Πότε θα δουν οι συνταξιούχοι και νέες αυξήσεις – Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ στο MEGA

Αυξήσεις λαμβάνουν στις επικουρικές συντάξεις τους συνολικά 236.274 συνταξιούχοι με τη σύνταξη του Ιουνίου.

Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και ο Ντίνος Σιωμόπουλος καταγράφουν τα νέα δεδομένα για τους συνταξιούχους:

-Σε σύνολο 1.247.455 επισκουρικών συντάξεων, αυξήσεις λαμβάνουν 236.274 συνταξιούχοι.

Οι αυξήσεις αφορούν σε συνταξιούχους Ταμείων που πριν τον νόμο Κατρούγκαλου είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από τα 1.300 ευρώ.

-Η μέση αύξηση είναι από 30 έως 200 ευρώ, ενώ δικαιούνται και αναδρομικά.

Όμως αυξήσεις και αναδρομικά θα δοθούν και σε κύριες συντάξεις – σε περίπου 150.000 νέες συντάξεις και σε 250.000 παλαιές.

Ο εργατολόγος κ. Δημήτρης Μπούρλος μιλώντας στην εκπομπή διευκρίνισε ποιοι συνταξιούχοι λαμβάνουν τις αυξήσεις στις επικουρικές. Κομβικό σημείο είναι η ημερομηνία αίτησης της συνταξιοδότησης που είχαν υποβάλει.

Για τις κύριες συντάξεις, όπως εκτίμησε, οι αυξήσεις θα φανούν από τον Σεπτέμβριο όπως επίσης και οι αυξήσεις για τα αναδρομικά 12μήνου.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ

Στην εκπομπή μίλησε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στις συντάξεις.

Όπως είπε, η χθεσινή μέρα είναι σημαντική και αλλάζει τα δεδομένα για την ελληνική έννομη τάξη και την κοινωνία. Η κυβέρνηση επαναφέρει την κανονικότητα και εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Αναφέρθηκε επίσης στην αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου και στον «αδικαιολόγητο κόφτη» στο άθροισμα κύριων και επικουρικών που είχε επιβληθεί.

Όπως είπε ο κ. Τσαγκαρόπουλος, οι μειώσεις αφορούσαν σε συντάξεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, οι οποίες είχαν επαναϋπολογιστεί και είχαν περικοπεί.

Επισήμανε ότι «οι αυξήσεις αφορούν περίπου 240.000 συντάξεις, έναν πολύ μεγάλο όγκο συνταξιούχων, που σήμερα βλέπουν πολύ σημαντικές αυξήσεις, της τάξεως μεσοσταθμικά των 99,51 ευρώ μεικτά μηνιαίως».

Εκτός από σημαντική «ανάσα» αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, υπογράμμισε.

Αλλά και στις κύριες συντάξεις θα εφαρμοστούν αντίστοιχα οι αποφάσεις του ΣτΕ, είπε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

«Οι αυξήσεις αναμένεται να φανούν στις συντάξεις του Οκτωβρίου, όπως είπε και ο υπουργός κ. Βρούτσης ενώ τότε θα φανούν και τα αναδρομικά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

Τέλος στην εκπομπή παρουσιάστηκαν τα «γκρίζα» σημεία της επιδότησης εργασίας, τα οποία σχολίασε ο κ. Δ. Μπούρλος.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Κακοκαιρία – Διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος λόγω του χιονόπτωσης. Όπως ενημερώνει η Τροχαία Αθηνών, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το ύψος του τεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Σημειώνεται πως...

Καιρός – Η «Ελπίδα» πολιορκεί με χιόνια την Αττική – Ερχονται ακραία φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Σε πτώση είναι η θερμοκρασία από σήμερα, Τετάρτη, με ένα πολικό αεροχείμαρρο να περνά από τη χώρα και να φέρνει δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα. Παράλληλα, αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια. Το πρώτο κύμα αρχίζει...

Εξαδάκτυλος – Η «Ομικρον» δεν έχει καταφέρει να εκτοπίσει ολοκληρωτικά τη «Δέλτα»

Στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ μίλησε και για τη συνεδρίασή της Επιτροπής των ειδικών που θα...

Κοροναϊός – 20.107 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ...

Εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων προτείνουν οι εκπαιδευτικοί

«Σχολεία ανοιχτά, αλλά με μέτρα υγιεινής και ασφαλή» ζήτησαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σε δύο ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν, κρούοντας των...

Σχετικές ιστορίες