Παραδοχή Βρούτση στο MEGA: Αναμένουμε αύξηση της ανεργίας

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός της ζημιάς από την κρίση, ωστόσο αναμένεται αύξηση της ανεργίας, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο MEGA.

«Η ανεργία σίγουρα θα αυξηθεί»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για το ζήτημα των απολύσεων από επιχειρήσεις που βάζουν αναγκαστικό «λουκέτο» λόγω των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση του κοροναϊού σημείωσε:

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800 ευρώ – Βροχή αιτήσεων

Για την ελληνική οικονομία και τις απολύσεις, ο υπουργός Εργασίας είπε: «ΝΑ μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το 2020 η ελληνική οικονομία θα μπει σε ύφεση. Η επιδίωξη μας είναι οι ζημιές από αυτήν την κρίση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες. Η ανεργία σίγουρα θα ανέβει».

Αίτηση για τα 800 ευρώ από 1η Απριλίου

Ο υπουργός σημείωσε πως η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει με διοικητική εντολή, θα κάνουν αίτηση προκειμένου να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, θα είναι διαθέσιμη από 1 Απριλίου.

«Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα ακόμη, θα ξεκινήσουν την υποβολή της αίτησή τους από 1 Απριλίου».

Οι ημερομηνίες για την καταβολή του ποσού υπολογίζονται μέσα στον Απρίλιο, και αφορούν εργαζομένους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει με διοικητική εντολή, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για αυτούς που βρέθηκαν άνεργοι από την 1 Μαρτίου έως και τις 20 Μαρτίου.

«Έχουμε τρεις κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι θα πάρουν τα 800 ευρώ. Οι πρώτες δύο, που αφορούν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω διοικητικής εντολής και οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται στην ανεργία από 1η μέχρι 20 Μαρτίου 2020 θα πάρουν περίπου ταυτόχρονα τα 800 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα τα πάρουν σε μεταγενέστερο χρόνο τμηματικά».

Για το δώρο του Πάσχα

Όσον αφορά το δώρο του Πάσχα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι αυτό θα καταβληθεί κανονικά και μέσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ημερομηνίες, για επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά, ενώ θα μετατεθεί για αυτές που έκλεισαν ή έχουν οικονομικό πλήγμα εξαιτίας των μέτρων κατά του κοροναϊού.

«Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους. Αυτοί οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε επιχειρήσεις, οι οποίες είτε έχουν κλείσει με διοικητική εντολή είτε έχουν πληγεί δια μέσο του τζίρου τους, θα έχουν το δικαίωμα να μετακινήσουν την πληρωμή του δώρου του Πάσχα μέχρι το επίδομα άδειας. Οι άλλες επιχειρήσεις θα το πληρώσουν κανονικά μέχρι τη Μ. Τετάρτη».

Ο κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις – Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο χιλιάδες πρόσφυγες

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά σε μάνδρα αυτοκινήτων στο Μαρούσι – Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά σε μάνδρα αυτοκινήτων στο Μαρούσι ξέσπασε πριν από λίγο. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά. ...

Από τον Ασπρόπυργο στα Μέγαρα και στην Εθνική Κορίνθου-Τρίπολης τα επεισόδια Ρομά-Αστυνομίας

Στα Μέγαρα μεταφέρθηκαν τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στον Ασπρόπυργο. Η φονική καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως...

Αναζητείται οδηγός που τραυμάτισε και εγκατέλειψε ηλικιωμένο

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε, το βράδυ του Σαββάτου, στον οικισμό Ξηρόβρυσης Κιλκίς, 79χρονο πεζό, τον οποίο στη συνέχεια ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε στον...

Ενδιαφέρον Μπάιντεν για την υγεία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη εκδήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματισμένη συνάντηση...

Ο 40χρονος «Σαμουράι» αναρτούσε βίντεο κάνοντας επίδειξη των δεξιοτήτων του στο μαχαίρι

Ο 40χρονος, ντυμένος με στολή σαμουράι, πήρε το Σάββατο το πρωί το όπλο που φέρεται να είχε αγοράσει παράνομα πριν από μερικούς μήνες, και...

Σχετικές ιστορίες