Σχέδιο για τηλεδιάσκεψη στη Βουλή μετά το κρούσμα στον Χρ. Κέλλα

Αναβαθμίζονται τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό στη Βουλή με νέες αναστολές λειτουργίας του κοινοβουλευτικού έργου.

Καραντίνα και απολύμανση

Αιτία το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα βουλευτή καθώς ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας βρέθηκε θετικός και νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο της Λάρισας.
Έτσι η Βουλή αποφάσισε την αναβολή συνεδριάσεων των επιτροπών καθώς και τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Στο μεταξύ σε καραντίνα μπήκαν οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή καθώς η ιχνηλάτηση των επαφών του κ. Κέλλα έδειξε ότι είχε περάσει και από το υποκατάστημα της Τράπεζας για συναλλαγές του.
Έπειτα από την απολύμανση στους χώρους οι εργαζόμενοι αντικαταστάθηκαν προκειμένου το υποκατάστημα να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.
Ενώ λόγω της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του κ. Κέλλα και των επαφών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τις προηγούμενες μέρες, σήμερα έγινε απολύμανση στο κτίριο του εν λόγω υπουργείου.

Η «κατάρα» της πανδημίας και το «επιθετικό ριμπάουντ»

Προς τηλεδιασκέψεις στη Βουλή

Σε ότι αφορά την αναστολή των λειτουργιών της Βουλής, αναστέλλονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, καθώς και οι εργασίες της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου.
Επίσης δεν θα γίνεται κοινοβουλευτικός έλεγχος με επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, ενώ ανοιχτή παραμένει η ολομέλεια μόνο για τις τρέχουσες ανάγκες νομοθέτησης.
Η μόνη λειτουργία για σήμερα της Βουλής θα αφορά την διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων για την κύρωση και ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο μιας ευρωπαϊκής οδηγίας.
Την Τετάρτη θα γίνει διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω μέτρα πρόληψης ενώ συζητείται και η αξιοποίηση της μορφής των τηλεδιασκέψεων για την περαιτέρω λειτουργία της Βουλής.

Κοροναϊός : Μύθοι και αλήθειες – Τι λέει ο ΠΟΥ

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Παραλλαγή Όμικρον – Πώς θα εισέρχονται στην Ελλάδα ταξιδιώτες από 9 χώρες της Νότιας Αφρικής – Νέα NOTAM

Οδηγία για τις πτήσεις που αφορούν σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της νοτίου Αφρικής εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με στόχο τον περιορισμό της...

Μελέτη Σορβόνης – ΕΚΠΑ – Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς

Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν πήξη του αίματος, άρα δεν πυροδοτούν τη διαδικασία που προκαλεί θρόμβωση, ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς, που οι ειδικοί...

Γεωργαντάς – Πάνω από 7 εκατομμύρια εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση – Σημαντικό να πειστούν οι άνω των 60

Έχουμε επανεκκίνηση της εμβολιαστικής προσπάθειας, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ανακοινώνοντας ότι σήμερα το πρωί (Σάββατο 27 Νοεμβρίου) ξεπεράσαμε τους 7 εκατ. εμβολιασμένους με...

Τσεχία – Πρώτο ύποπτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον

Η Δημοκρατία της Τσεχίας εξετάζει ένα ύποπτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού που εντοπίστηκε σε ένα πρόσωπο, το οποίο είχε περάσει κάποιο...

Γερμανία – Συναγερμός για την παραλλαγή Όμικρον – «Πιθανόν να έφτασε στη χώρα μας»

Ένας υπουργός στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατα εντοπισθείσα παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού πολύ πιθανόν να έφθασε και στη Γερμανία. Από...

Σχετικές ιστορίες