NYT : Οι πραγματικοί ηγέτες ξεχωρίζουν στην κρίση, μεταξύ τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα παραδείγματα ηγετών που είχαν αποτελεσματική αντίδραση στον κοροναϊό συμπεριλαμβάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι New York Times σε κύριο άρθρο τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «In a Crisis, True Leaders Stand Out»/ «Οι Πραγματικοί Ηγέτες Ξεχωρίζουν στην Κρίση», και υπότιτλο «Swift action, compassion and trust in science mark the most effective responses to the coronavirus»/ «Άμεση δράση, κατανόηση και εμπιστοσύνη για την επιστήμη, χαρακτηρίζουν τις πιο αποτελεσματικές αντιδράσεις στον κοροναϊό».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ηγεσία -δύσκολο να προσδιοριστεί- εύκολα γίνεται αντιληπτή, αναγνωρίσιμη, σε καιρό κρίσεων.

Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δοκιμάστηκαν έντονα στη διάρκεια της εκδήλωσης και εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού, αλλά και του φόβου και των θανάτων.

Ορισμένοι εξ αυτών απέτυχαν θλιβερά, όμως υπάρχουν κι εκείνοι οι ηγέτες που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, θάρρος, κατανόηση, σεβασμό προς την επιστήμη, καθώς και απλή σεμνότητα, μετριάζοντας έτσι, τις επιπτώσεις της ασθένειας στο λαό τους.

Και το καλύτερο παράδειγμα ανταπόκρισης στην κρίση αυτή ανήκει στην Jacinda Ardern, τη 39χρονη πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.

Η Ελλάδα συνιστά έκπληξη

Στις χώρες-παραδείγματα όπου η άμεση και αποφασιστική λήψη μέτρων βοήθησε στο να μετριαστούν οι συνέπειες της πανδημίας και ένωσαν τους λαούς, αναφέρεται και η Ελλάδα, δίπλα στις Ν.Κορέα, Ταϊβάν, Γερμανία και Ισλανδία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το αμερικανικό μέσο, που είχε και άλλο εκτενές άρθρο προ ολίγων 24ώρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού από τη χώρα, αναφέρει ότι συνιστά σε ένα βαθμό έκπληξη, απλά, δρώντας καλύτερα από το αναμενόμενο.

Με την αναφορά του πρώτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη στις 26 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έδρασε αποφασιστικά κλείνοντας δημόσιους χώρους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και αυξάνοντας τις νοσοκομειακές δομές – ΜΕΘ.

Έτσι, η Ελλάδα είχε καταγράψει λιγότερα από 3.000 κρούσματα, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Φώφη Γεννηματά – Συγκίνηση στο 40ημερο μνημόσυνό της – Πώς την τίμησε η οικογένειά της

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Το μνημόσυνο τελέστηκε...

Λευκορωσία – Μετανάστες μιλούν για τις δραματικές εμπειρίες τους – Πώς τους εκμεταλλεύθηκαν οι διακινητές

Διακινητές είπαν σε δύο φίλους από τη Συρία, τον 34χρονο Ανάς Κανάαν και τον 36χρονο Μουέιν αλ Χάντι, ότι θα περάσουν εύκολα στη Γερμανία...

Τζανάκης – Εκτιμά ότι θα φτάσουμε τους 20.000 νεκρούς από κοροναϊό μέχρι την Πρωτοχρονιά

Ασφυκτική πίεση δέχονται τα νοσοκομεία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κοροναϊού και του αριθμού των διασωληνωμένων. Ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος,...

Παραλλαγή Όμικρον – Οι λόγοι που τρομάζει τους ειδικούς – Όλα όσα ξέρουμε, πότε θα έχουμε σαφή δεδομένα

Στους ρυθμούς της παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού, κινείται ο πλανήτης. Η  ανησυχία να χτυπάει «κόκκινο» ενώ ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι υγειονομικές αλλά και κοινωνικο-οικονομικές...

Γεωργαντάς – Σε ρυθμούς Μαρτίου οι εμβολιασμοί – Δεν χρειάζονται νέα μέτρα

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Μάλιστα, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί «τρέχουν» με τους ρυθμούς του περασμένου...

Σχετικές ιστορίες