Σκάνδαλο Επστάιν – Κινδυνεύει ο δούκας Άντριου να χάσει τον τίτλο του;

Ο πρίγκιπας Άντριου ταράχτηκε χθες το βράδυ από τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσε να του αφαιρεθεί ο τίτλος του Δούκα της Υόρκης, μετά την καταγγελία της Βιρτζίνια Τζιούφρε για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι αυλικοί αναφέρθηκαν ότι είχαν συζητήσει σχέδια να τον στείλουν σε «εσωτερική εξορία» — συμπεριλαμβανομένου να παραιτηθεί από τον τίτλο του.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά τρεις φορές όταν ήταν 17 ετών, κάτι που ο πρίγκιπας αρνείται και ενώ προχώρησε σε μηνύσεις.

Μια πηγή είπε στους Sunday Times: «Αν χάσει την υπόθεση, το ερώτημα είναι τι κάνεις μαζί του; Δεν μπορείς να τον κάνεις να παραιτηθεί όπως θα έκανες με έναν κανονικό άνθρωπο, αλλά θα του ζητηθεί να παραιτηθεί από τον τίτλο του».

Ανέφεραν ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας είπαν ότι θα ήταν δύσκολο να πειστεί η βασίλισσα να αφαιρέσει τον τίτλο του Δούκα της Υόρκης, καθώς «τον κατείχε ο πατέρας της, Γεώργιος VI, προτού γίνει βασιλιάς και τον χάριζε στον αγαπημένο της γιο. Αλλά έχει ντροπιάσει αυτόν τον τίτλο».

Ο δούκας δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί από τους τιμητικούς στρατιωτικούς του ρόλους, ώστε η βασίλισσα να μην αναγκαστεί να του αφαιρέσει η ίδια εάν η Τζιούφρε κερδίσει τη δίκη, είπαν πηγές στη Mirror.

Ο Άντριου είναι επί του παρόντος αρχιστράτηγος εννέα στρατιωτικών μονάδων, συνταγμάτων και σωμάτων – αλλά οι κορυφαίοι πιστεύουν ότι οι ρόλοι του δεν… στηρίζονται κάπου.

Η Τζιούφρε είπε σε συνέντευξή της το 2019 ότι ο πρίγκιπας «ίδρωνε πάνω μου» σε ένα κλαμπ ένα βράδυ που ισχυρίζεται ότι έκαναν σεξ.

Η μυστική συμφωνία με τον Επστάιν

Μια μυστική συμφωνία μεταξύ της Βιρτζίνια και του Επστάιν – η οποία ο Άντριου ελπίζει ότι θα βοηθήσει να απορριφθεί η αγωγή της – θα αποσφραγιστεί και θα δημοσιοποιηθεί αύριο.

Ο δούκας υποστηρίζει ότι μια ρήτρα στον διακανονισμό του 2009 τον αποκλείει από το να μηνυθεί από τη Βιρτζίνια.

Αλλά οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με αυτόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Δωρεάν το «χάπι της επόμενης μέρας» στη Γαλλία

Το χάπι της επόμενης μέρας θα γίνει δωρεάν για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα φαρμακεία και χωρίς ιατρική συνταγή, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας...

Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας για τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία

Η Κρατική Δούμα θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 3 Οκτωβρίου, στην οποία θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που πραγματοποιηθήκαν στις κατεχόμενες από το ρωσικό στρατό και...

Nord Stream: Ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση

Η υπόθεση του «σαμποτάζ» προκρίνεται για να εξηγηθούν οι θεαματικές διαρροές από τους αγωγούς αερίου Nord Stream, ενέργεια που θα αποτελούσε αναμφίβολα μια επιχείρηση...

Η προειδοποίηση της Τζόρτζια Μελόνι προς τον Τύπο

Με γραπτή προειδοποίηση, δικηγορικό γραφείο της Ρώμης που εκπροσωπεί την πρόεδρο των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μέλόνι και τον σύζυγό της, Αντρέα Τζαμπρούνο, ζητά από το...

ΟΗΕ: Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί την Παρασκευή, έπειτα από αίτημα της Ρωσίας, για να συζητήσει τις διαρροές σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου...

Σχετικές ιστορίες