Τα 6 καυτά ερωτήματα για τον Τσίπρα – Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για Παππά και παρακράτος

Εκρήξεις, θυμός, κατηγορίες και βαριές κουβέντες, αλλά απάντηση καμιά. Αυτή είναι η εικόνα της αντίδρασης του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ να τους ακολουθεί αμήχανος, μετά τις αποκαλύψεις των συνομιλιών του πρώην υπουργού με τον Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» της Τετάρτης και της Τζίνας Μοσχολιού, την ώρα που οι πολίτες ακούνε και διαβάζουν διαλόγους από την εποχή της πρωθυπουργίας του, που θυμίζουν εκπομπές βραδινής ζώνης και άλλης θεματολογίας, με το πρώην δεξί του χέρι να μιλάει για «ατζέντα του μαγαζιού», «πολλά λεφτά» και «την τύπισσα», ο Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε σε μια άτολμη – και κάπως φτωχή εκφραστικά – φωτογραφική αναφορά, για «πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων».

Το κλίμα βαραίνει περισσότερο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που παραμένουν επίσης αναπάντητες. Γι’ αυτές υπάρχει, τουλάχιστον, μια παραδοχή που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, παρότι πρόκειται για υπόθεση που τον αφορά, εκ της θέσεώς του, προσωπικά. Η παραδοχή είναι ότι επρόκειτο για μια έρευνα για τη δράση συγκεκριμένων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που γινόταν από την ΕΥΠ κατ’ εντολή του πρώην πρωθυπουργού.

Δεν έχει διαψευστεί, επίσης, ότι, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του, ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε από την ΕΥΠ ότι η έρευνά της «σκόνταψε» πάνω στον υπουργό Αμυνας και συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να πει τη λέξη «Καμμένος» τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ο πρώην πρωθυπουργός μάλλον έχει πάρει μαθήματα σιωπής από έναν προκάτοχό του που έμενε ως «Βούδας» να παρακολουθεί αποκαλύψεις και εξελίξεις.

Ζητούνται απαντήσεις

Μέσα από τις διαδοχικές αποκαλύψεις, ωστόσο, ανακύπτουν τουλάχιστον έξι ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τον ίδιο τον Τσίπρα:

1 Ηταν ενήμερος για τις συναντήσεις Παππά – Μιωνή και Παππά – Παπαγγελόπουλου – Μιωνή, που πραγματοποιήθηκαν και στο Μέγαρο Μαξίμου; Είχαν γίνει κατ’ εντολή του και με τι απώτερο στόχο;

2Τι γνωρίζει για τα «μαγαζιά» στα οποία εμφανίζεται να αναφέρεται ο Νίκος Παππάς, όπως και για αυτούς τους «κάποιους που έβγαζαν πολλά λεφτά»;

3Εκτιμούσε και ο ίδιος ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε «τη δική του ατζέντα» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing», όπως τουλάχιστον φαίνεται να λέει ο Νίκος Παππάς;

4Πώς έδρασε πολιτικά όταν η έρευνα της ΕΥΠ με τις νόμιμες παρακολουθήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. «σκόνταψε» πάνω στις επικοινωνίες της συζύγου του συγκυβερνήτη του Πάνου Καμμένου με αξιωματικούς που ελέγχονταν;

5Είχε εγκρίνει τις φυσικές παρακολουθήσεις και τις συλλήψεις εκδοτών και επιτελικών στελεχών εφημερίδων;

6Και, εν τέλει, γιατί παρέχει και σήμερα κάλυψη, χωρίς να ζητεί εξηγήσεις από τους εμπλεκομένους που βρίσκονταν δίπλα του;

Πολιτική σύγκρουση

Οπως ήταν αναμενόμενο η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τον τουρισμό έγινε αμέσως από την κυβέρνηση και τη ΝΔ σύνθημα για επίθεση: «Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σήμερα στον τουρισμό χρησιμοποίησε τη λέξη καραντίνα. Ο κ. Παππάς δεν ήταν όμως τουρίστας. Ήταν Υπουργός της Κυβέρνησής του και ο πιο στενός συνεργάτης του. Ας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα μετά, με μακροσκελέστατο non paper απαντούσε η Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για κυβέρνηση – παρακράτους. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά που είδε τη δημοσιότητα, και για το οποίο ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του, γεννιούνται μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εν γένει τη πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους.

Η συντονισμένη και σκηνοθετημένη αποδοχή και ανάδειξη από τη πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ της παράνομης υποκλοπής ιδιωτικών συνομιλιών πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τη πολιτική ζωή του τόπου, με απόλυτη επιλογή και ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη λάσπη και στο βούρκο.

Η υπόθεση αυτή μας γυρνάει 30 χρόνια πίσω, μόνο που τότε η ΝΔ πάλι με Μητσοτάκη αρχηγό, χρησιμοποιούσε τις κασέτες του Μαυρίκη, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί τις κασέτες του Μυωνή.

Από την ανάγνωση δε, των γεγονότων και μόνο, συνάγεται ότι ένα παρακρατικό δίκτυο λειτουργούσε ήδη από τη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών, με ή χωρίς πτυχίο, αλλά που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά.

Αυτό φανερώνει το γεγονός, άλλωστε, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παρακράτος τροφοδοτούσε με υλικό καταγραφών ή παρακολούθησης το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφού είχε τη δυνατότητα να βρει πρόσβαση ακόμη και σε φωτογραφικό υλικό που αφορούσε ένα διήμερο διακοπών του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οικογένειά του, τον Αύγουστο του 18. Υλικό το οποίο κρατήθηκε ένα σχεδόν χρόνο στο συρτάρι του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, για να ριχθεί στη δημοσιότητα, όταν ο ίδιος έκρινε ότι θα αποφέρει το μέγιστο πολιτικό όφελος, δηλαδή εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Σήμερα παρακολουθούμε παρόμοιο έργο. ¨Ένα υλικό παρανόμως κτηθέν τέσσερα χρόνια πριν, να μένει στα συρτάρια του, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο timing για να το ρίξει στην αρένα.

Αδιάψευστος μάρτυρας άλλωστε του παραπάνω συμπεράσματος, είναι το γεγονός ότι το υλικό αυτό ήταν από καιρό πριν γνωστό ακόμη και σε βουλευτές της ΝΔ. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε οι ερωτήσεις που υπέβαλε ο κ. Πλεύρης στον κ. Παππά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη Προανακριτική Επιτροπή, μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 5/3/2020. Ερωτήσεις που αφορούσαν ακριβώς στα επίμαχα σημεία της υποκλοπής.

Αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε πολύ νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 18/11/19, να αλλάξει τον νόμο προκειμένου να νομιμοποιήσει τη χρήση σε δίκες παράνομων αποδεικτικών μέσων, προφανώς για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις κασέτες που είχε ήδη στα συρτάρια του ο κ. Μητσοτάκης, εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου.

Σήμερα δε, και αφού η κυβέρνηση δια του κ. Πέτσα υιοθέτησε πλήρως τους διαλόγους και το υλικό, και αφού η ΝΔ και ο φιλικός της Τύπος, το μετέτρεψαν σε θέμα κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Μυωνή εκ μέρους προφανώς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνει ότι κατέχει και άλλες κασέτες παράνομων ηχογραφήσεων, με σκοπό να τις δημοσιοποιήσει όποτε ο ίδιος (ή αυτός που τον προστάζει ) αποφασίσει.

Καλούμε λοιπόν ευθέως τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει άμεσα αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη δημοκρατία. Να σταματήσει να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους. Και ό,τι υλικό διαθέτει από τον νέο Μαυρίκη, κο Μυωνή, να το δώσει τώρα στη δημοσιότητα.

Και να γνωρίζει, όσο βαθιά και αν έχει αποφασίσει να κυλιστεί στο βούρκο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα. Γιατί δεν έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους. Δεν αναδείχθηκαν στη πολιτική από τις χορηγίες της ΖΙΜΕΝΣ. Δεν συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, ούτε έχουν εξοχικά μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε τους ανήκει το σπίτι του Βολταίρου, ούτε εκλέχθηκαν στη κυβέρνηση χάρη στη στήριξη επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων.

Να ξέρει λοιπόν ότι καθαρός ουρανός δε φοβάται, ούτε τη λάσπη ούτε το παρακράτος.

Άλλοι μάλλον, έχουν πολλά να φοβηθούν.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη

Στις 11:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Αγώνας δρόμου για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του...

Συγκλονίζει ο Ναδάλ: «Δύο μήνες πριν, δεν ήξερα αν θα ξαναπαίξω τένις»

Ο Ράφαελ Ναδάλ λύγισε την αντίσταση του Ντένις Σαποβάλοφ, κλείνοντας μια θέση για τα ημιτελικά του Australian Open. Μετά το τέλος του ματς, ο Ισπανός...

Γενική αργία και στην Εύβοια την Τετάρτη

Σε γενική αργία τίθεται και η Εύβοια όπως αποφασίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Στυλιανίδης είχε ανακοινώσει...

Ανδρουλάκης: Στο έλεος του χιονιά οι πολίτες – Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος

Ανυπαρξία σχεδίου και συντονισμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» καταλογίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κυβέρνηση ασκώντας κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό. Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει...

Ο Σίρερ πιέζει τη Νιούκαστλ να… πυροδοτήσει τη «βόμβα» Λίνγκαρντ

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ είναι στο «στόχαστρο» της Νιούκαστλ, καθώς έχει αποφασίσει πως δεν θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εξετάζει...

Σχετικές ιστορίες