«Να περιοριστεί η ζημιά από την απερίσκεπτη επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν»

«Η ζημιά από την απερίσκεπτη επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν πρέπει να περιοριστεί» είναι ο τίτλος του άρθρου γνώμης της συντακτικής ομάδας της Washington Post.

Η εφημερίδα εκφράζει τη διαφωνία της με την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν κατά την παρούσα χρονική συγκυρία.

Διαβάστε επίσης: Νάνσι Πελόζι: Τέσσερα συμπεράσματα από την παρουσία της στην Ταϊβάν

Καλεί δε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να ελαχιστοποιήσει ζημιά από αυτή την επίσκεψη και να αντιμετωπίσει μία πιθανή, σε μακροπρόθεσμη βάση, αύξηση της πίεσης εκ μέρους της Κίνας στην Ταϊβάν.

 

Συμφωνεί μεν αλλά…

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι συμφωνεί με την άποψη της Νάνσι Πελόζι περί στήριξης της δημοκρατικής Ταϊβάν και της καταδίκης της κομμουνιστικής δικτατορίας της Κίνας.

Σημειώνει ακόμα ότι εκτιμά πως είναι σημαντικό, σύμφωνα με δήλωσή της, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους να καθιστούν σαφές ότι δεν θα ενδώσουν ποτέ σε απολυταρχικές εξουσίες, όμως δεν κατανοεί την επιμονή της κ. Πελόζι να καταδείξει την υποστήριξή της με αυτό τον τρόπο, σε αυτή τη χρονική στιγμή, παρά τις προειδοποιήσεις του ίδιου του Προέδρου που προέρχεται από το κόμμα της, ότι η γεωπολιτική κατάσταση είναι αρκετά άστατη.

Κακός χειρισμός από τον Μπάιντεν

Το δημοσίευμα κάνει ακόμα λόγο για κακό χειρισμό του ζητήματος εκ μέρους του κ. Μπάιντεν, καθώς κατά την Washington Post ο Πρόεδρος θα έπρεπε να πει σε προσωπικό επίπεδο στην κ. Πελόζι να μην πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Ύψιστη προτεραιότητα η Ουκρανία

Η διαφωνία της εφημερίδας εστιάζεται κατά κύριο λόγο στο ότι αυτή την περίοδο η ύψιστη προτεραιότητα των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις αυτού στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και τροφίμων.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα η διοίκηση Μπάιντεν δεν έχει την δυνατότητα αυτή τη στιγμή για απόσπαση της προσοχής της, πόσο μάλλον για επανάληψη μιας κρίσης όπως το 1996 η οποία όπως υπενθυμίζει η ε/φ κράτησε περίπου 8 μήνες και αφορούσε τα στενά της Ταϊβάν.

Εκείνη η κρίση είχε ως αφορμή την επίσκεψη του τότε Προέδρου της Ταϊβάν στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη της επίσκεψης Πελόζι, η Κίνα έχει εξαγγείλει στρατιωτικές ασκήσεις πλησίον της Ταϊβάν.

Λόγω της Πελόζι η κυβέρνηση Μπάιντεν αναγκάζεται να αυτοσχεδιάσει

Καταλήγοντας το άρθρο επισημαίνει  ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσουν τις αρχές τους ή να υποχωρήσουν στις κινεζικές απειλές. Πολύ περισσότερο πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά για το πού και πότε θα αντιμετωπίσουν την Κίνα.

Αντίθετα, σημειώνει η Washington Post λόγω της κ. Πελόζι, η Διοίκηση Μπάιντεν αναγκάζεται να αντιδράσει και να αυτοσχεδιάσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Δικαιώνονται τρεις στους δέκα φορολογουμένους

Φόρους και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ γλίτωσαν τρεις στους δέκα φορολογούμενους οι οποίοι αναζητώντας το δίκιο τους προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ...

Κανένα νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού στην Κίνα

Μετά την άρση της πολιτικής «Zero Covid» στα τέλη του περασμένου έτους, η Κίνα ήρθε ξανά αντιμέτωπη με μία νέα έκρηξη κρουσμάτων της Covid...

Νέο τοπίο για εισφορές επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2023 έχουν τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας οι 1,2 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες. Οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα...

Για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μητρώο δοτών στην Ελλάδα

Σημαντικό κεφάλαιο στο ευαίσθητο πεδίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αποτελεί το νεοσύστατο ηλεκτρονικό Μητρώο Δοτών - Δοτριών από την Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, δημιουργώντας έτσι...

Βερολίνο προς Ρωσία: Πιέστε τη Συρία να δεχτεί ανθρωπιστική βοήθεια

«Είναι σημαντικό τα όπλα να παραμερίζονται και όλες οι προσπάθειες στην περιοχή να επικεντρώνονται στην ανθρωπιστική βοήθεια και στην ανάρρωση και προστασία των θυμάτων»...

Σχετικές ιστορίες