ΠΟΕΔΗΝ: «Θα ξεμείνουμε από στρατό» – 70 εργαζόμενοι νοσούν, 400 σε καραντίνα

Την πολύ σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία όσον αφορά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί από τον κοροναϊό, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται σε ιατρικό υλικό επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι οι άδειες των γιατρών και νοσηλευτών που ανακλήθηκαν έχουν επιπτώσεις, αφού ολοένα και περισσότερα άτομα νοσούν από τον φονικό ιό, δημιουργώντας τεράστια κενά στα νοσοκομεία.

Κοροναϊός : Τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι

«Με τις αποφάσεις που λαμβάνονται θα ξεμείνουμε από στρατό πριν τη τελική μάχη του πολέμου. Χρειάζεται άμεσα να αναθεωρηθεί η απόφαση για τις άδειες, που όλοι νοσηλευτές, γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό είμαστε στα νοσοκομεία τώρα και δεν έχουμε εφεδρείες. Συνεχίζουν να βγαίνουν εκτός λειτουργίας ολόκληρα τμήματα όταν νοσεί ένας συνάδελφος» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Μεγάλα προβλήματα σε «Άγιο Σάββα» και Νοσοκομείο Καστοριάς

Αποκαλύπτει πως «στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας βρέθηκε συνάδελφος να νοσεί στο ακτινοθεραπευτικό σήμερα και όλο το τμήμα βγήκε σε καραντίνα, και μιλάμε για συνολικά 20 συναδέλφους. Αύριο θα πρέπει να βρεθεί λύση να κάνουν το σχήμα ακτινοθεραπείας οι καρκινοπαθείς. Εάν δεν κάνουν αύριο την θεραπεία, χάνουν τη συνέχεια και το θεραπευτικό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Καστοριάς, ο κ. Γιαννάκος είπε χαρακτηριστικά ότι «εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα. Είναι μεγάλο κρίμα για τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Με την επιμονή της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου πήραν δείγματα από τους συναδέλφους».

Συνολικά στο Νοσοκομείο Καστοριάς νοσούν 10 άτομα.

70 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της χώρας έχουν κοροναϊό

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν να νοσούν 3 άτομα στο ακτινολογικό, στον αξονικό τομογράφο και στον αγγειογράφο.

Στο νοσοκομείο στην Πρέβεζα 13 άτομα προσωπικού είναι σε καραντίνα.

Στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων νοσεί 1 άτομο, στην Καλαμάτα 2, στον Πύργο 1, στο νοσοκομείο Αμαλιάδος 1, στην Πρέβεζα 1, στο Ρίο 3, στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου 1, στο ΚΑΤ 1, στο ΕΚΑΒ 1, στο νοσοκομείο Αγίας Όλγας 3, στο Γεννηματάς 13, στο Ελπίς 2, στο Λαϊκό 4, στο Αλεξάνδρας 4, στο Ιπποκράτειο 3, στο Νίμιτς 2, στο Αττικό 2 και στο Δρομοκαϊτειο 4.

Συνολικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσούν 70 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ βρίσκονται σε καραντίνα 400 άτομα.

Έκκληση για μάσκες

«Σήμερα αναμένονται αποτελέσματα και σε νέα δείγματα που έχουν ληφθεί από συναδέλφους. Τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκέστατα. Με μάσκες απλές και τις χειρουργικές στολές καλούμαστε να πάμε στους ασθενείς με κοροναϊό. Δίνουν σε νοσοκομεία αναφοράς στα τμήματα μια μάσκα απλή την ημέρα. Τι να προστατέψει. Οι μάσκες υψηλής προστασίας είναι είδος πολυτελείας στα νοσοκομεία» επισημαίνει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος στο protothema.gr.

Κοροναϊός : Χωρίς νέα κρούσματα για τρίτη μέρα η Κίνα – Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Η τελευταία επίσκεψη ως καγκελάριος και ο επίλογος μιας έντονης σχέσης

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα μας από το Βερολίνο την καγεκλάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ....

Το «μετασύμπαν» που οραματίζεται o Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο CEO της Facebook ανακοίνωσε το μεγαλεπήβολο πλάνο για το μέλλον της εταιρίας του με φόντο τις διαρροές, τα σκάνδαλα και...

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι της COSCO

Με νέα 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. Παράλληλα το πρωί της Παρασκευής θα...

Καθημερινά θα θυσιάζονται στον βωμό του αντιεμβολιασμού 30 με 60 άνθρωποι

Ο κοροναϊός όχι μόνο δεν φαίνεται να υποχωρεί στην Ελλάδα, αλλά σήμερα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είχαμε μεγάλη αύξηση στους διασωληνωμένους που...

Τέλη κυκλοφορίας – «Έχεις γράμμα» από ΑΑΔΕ για χρέη από το 2016

Λίγο πριν έρθουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2022, η ΑΑΔΕ στέλνει επιστολές σε 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι «ξέχασαν» να πληρώσουν τα...

Σχετικές ιστορίες