Συζήτηση ν/σ υπ. Παιδείας: Για συντηρητική στροφή της κυβέρνησης μίλησε η Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «φτωχό» το νομοσχέδιο και μίλησε για «μαθησιακή κρίση» του εκπαιδευτικού συστήματος.

Συντηρητική εκπαιδευτική πολιτική

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι είναι «αυτονόητη πράξη συνέπειας και ευθύνης η καταψήφισή του» ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για συντηρητική εκπαιδευτική αντίληψη.

Η κα Γεννηματά τόνισε πως η κυβέρνηση αντί να καταργήσει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε προσχηματικές αλλαγές στην εκπαίδευση και άσκησε σκληρή κριτική για σειρά προβλέψεων του νομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε κατά της επαναφοράς της διαγωγής των μαθητών λέγοντας ότι είναι αναχρονιστική ρύθμιση καθώς «στιγματίζει το μαθητή για όλη του τη ζωή».

Παράλληλα η κα Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, λέγοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. «Η αξιολόγηση πρέπει να συνδέεται με μέτρα για τη μείωση των μορφωτικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων και τη συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Γεννηματά.

Ακόμη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για συντηρητική στροφή  σε ότι αφορά την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσω καμερών που επιχείρησε προ μερικών εβδομάδων η κυβέρνηση λέγοντας ότι «χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ως δάσκαλο» και «αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες ως εργαλείο ελέγχου»

Μίλησε για κόλαφο σε βάρος της κυβέρνησης και την κατηγόρησε ότι «δεν επενδύετε στη γνώση και τη νέα γενιά. Με την πολιτική σας οι ανισότητες θεριεύουν γύρω μας».

Αυτή τη στιγμή το λόγο έχει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αναμένεται να παρέμβουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, διεξάγεται συζήτηση επί των άρθρων και – αργότερα σήμερα – θα ακολουθήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ονομαστική ψηφοφορία

Σημειώνεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κατέθεσαν αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά και επί ορισμένων άρθρων (αναγραφή διαγωγής, επαναφορά τράπεζας θεμάτων, ανάδειξη πρυτανικών αρχών, εισαγωγή ακαδημαϊκού κριτηρίου στις μετεγγραφές, διαδικασία ίδρυσης ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών). Οι σχετικές ψηφοφορίες αναμένονται να διεξαχθούν αύριο το μεσημέρι.

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στα Προπύλαια και εν συνεχεία πορεία προς τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί, αντιδρούν σε ρυθμίσεις όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικού έργου καθώς και στην τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες. Προβάλλουν παράλληλα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, για εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Πέντε νέες περιοχές στο κόκκινο του Επιδημιολογικού Χάρτη

Στο βαθύ κόκκινο περνούν πέντε περιοχές της Ελλάδα, καθώς ξεπέρασαν το όριο συναγερμού του ιικού φορτίου του νέου κορονοϊού. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ανησυχώντας για...

Μητσοτάκης: Σε εφαρμογή το 2022 το ειδικό πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου «Φ. Γεννηματά»

Την εφαρμογή ειδικού πιλοτικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου με το όνομα της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η Πολιτεία...

Κοροναϊός – «Επιστρατεύονται» πέντε ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Την επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας ανακοίνωσε το υπουργείο μέσα από τη συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία...

Επίθεση με βιτριόλι – Το δώρο και το μήνυμα στους δημοσιογράφους όταν έκλεισαν οι κάμερες

Το μεγαλείο της ψυχής της έδειξε για μια ακόμα φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία μέσα σε όλα όσα συνέβησαν σήμερα δεν ξέχασε τους...

Δένδιας – Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη

«Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον...

Σχετικές ιστορίες