Πλησιάζει η ώρα της απολογίας για τον Λιγνάδη – Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης κι άλλα πρόσωπα

Την πόρτα της 14ης τακτικής ανακρίτριας θα περάσει στις 14:30 σήμερα το μεσημέρι, ο Δημήτρης Λιγνάδης,  έπειτα από δυο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή που τον βαρύνουν.

Ήδη, ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, έδωσε το περίγραμμα της υπερασπιστικής γραμμής του εντολέα του, απειλώντας με μηνύσεις τους… μηνυτές, ενώ κατέθεσε  ένσταση για ακυρότητα της διαδικασίας, υποστηρίζοντας πως η ανακρίτρια ήταν προκατειλημμένη από το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα εναντίον του, καθώς και ότι η γυναίκα που με τη μαρτυρία της οδήγησε στη σύλληψη του είναι εμμονική.

Πρώτα θα εξεταστεί η  αίτηση ακύρωσης

Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη γίνει δεκτό, τότε η έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος ενδέχεται να μην απολογηθεί σε αυτή τη φάση.

Την αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας την κρίνει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο αναμένεται να  εκδώσει το βούλευμά του, σήμερα, πιθανότατα μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι οπότε και έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί ο σκηνοθέτης.

Σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης, γίνει δεκτή, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αφεθεί ελεύθερος και η υπόθεση θα ξαναγυρίσει στον εισαγγελέα ο οποίος θα πρέπει να καλέσει τον σκηνοθέτη να δώσει εξηγήσεις και μετά να ασκήσει τη δίωξη.

Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη, δεν γίνει δεκτό,  τότε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα απολογηθεί στην ανακρίτρια για το κακούργημα του βιασμού. Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

Η υπερασπιστική γραμμή

Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη, περιλαμβάνει επίσης την πλήρη άρνηση των κατηγοριών που του αποδίδονται, της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των μαρτυρων, της αποδόμησης του αποδεικτικού υλικού που έχει έχει συγκεντρωθεί σε βάρος του. Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι ο συνήγορός του, ήδη έχει αναφέρει, ότι ο εντολέας του στοχοποιήθηκε από επιχειρηματικά συμφέροντα, που ήθελαν μέσω αυτού να «χτυπήσουν» την υπουργό Πολιτισμού και τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, και με «όπλο» του ένα ημερολόγιο καθώς και τα όσα κατέγραφε σε αυτό ο Δημήτρης Λιγνάδης θα επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του καταμαρτυρούν μηνυτές και μάρτυρες, με στόχο να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα να παραμείνει εκτός φυλακής.

«Για τις πράξεις που κατηγορείται είναι αθώος. Το τι κάνει ο άλλος στη ζωή του δεν αφορά τους υπόλοιπους. Τέτοιοι χαρακτήρες είναι δούλοι των παθών τους, άλλο να είσαι δούλος των παθών σου και άλλο να είσαι βιαστής» είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι καταγγελίες που αφορούν τις δύο πράξεις βιασμού που του αποδίδονται είναι ψευδείς, αναφέροντας πως το επίμαχο διάστημα που αφορά στην πρώτη καταγγελία ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο εξωτερικό, ενώ όσον αφορά στη δεύτερη καταγγελία την αποδίδει σε «φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία».

«Έχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρισκόντουσαν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο» είπε ο κ. Κούγιας.

Σήμερα πριν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να εξεταστούν συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων γνωστός δημοσιογράφος, ένας επιχειρηματίας και άλλοι που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του σκηνοθέτη.

Το ότι ο κ. Κούγιας στέκεται στο γεγονός ότι οι καταγγέλλοντες είναι αιγυπτιακής καταγωγής, και κυρίως οι χαρακτηρισμοί «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» που τους απέδωσε ξεσήκωσαν οργή και θύελλα αντιδράσεων.

Μάλιστα, προανήγγειλε και την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στη δικογραφία φωτογραφίες, ιατροδικαστικές εκθέσεις και μηνύματα είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων θα καθίσταται δυνατή η επιβεβαίωση των καταγγελλομένων.

Νέες αποκαλύψεις εντός της ημέρας

Εξελίξεις εντός της ημέρας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη προανήγγειλε μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής.
Δίχως να προσδιορίσει, ο κ. Γεραρής, είπε ότι  θα αποκαλυφθεί σήμερα «κάτι συλλογικό, που δεν αφορά μόνον τον κ. Λιγνάδη».

«Θα βγει κάτι που ξεδιπλώνει και μια άλλη πτυχή του κυρίου Λιγνάδη και ενδεχομένως και άλλων ανθρώπων» συμπλήρωσε ο κ. Γεραρής, ωστόσο δεν είπε αν η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη ή στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Παράλληλα, αποκάλυψε, ότι εκτός από τη σοκαριστική καταγγελία για τον ηθοποιό που ξυλοκοπούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης την περιόδο 2013-2015 στην παράσταση «Φον Δημητράκης», έχει και άλλη καταγγελία «πράξη ποινικώς κολάσιμη, που δεν έχει παραγραφεί».

Ο δικηγόρος, αναφέρθηκε στους καταγγέλοντες, οι οποίοι έχουν όπως είπε φοβερή αξιοπρέπεια και αίσθηση του μέτρου. «Πολλοί δεν μπορούν να μιλήσουν για αυτά. Κλαίνε με σπασμούς όταν τα περιγράφουν» σημείωσε.

«Έτοιμα κι άλλα θύματα να καταθέσουν κατά του σκηνοθέτη»

Ο δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών του κ. Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε ότι κι άλλα θύματα θα καταθέσουν κατά του σκηνοθέτη.

«Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικών καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες – θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητικές σε βάρος του συμπεριφορές» ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Κούγια, ότι ο εντολέας του δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται, απάντησε πως έχει μεταφερθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στα ΜΜΕ.

«Ενώπιον της δημοσιότητας δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση» τόνισε.

«Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δεν θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης».

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: «Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες».

«Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλλει» κατέληξε.

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης δύο νέα πρόσωπα

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται ο φάκελος με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας. Τρεις από αυτές τις καταγγελίες κρίνονται ως εξαιρετικά σημαντικές, καθώς αφορούν το κακούργημα του βιασμού ή της απόπειρας βιασμού και θα εξεταστούν ενδελεχώς από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από τις 20 καταγγελίες, οι τρεις έχουν γίνει εις βάρος δύο ανδρών ηθοποιών με τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Η μία από τις τρεις καταγγελίες που εμπεριέχονται στον φάκελο του ΣΕΗ και βρίσκονταν ήδη στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, αφορά – σύμφωνα με πληροφορίες – στην πράξη του βιασμού Ελληνίδας ηθοποιού από πασίγνωστο ηθοποιό.

Ο Αλέξανδρος Μίντζιας, δικηγόρος της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και της Λένας Δροσάκη, που έχουν καταγγείλει στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ δημοφιλή κωμικό ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, εκπροσωπεί άλλη μια γυναίκα ηθοποιό, η οποία φέρεται να έχει πέσει θύμα βιασμού από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν άλλες δυο καταγγελίες γυναικών για απόπειρα βιασμού από τον ίδιο γνωστό ηθοποιό, που αναμένεται να πάρουν σύντομα κι αυτές τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμα ένας ηθοποιός, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό, κατηγορείται για βιασμό.

Πρόκειται για τον Νίκο Στραβοπόδη, κατά του οποίου κατατέθηκε μήνυση για βιασμό. Μηνυτής είναι ο Δημήτρης Άνθης, ο οποίος στην εν λόγω μήνυση καταγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που -όπως καταγγέλλει- έζησε στα χέρια του ηθοποιού.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες και σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι όλα έγιναν με την αποδοχή του μηνυτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά – Τι ισχύει για τα λεωφορεία προς Αεροδρόμιο

Σε ισχύ τέθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που προβλέπει η ΕΜΥ σε Αττική και Κεντρική...

Εθνικό πένθος μιας εβδομάδας στην Τουρκία για τους χιλιάδες νεκρούς

Οι δύο φονικοί σεισμοί έχουν συγκλονίσει την Τουρκία, η οποία μετράει περισσότερους από 1.500 νεκρούς, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες αλλά και οι εγκλωβισμένοι...

Με τεχνητή νοημοσύνη τα προϊόντα των μεγάλων εταιρειών

Οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας έχουν μια νέα εμμονή: την τεχνητή νοημοσύνη. Στις παρουσιάσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων τους αυτή την εβδομάδα, οι επικεφαλής της Meta, της...

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα από χθες Κυριακή...

Μητσοτάκης: Σύσκεψη για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα και για τον σεισμό στην Τουρκία

Πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια υπουργεία για την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και την παροχή...

Σχετικές ιστορίες