Οι δύο κινήσεις της Philip Morris International σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Δύο κινήσεις – ματ, που ενισχύουν τον ηγετικό ρόλο της, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, έκανε η Philip Morris International (PMI), η οποία υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τη θυγατρική της, την Παπαστράτος.

Η πρώτη κίνηση της PMI αφορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σε μια τεράστια αγορά που πλέον μπορεί να εισέλθει το IQOS. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η PMI αποκτά δικαιώματα εμπορικής διάθεσης του συγκεκριμένου προϊόντος στις ΗΠΑ, μετά τη λύση της εμπορικής συνεργασίας που είχε με τον όμιλο Atria. Οι δύο όμιλοι συμφώνησαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους κι έτσι από τις 30 Απριλίου 2024 η PMI θα έχει τα πλήρη δικαιώματα για την εμπορική διάθεση του IQOS στην αμερικανική αγορά

Η PMI θα καταβάλει στην Altria συνολικό χρηματικό ποσό ύψους 2,7 δισ. δολαρίων, έως τον Ιούλιο του 2023.

Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στις δυο εταιρείες είχε ανακοινωθεί το 2013 και αντιπροσώπευε την κυριότητα της Altria επί ορισμένων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στις Η.Π.Α που σχετίζονται με την τεχνολογία IQOS.

Με τον τερματισμό της εμπορικής συμφωνίας των δύο εταιρειών, η PMI «ανοίγει» τον δρόμο στο IQOS – το κορυφαίο εναλλακτικό, μη καιόμενο προϊόν, στην Αμερική – τη μεγαλύτερη αγορά χωρίς τσιγάρο στον κόσμο.

Το IQOS παραμένει το μόνο μη καιόμενο προϊόν που έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ως προϊόν καπνού διαφοροποιημένου κινδύνου. Η αδειοδότηση ολοκληρώθηκε το 2020, μετά από πολυετή έλεγχο του επιστημονικού φακέλου που είχε καταθέσει η PMI.

Η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης των πλάνων της για την εμπορική διάθεση του IQOS στις ΗΠΑ και προετοιμάζει σημαντικά θεσμικά βήματα για την κυκλοφορία του προϊόντος νέας γενιάς IQOS ILUMA, όπως είναι η υποβολή φακέλου στον FDA για έγκρισή του ως προϊόν καπνού διαφοροποιημένου κινδύνου, στο δεύτερο μισό του 2023.

Περισσότερα χρήματα για την Swedish Match

Αναφορικά με τη δεύτερη κίνηση που έκανε η Philip Morris International, αφορά στην προσπάθεια εξαγοράς της Swedish Match.

Τον Μάιο 2022, η θυγατρική εταιρεία της PMI, Philip Morris Holland Holdings B.V., ανακοίνωσε πρόταση προσφοράς ύψους 106 σουηδικών κορωνών ανά μετοχή στους μετόχους της Swedish Match. Η συνολική αξία της πρότασης ανερχόταν σε περίπου 16 δισ. δολάρια (161,2 δισ. σουηδικές κορώνες).

Με νέα ανακοίνωσή της, η Philip Morris Holland Holding B.V., αυξάνει την προσφορά της σε 116 σουηδικές κορώνες ανά μετοχή.

Στόχος της PMI είναι να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο εναλλακτικών, μη καιόμενων προϊόντων παγκοσμίως, το οποίο θα υποστηρίζεται από μια κορυφαία ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης για την επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επίσης, η ενδεχόμενη συνεργασία της με την Swedish Match θα βοηθήσει την PMI να εισέλθει άμεσα στις ΗΠΑ και να ανταγωνιστεί στην αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων προϊόντων της, αναπτύσσοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων νικοτίνης από το στόμα της Swedish Match.

Η κυριαρχία της Παπαστράτος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε προνομιούχα θέση στη διεθνώς αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων καπνικών, με την Παπαστράτος

Το 65% των καθαρών εσόδων της ελληνικής θυγατρικής, προέρχεται από καινοτόμα, μη καιόμενα προϊόντα, με στόχο το ποσοστό αυτό να φτάσει το 75%, μέχρι το 2023.

Χρ. Χαρπαντίδης, διευθύνων σύµβουλος της Παπαστράτος

 

Σημειώνεται ότι την τελευταία πενταετία η Παπαστράτος έχει προχωρήσει σε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο, και έχει ενισχύσει σημαντικά την παραγωγική δραστηριότητά του.

Το 2021, αναβάθμισε τις γραμμές παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για τα προϊόντα επόμενης γενιάς για το IQOS ILUMA, το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά από το 2022.  Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, η καινοτομία των νέων ράβδων καπνού Terea  παράγεται από 4 νέες γραμμές της Παπαστράτος, ενώ το 2023 αναμένεται να δημιουργηθούν 4 επιπλέον γραμμές παραγωγής, καθώς και 2 νέες γραμμές ψηφιακής εκτύπωσης, ενισχύοντας σημαντικά τόσο την εγχώρια όσο και την εξαγωγική δραστηριότητά της εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Τα τέσσερα χρώματα που απωθούν τα κουνούπια

Αν υπάρχουν μέρες που ψάχνεις να βρεις τρόπο για να απομακρύνεις τα κουνούπια και ενώ τα έχεις δοκιμάσει όλα αποτέλεσμα, τότε σου έχουμε τη...

Τσίπρας για Ροδόπη: Αλαζονική, υποκριτική κι επικίνδυνη η συμπεριφορά Μητσοτάκη

Για «φορολεηλασία» σε βάρος της μεσαίας τάξης και των αδύναμων πολιτών κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα...

ΕΕ: Τέλος στα μέτρα στήριξης για την ηλεκτρική ενέργεια

Την απόφασή της να μην παρατείνει τα έκτακτα μέτρα που εισήχθησαν πέρυσι προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από την άνοδο των τιμών της ενέργειας,...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να μην σεβαστεί τους κανόνες που επιβάλλουν οι ΗΠΑ

«Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να μην καθοδηγηθεί ποτέ ξανά από τους κανόνες που έχει επιβάλλει η Ουάσιγκτον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Κατά...

Πανελλαδικές 2023: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

Σε τρία μαθήματα εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 και συγκεκριμένα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά,...

Σχετικές ιστορίες