Πρόγραμμα ανακύκλωσης στα Καταστήματα Κράτησης

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των φυλακών, προωθεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που έχει σχεδιάσει.

Μιλώντας για σημαντική πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, εξηγεί ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Η υλοποίηση

Θα τοποθετηθούν ειδικά συστήματα (ειδικές βάσεις/κάδοι) στα οποία θα συγκεντρώνονται οι συσκευασίες και στη συνέχεια θα γίνεται η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Οι συγκεκριμένες συσκευασίες θα οδηγούνται στα «Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» ή στα «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», θα καταμετρώνται και θα ανακυκλώνονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακύκλωσης θα εκδίδεται ένα κουπόνι ανταποδοτικού κινήτρου για κάθε Κατάστημα Κράτησης, με το σύνολο των ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Ενίσχυση του Ταμείου Φιλοπτώχων της φυλακής

Τονίζεται ότι για κάθε συσκευασία που συλλέγεται δίδεται ανταποδοτικό τίμημα 0,03 ευρώ και το συνολικό ποσό θα αποδίδεται στο «Ταμείο Φιλοπτώχων» του εκάστοτε Καταστήματος Κράτησης.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, υπέγραψε πρόσφατα Σύμφωνο Συνεργασίας με τον πρόεδρο της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» κ. Παύλο Ραβάνη, και τον γενικό διευθυντή της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Συμμαχία για την Ελλάδα», κ. Γεώργιο Καλούδη.

Η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» αναλαμβάνει την τοποθέτηση των ειδικών κάδων, συλλογή, ανακύκλωση και απόδοση των ανταποδοτικών κουπονιών.

Η «Συμμαχία για την Ελλάδα» αναλαμβάνει Σύμβουλος Τεχνικού, Προβολής και Επικοινωνίας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου Συμφώνου Συνεργασίας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και θα επεκταθεί σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων «πράσινων» θέσεων εργασίας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται, επίσης, η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι τα Καταστήματα Κράτησης να συμβάλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, με παράλληλη επέκταση των κοινωνικών δράσεων, αλλά και να ενισχυθεί η περιβαλλοντική εκπαίδευση εργαζόμενων και κρατουμένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Μοσχάτο – Σε αργία ο καθηγητής που παρενοχλούσε μαθήτριες σε σχολείο

Σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, τέθηκε ο 45χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να παρενοχλούσε μαθήτριες σε Γυμνάσιο του Μοσχάτου, μετά την άσκηση σχετικής...

Προς περίφραξη η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου – Η προκήρυξη

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ασφάλεια των πολιτών που επισκέπτονται τον Ισθμό της Κορίνθου και τη διάσημη διώρυγα, φαίνεται πως βρίσκεται στη τελική...

Χίος – Τέσσερις νεκροί κι αγνοούμενος από το ναυάγιο λέμβου με πρόσφυγες

Τέσσερις νεκροί -τρία ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα- και ένας αγνοούμενος είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στα ανοιχτά της Χίου σύμφωνα...

ΑΣΟΕΕ – Eνταση έξω από το πανεπιστήμιο – Πετροπόλεμος και φωτιές σε κάδους

Νέα ένταση υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά με επίκεντρο την ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλείσει τμήμα της Πατησίων και της...

Κοροναϊός – Σαρώνει η πανδημία στα σχολεία

Μία «ανάσα» πριν τα 4.000 κρούσματα βρίσκεται η χώρα μας, με 54 συμπολίτες μας να καταλήγουν μέσα σε 1 ημέρα από επιπλοκές της πανδημίας. «Κάθε...

Σχετικές ιστορίες