Ρεζιλίκια με τις μάσκες στα σχολεία: Δεν μπορούν ούτε τις διαστάσεις να βρουν

Χωρίς τέλος είναι το αλαλούμ με τις μάσκες που θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στους μαθητές των σχολείων εδώ και 2 εβδομάδες.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, η ΚΕΔΕ ανταλλάσσουν δείγματα μασκών προκειμένου να καταλήξουν στις σωστές διαστάσεις.

Οι προμηθευτές περιμένουν οδηγίες προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ευτράπελα της πρώτης εβδομάδας με τις μάσκες – αλεξίπτωτα, καθώς πρέπει να φτιάξουν 3,2 εκατομμύρια νέες μάσκες.

Τρεις υφασμάτινες μάσκες έπρεπε να παραδοθούν σε κάθε μαθητή σε ολόκληρη τη χώρα. Η πρώτη παρτίδα αποδείχθηκε φιάσκο.

Η δεύτερη και η τρίτη παρτίδα δεν έχουν ακόμη παραδοθεί καθώς οι συναρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν στις διαστάσεις που πρέπει, τελικά, να δοθούν στους κατασκευαστές.

Δεν τα βρίσκουν για τις διαστάσεις!

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας πρέπει, αφού συμβουλευτεί την αρμόδια επιτροπή, να αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τις διαστάσεις κατασκευής μάσκας ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών.

Με τη σειρά του το υπουργείο Εσωτερικών θα τις αποστείλει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η οποία θα αναθέσει στους τρεις προμηθευτές που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό την κατασκευή των 3,2 εκατομμυρίων μασκών που υπολείπονται.

Όμως, μέχρι τώρα ούτε η ΚΕΔΕ και ως εκ τούτου ούτε οι προμηθευτές, με τους οποίους επικοινώνησε το MEGA, δεν έχουν ακόμη λάβει καμία ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι εμπλεκόμενοι φορείς έφτασαν στο σημείο να στέλνουν ο ένας στον άλλον δείγματα έτοιμων χειρουργικών μασκών, προκειμένου να αντιγράψουν το προϊόν και τις διαστάσεις του.

Η μέθοδος αυτή ακόμη δεν έχει φέρει αποτελέσματα, καθώς οι προμηθευτές επιμένουν ότι δεν έχουν λάβει εντολή να αρχίσουν την κατασκευή των σχολικών μασκών.

Το γεγονός ότι έχουν ήδη μεσολαβήσει δύο εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές δεν έχουν παραλάβει τις μάσκες, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε μια περίοδο μάλιστα που το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία αυξάνεται ραγδαία.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Επίθεση σκύλου σε δύο γυναίκες στο Αγρίνιο

Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κάτω Μακρινούς στο Αγρίνιο, έπειτα από την άγρια επίθεση σκύλου σε δύο γυναίκες, οι οποίες έχουν σχέση μητέρας-κόρης. Αν και οι ακριβείς συνθήκες...

Οι selfies του θανάτου – Πάνω από 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2008 προσπαθώντας να βγάλουν φωτογραφία

Τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας. Καθημερινά κατακλύζονται από εκατομμύρια selfies των χρηστών, οι οποίοι προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή. Προκειμένου να...

28η Οκτωβρίου – Παρέλαση «δύναμης» στο λαβωμένο Αρκαλοχώρι – Σκόρπισαν την ελπίδα οι μαθητές

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτωσης έγινε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι, που πριν από ένα μήνα επλήγη από ισχυρή σεισμική...

Πάτρα – Συναγερμός στο λιμάνι – Φωτιά σε πλοίο

Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στο νέο Λιμάνι της Πάτρας, καθώς σε πλοίο της γραμμής Πάτρα-Ιταλία «φούντωσε» η καμινάδα, με αποτέλεσμα να βγαίνουν...

28η Οκτωβρίου – Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα μετά από δύο χρόνια – Το κέντρο γέμισε ξανά μαθητές και σημαίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Φώφη Γεννηματά – Τα τελευταία της...

Σχετικές ιστορίες