Οι παγίδες, οι λύσεις και οι ημερομηνίες για το επίδομα των 800 ευρώ

Στην «ουρά» για κλειδάριθμο βρίσκονται 35.000 πολίτες, οι οποίοι με βάση τις υποσχέσεις τις ΑΑΔΕ δεν υποχρεούνται να προβούν σε κατάστημα της εφορίας, καθώς θα τους αποσταλεί sms ή mail ε τους κωδικούς.

Όσον αφορά στη μείωση ενοικίου, αυτή επεκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις των εργαζομένων στις κλειστές και τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων: Τι αποφάσισε το υπ. Παιδείας για τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται

Ακόμα, οι λανθασμένες δηλώσεις θα μπορούν να διορθώνονται από την πρώτη έως την τρίτη μέρα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης.

Εκτός επιδόματος βρίσκονται εργαζόμενοι χωρίς αναστολή σύμβασης εργασίας, οι επαγγελματίες εκτός της λίστας των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και οι λογιστές, οι οποίοι εντάσσονται στη ρύθμιση των 600 ευρώ για τον Απρίλιο και θα περιμένουν το Μάιο εφόσον παραταθεί η κρίση για να πάρουν τα 800 ευρώ, αλλά και όσοι εργάζονταν σε δύο δουλειές αλλά αναστέλλεται μόνο η μία από τις εργασίες τους.

Νέες προθεσμίες για αιτήσεις

Όσοι έχασαν την προθεσμία του ΑΦΜ, θα υπάρχει νέα ευκαιρία τα δύο επόμενα δεκαήμερα του Απριλίου. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 700.000 επαγγελματίες καθυστερεί προκαλώντας καθυστέρηση και στις πληρωμές.

Έως τις 10 Απριλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις οι εργοδότες των κλειστών επιχειρήσεων, ενώ έως τις 20 Απριλίου όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ. Οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν από τις 11 έως τις 13 Απριλίου για τις κλειστές και από 21 έως 23 Απριλίου για τις πληττόμενες. Οι φάσεις για τις υποβολές των αιτήσεων είναι τρεις.

Επισημαίνουν τα προβλήματα οι φοροτεχνικοί

Όλα τα παραπάνω σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο φοροτεχνικός, Νίκος Φραγκιαδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι υπήρχαν πάρα πολλές επιχειρήσεις, το κεντρικό κατάστημα των οποίων ήταν σημαντικά πληττόμενο, αλλά τα υποκαταστήματα αυτών είχαν κλείσει. Κάτι τέτοιο δημιουργούσε σημαντική καθυστέρηση, πλέον όμως αυτό έχει λυθεί.

Όσον αφορά στην έκδοση κλειδάριθμου, σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, μέχρι και χθες μπορούσε κάποιος να κάνει την ηλεκτρονική αίτηση για παραλαβή κλειδάριθμου, όπου κατόπιν λάμβανε απαντητικό email το οποίο καλούσε τον κόσμο να πάει στην εφορία για να παραλάβει τους κωδικούς, με ραντεβού.

Τέλος, σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, αυτές ανοίγουν μέχρι και την αρχή της επόμενης βδομάδας.

Δείτε εκπληκτικά σκίτσα για τις ημέρες του κοροναϊού

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ζωγράφου: Πώς θα αποζημιωθούν οι οδηγοί για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας, ο Δήμος Ζωγράφου θα προβεί σε αποζημιώσεις των δημοτών για τα οχήματα τα οποία έχουν υποστεί ζημιές και...

Νέα Οδός: «Οχι» άσκοπες μετακινήσεις ενόψει τη νέας κακοκαιρίας

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της ΕΜΥ, συνιστά η Νέα...

Δήμος Πειραιά: Ανοικτή Διαδικτυακή Εκδήλωση για θέματα αγορών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η  Διαδικτυακή εκδήλωση του «Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων» του Δήμου Πειραιά με τίτλο «Επενδύοντας στη γαλάζια καινοτομία: Τομείς, φορείς, ευκαιρίες και προκλήσεις χρηματοδότησης». Στόχος της...

«Πέταξε» ο Πανταζής: Έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος στο τριπλούν

Ο Ανδρέας Πανταζής πραγματοποίησε σήμερα έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης, στην Καρλσρούη. Ο άλτης του...

Ευχάριστα νέα για τη φάλαινα: Ανταποκρίνεται στην ιατρική αγωγή και μεταφέρεται σε βαθύτερη περιοχή

Ο νεαρός ζιφιός στον Άλιμο που βγήκε στα ρηχά της παραλίας δέχεται από το πρωί την ιατρική βοήθεια και τη φροντίδα ειδικών επιστημόνων και δυτών....

Σχετικές ιστορίες