Πρώτη κατοικία : Λήγει η προθεσμία για την προστασία της, έρχονται τα funds

Τα πάνω κάτω έρχονται για τους οφειλέτες που έχουν κόκκινα δάνεια. Ενυπόθηκα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια θα μεταφερθούν σε funds με αποτέλεσμα να αλλάξουν ριζικά οι κανόνες για την πρώτη κατοικία.

Η κυβέρνηση πιέζει τράπεζες και funds στα χέρια των οποίων περνάνε στεγαστικά δάνεια να προσφέρουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και όρους αποπληρωμής στους δανειολήπτες, ώστε να τακτοποιηθεί μεγάλο ποσοστό αυτών των δανείων και να περιορισθεί κατά το δυνατόν ο αριθμός των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Τσικνοπέμπτη: Γιατί «τσικνίζουμε» σήμερα και τι συμβολίζει

Τα κόκκινα δάνεια

Στα τέλη Απριλίου εκπνέει η προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Από την άλλη πλευρά οι δανειστές δεν δίνουν άλλο περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση για νομοθετικές πρωτοβουλίες που είτε θα παρέτειναν το ισχύον καθεστώς, είτε θα οδηγούσαν σε νέα ρύθμιση.

Καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει στην Ε.Ε. – και αυτό απαιτούν οι δανειστές να ισχύσει τώρα και στην Ελλάδα.

Το θέμα, σχολίασε στο MEGA, ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας.

Τους τελευταίους μήνες άλλωστε όλα και περισσότεροι δανειολήπτες σπεύδουν στις τράπεζες για να ρυθµίσουν τα δάνειά τους.

Οι τράπεζες κατά τη διάρκεια του 2019 πραγματοποίησαν περίπου 80.000 με 100.000 ρυθμίσεις «κόκκινων»  δανείων συνολικά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πλειστηριασμοί

Στόχος του οικονομικού επιτελείο της κυβέρνησης είναι να αποφευχθούν οι πλειστηριασµοί πρώτης κατοικίας που αφορούν τα χαµηλά και µεσαία εισοδήµατα, αλλά να βγουν στο «σφυρί» όσοι θεωρούνται στρατηγικοί κακοπληρωτές αλλά και περιουσίες σε ακριβές περιοχές.

Για τον λόγο αυτό, με email απευθύνθηκε η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους στους 40.000 δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια και ενέχυρο πρώτη κατοικία, που μπήκαν στην πλατφόρμα για τη ρύθμιση της οφειλής τους, δέχθηκαν την άρση του απορρήτου, αλλά δεν προχώρησαν σε συμφωνία με τις τράπεζες.

Απόδειξη : Έρχονται bonus και καμπάνια για το πλαστικό χρήμα

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Οι 8 αλλαγές στον e–ΕΦΚΑ – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Οι οκτώ αλλαγές που επέρχονται στον e – ΕΦΚΑ με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και θα έλθει...

Ανγκελα Μέρκελ – Μπαρόζο, Μπλερ και Πρόντι γράφουν για τα πρώτα της βήματα στην καγκελαρία

Μια από τις μακροβιότερες – και σημαντικότερες – θητείες στη γερμανική καγκελαρία, αυτή της Ανγκελα Μέρκελ, έφτασε στο τέλος της, έχοντας καταφέρει να σημαδέψει...

Πάτρα – Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Πάτρα με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν κλείσει λόγω πτώσης δέντρων και μαγαζιά να έχουν σοβαρές ζημιές. Συγκεκριμένα έντονο είναι...

Γιατί αποφασίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε κατά τη...

Τουρκία – Απελπισμένος ο κόσμος από την ελεύθερη πτώση της λίρας

Ουρές, αλλεπάλληλα δάνεια και διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στην Τουρκία μετά την ελεύθερη πτώση της λίρας, ως αποτέλεσμα...

Σχετικές ιστορίες