Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείστε την ΠΝΠ για τη μείωση μισθών

Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ορίζεται η εκ περιτροπής εργασία που οδηγεί σε μειώσεις μισθών κατά 50% κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση παρέχει ευελιξία λόγω της κρίσης απάντησε ο Στέλιος Πέτσας τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Ήταν σε καραντίνα κι έστειλε για ψώνια τον… σκύλο του

Κάποιος πρέπει να πληρώσει τους μισθούς

«Ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι για να καταβάλλεται έστω και το 1% ενός μισθού κάποιος πληρώνει. Κράτος, εργαζόμενοι και εργοδότες, όλοι μαζί, αναλαμβάνουμε ένα μέρος του κόστους για να βγούμε από την κρίση όρθιοι».

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ’ αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η Κουμουνδούρου καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω «την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» υπογραμμίζει πως «θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους αλλά θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης».

Βόμβα

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας» την κατεύθυνση των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Μάλιστα εγκαλεί την κυβέρνηση για το επίδομα των 800 ευρώ για ενάμιση μήνα που παρέχεται στους εργαζόμενους των επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, καλώντας την να πράξει ότι άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου φέρνουν ως παράδειγμα τη Γαλλία όπου το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, τη Σουηδία όπου καταβάλλεται από το κράτος το 95% του μισθού, τις Βρετανία, Νορβηγία και Ισπανία όπου το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, τη Δανία και την Πορτογαλία όπου το κράτος πληρώνει το 75% του μισθού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε πως:

Ώρα ευθύνης και όχι φθηνού λαϊκισμού

«Η κυβέρνηση δεν δίνει μόνο τα 800 ευρώ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Δίνουμε ασφαλιστική κάλυψη επί των ονομαστικών μισθών για όλους τους δικαιούχους των 800 ευρώ για την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Διαφυλάττουμε τις θέσεις εργασίας, απαγορεύοντας ρητά τις απολύσεις με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας κατά ποσότητα και ποιότητα.

Δίνουμε την αναγκαία ευελιξία χωρίς εκπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα, ώστε ο εργαζόμενος για όσο χρόνο διαρκεί η πρωτοφανής αυτή κρίση να λαμβάνει ένα σημαντικό μέρος των αποδοχών του.

Αναστέλλουμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και εξασφαλίζουμε περίοδο χάριτος για τις τραπεζικές υποχρεώσεις.

Διευρύνουμε την περίμετρο όσων λαμβάνουν στήριξη από την Πολιτεία ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη στήριξη και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Είναι ώρα ευθύνης και όχι φθηνού λαϊκισμού».

Κοροναϊός : Ποια είναι τελικά τα πραγματικά ποσοστά θνησιμότητας

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Φώφη Γεννηματά – Στη Μητρόπολη ο Αντώνης Σαμαράς για το τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία...

Σοκ για Τσιτσιπά, Τζόκοβιτς – Χάος στο τένις

Στην Αυστραλία, και ειδικότερα στην πολιτεία της Βικτόρια, υπήρχε λοκντάουν πάνω από 200 μέρες, με τις Αρχές της χώρας να έχουν επιβάλει ειδικά μέτρα...

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις – Πότε ξεκινούν – Πόσο θα διαρκέσουν

Το δεκαπενθήμερο των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων θα διεξαχθεί από την 1η έως και την 15η Νοεμβρίου 2021 και τα καταστήματα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου μπορούν να λειτουργήσουν...

Επική γκάφα σε τηλεπαιχνίδι – Μπέρδεψαν τον Ομηρο με τον… Χόμερ Σίμπσον

Έκπληκτος έμεινε ο παρουσιαστής του βρετανικού παιχνιδιού «Tipping Point» όταν άκουσε τους παίκτες να μπερδεύουν τον ποιητή Όμηρο με τον… Χόμερ Σίμπσον. Όλα ξεκίνησαν από...

Φώφη Γεννηματά – Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της αδελφής της, Μαίρης – Τι ζήτησε

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί της Τετάρτης στην Μητρόπολη Αθηνών για το «τελευταίο αντίο» στη Φώφη Γεννηματά, η σορός της οποίας εκτίθεται λαϊκό...

Σχετικές ιστορίες