη και Παρίσι

Το Champions League επιστρέφει φθάνοντας στα… μισά της διαδρομής των ομίλων, και μέχρι την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, αργά το βράδυ της Τετάρτης, κάθε...

Ισπανία – Γιατί απειλούν με αυτοχειρία στο Πράδο επιζήσαντες από τη μαζική δηλητηρίαση του 1981

Επιζώντες από την μαζική δηλητηρίαση που υπέστησαν μετά την κατανάλωση βιομηχανικού λαδιού, το οποίο πωλούνταν ως ελαιόλαδο, πριν από τέσσερις δεκαετίες κατέλαβαν σήμερα το...

Σκότωσαν σπάνιο χρυσαετό στην Κρήτη

Νεκρός εντοπίστηκε Χρυσαετός στην Κρήτη, με το αρπακτικό πουλί να έχει δεχτεί πυροβολισμό. Μάλιστα, αυτό είναι το τέταρτο παρόμοιο περιστατικό σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Λίγες...

ΝΔ για δίωξη Ματθαιόπουλου – Γιατί ήθελε να προστατεύσει πρόσωπα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ;

Να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες, που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, σχετικά με την παράβαση καθήκοντος και...

Σχετικές ιστορίες