«Ταξίδι Ελπίδας» – Μια σημαντική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ διοργανώνει την πρώτη υβριδική (δια ζώσης και διαδικτυακή) εκδήλωση «Ταξίδι Ελπίδας» που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17:00-20:00 με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ.

Οι ειδικοί συζητούν με το ευρύ κοινό, τους φροντιστές, τους πάσχοντες και την επιστημονική κοινότητα για την ασθένεια και την περίθαλψη ατόμων με άνοια, Αλτσχάιμερ και διαταραχές μνήμης και νοητικών λειτουργιών.

Οι ειδικοί συζητούν με το ευρύ κοινό, τους φροντιστές, τους πάσχοντες και την επιστημονική κοινότητα για την ασθένεια και την περίθαλψη ατόμων με άνοια, Αλτσχάιμερ και διαταραχές μνήμης και νοητικών λειτουργιών. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν δια ζώσης μόνο οι έχοντες Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης.»

Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών στο «Johns Hopkins Bayview», Κωνσταντίνος Λυκέτσος.

Ποιος είναι ο καθηγητής

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γ. Λυκέτσος μεγάλωσε στην Αθήνα και έκανε σπουδές στην Ψυχολογία στο Northwestern University. Αφού έλαβε το πτυχίο του, προχώρησε στο Washington University στο St. Louis, όπου πήρε διδακτορικό στην Ιατρική. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στην Ψυχιατρική και την Nευροψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, απέκτησε MHS στην επιδημολογία.

Το 2000 διορίστηκε τακτικός καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και στο Bloomberg School of Public Health. Tο 2006, έγινε Διευθυντής Ψυχιατρικής στο Johns Hopkins Bayview, ενώ έναν χρόνο αργότερα, έγινε κάτοχος της ονομαστικής έδρας Elizabeth Plank Althouse στο Johns Hopkins.

Tο 2012, έλαβε το βραβείο Επιφανών Επιστημόνων (Distinguished Scientist Award) της Αμερικανικής Ένωσης Γηριατρικής Ψυχιατρικής. Αυτό ήταν το πρώτο από τα 3 βραβεία γηριατρικής Ψυχιατρικής με τα οποία τιμήθηκε, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο, γνωστό ως “trifecta”. Το 2019, ίδρυσε και έγινε ο πρώτος διευθυντής του Κέντρου Εξατομικευμένης Ιατρικής για τη νόσο του Αλτσχάιμερ στο Johns Hopkins, ενώ κατόπιν απόφασης της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Καθηγητή Ιατρικής του Ιδρύματος. Για περισσότερο από δέκα χρόνια, το όνομα του Δρ. Λυκέτσου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των κορυφαίων ιατρών της Αμερικής (America’s Top Doctors).

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι σημαντικότεροι παράγοντες κινδύνου είναι η γενετική προδιάθεση και η αύξηση της ηλικίας. Ο κίνδυνος για ανάπτυξη άνοιας αυξάνεται με τη γήρανση και η νόσος είναι εξαιρετικά συχνή στις μεγάλες ηλικίες. 2% του πληθυσμού ηλικίας 65-74 έχει άνοια, ποσοστό που ανεβαίνει στο 19% για τις ηλικίες 75-84 και στο 42% για τους μεγαλύτερους των 85 ετών.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν δια ζώσης μόνο οι έχοντες Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ταξίδι Ελπίδας – JtH

Δείτε την πρόσκληση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Δημοσκόπηση: Στις 14,5 μονάδες η διαφορά με ΝΔ

Μικρή ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Abacus, για λογαριασμό του Alpha. Συγκεκριμένα. η νέα αυτή δημοσκόπηση φανερώνει μία ένδειξη αλλαγής του...

Λεωφόρος Συγγρού: Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία ήταν κλειστή εδώ και 13 ώρες, λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε...

Περικοπή συντάξεων θέλει ο Βασιλακόπουλος για να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι

Στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και στη μετάλλαξη Όμικρον αναφέρεται ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή...

Δημοσκόπηση για την κακοκαιρία: Οργή για το φιάσκο της Αττικής Οδού

Κατά της κυβέρνησης και της εταιρείας διαχείρισης της μεγάλης οδού της Αττικής στρέφονται οι πολίτες, σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Abacus, για...

«Αν δεν ήταν γενική αργία θα θρηνούσαμε 100 νεκρούς»

Η γενική αργία λόγω της κακοκαιρίας μας «έσωσε» από μία άλλη τραγωδία; Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο της Συγγρού θα μπορούσε...

Σχετικές ιστορίες