Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τα οικονομικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς με απόφαση του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, διενεργείται έλεγχος.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στο σχετικό διαβιβαστικό, επιλέχθηκε μετά την αξιολόγηση της επικινδυνότητας, βάσει των οικονομικών στοιχείων.

Σε απλά ελληνικά, τα οικονομικά της ΕΟΚ (όχι μόνο αυτής) θα γίνουν φύλλο και φτερό, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η χρήση είναι βάσει των κείμενων διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας, ότι δεν υπάρχουν… σκιές και γκρίζες ζώνες.

Κι από τη στιγμή που αυτό δε συμβαίνει για όλες τις ομοσπονδίες, αλλά μόνο για δύο, υπάρχει θέμα.

Βεβαίως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ισχύει για όλους το τεκμήριο της αθωότητας και δεν πρέπει η Ομοσπονδία να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχη, τα ευρήματα (αν υπάρχουν) να μας πουν αν έχουν γίνει όλα σωστά.

Ο έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει και θα είναι ενδελεχής.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας έχει φτάσει εδώ και καιρό σχετικό ενημερωτικό έγγραφο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Συγκροτούμε Ομάδα Ελέγχου για τη διενέργεια τακτικών ελέγχων στους παρακάτω αθλητικούς φορείς:

Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με έδρα στον νομό Αττικής.

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με έδρα στον νομό Αττικής.

Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, με έδρα στον νομό Θεσσαλονίκης.

Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών, με έδρα στον νομό Αχαΐας.

Οι ελεγχόμενοι φορείς επελέγησαν μετά από αξιολόγηση της επικινδυνότητας (risk analysis), με βάση τα οικονομικά στοιχεία, των αθλητικών φορέων του άρθρου 31 του ν. 4603/2019.

Έργο της Ομάδας Ελέγχου είναι η διενέργεια διαχειριστικού, λογιστικού και οικονομικού ελέγχου, των ανωτέρω αθλητικών φορέων, για την οικονομική χρήση έτους 2018. Η μέθοδος που θα εφαρμοστεί για την εξαγωγή συμπερασμάτων είναι, η ελεγκτική δειγματοληψία, όπως αυτή προβλέπεται.

Για κάθε αθλητικό φορέα εκ των ανωτέρω, μετά το πέρας του ελέγχου θα συνταχθεί Έκθεση Ελέγχου, η οποία θα υποβληθεί στον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Οι έλεγχοι θα διεξαχθούν στην έδρα κάθε αθλητικού φορέα κι όπου αλλού απαιτηθεί και οι εκθέσεις ελέγχου θα υποβληθούν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020. Η Έκθεση Ελέγχου κάθε φορέα θα υποβάλλεται με την ολοκλήρωσή της».

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

ΚΙΝΑΛ – Οι μυστικές ζυμώσεις, το παρασκήνιο και το «φάντασμα» του 2007

Αντίστροφη μέτρηση για τον Γιώργο Παπανδρέου που επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να γνωστοποιήσει και επισήμως τις προθέσεις του όσον αφορά τη διεκδίκηση...

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την Αιντραχτ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία, ο Πέδρο...

Σταϊκούρας – Οι τράπεζες… δίνουν αλλά όχι στην «επιθυμητή ένταση και έκταση»

Κριτική προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε σχέση με την παροχή ρευστότητας, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις άσκησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος...

Ισχυρές βροχοπτώσεις σαρώνουν Ινδία και Νεπάλ – Τουλάχιστον 116 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Τουλάχιστον 116 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία και το Νεπάλ από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έχουν προκληθεί από τις...

Σέρρες – Νεκρός από κοροναϊό 45χρονος αρνητής που είχε υπογράψει να μη διασωληνωθεί

Αρνητής του κοροναϊού ο οποίος μάλιστα είχε υπογράψει να μην διασωληνωθεί έχασε τη μάχη με τον ιό  στο νοσοκομείο των Σερρών. Την είδηση του θανάτου...

Σχετικές ιστορίες