Τι απαντά ο δήμαρχος Κω για τις μετακινήσεις μεταναστών λόγω κοροναϊού

Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κω αναφορικά με τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών λόγω κοροναϊού, ο δήμαρχος της Κω, με επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας, Τετάρτη 18 Μαρτίου, αναφέρεστε σε πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου μας για την ενημέρωση, σχετικά με τον κορονοϊό, των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κ.Υ.Τ. της Κω, με τουλάχιστον ανακριβή τρόπο.

Το παιχνίδι των fake news από την Τουρκία συνεχίζεται μαζί με τις απειλές

Δίχως να αναρωτηθείτε για τους λόγους που αναλάβαμε μια τέτοια πρωτοβουλία, αποδίδετε προθέσεις που δεν με αφορούν προσωπικά, όπως και το σύνολο της δημοτικής αρχής.

Διότι ούτε την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων απαγορεύσαμε ούτε οριοθετήσαμε χώρους κίνησής τους. Πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό;

Γνωρίζουμε πολύ καλά το θεσμικό ρόλο και τα όρια καθενός για αυτό και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς. Αυτή είναι άλλωστε η δύναμή μας.

Επιλέξαμε το δρόμο της συνεργασίας και της βοήθειας σε όλους. Προσωπικά έχω επισκεφτεί 3 φορές τους τελευταίους μήνες το Κ.Υ.Τ. και ασχολούμαι σχεδόν καθημερινά με προβλήματα που δημιουργούνται.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω λεπτομερώς τις βοήθειες του Δήμου για τη διαχείριση προβλημάτων που προκύπτουν από τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Δεν μας ενοχλούν οι όποιοι χαρακτηρισμοί, όσο ακραίοι και αν είναι, αρκεί να μην αποδίδεται διαστρεβλωμένα η πραγματικότητα.

Για αυτό σας καλώ να αναλογιστείτε την πραγματική κατάσταση που βιώνει αυτή την περίοδο η κοινωνία μας από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού και τα σύνθετα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ενός ακριτικού νησιού. Ειδικά οι κάτοικοι που γειτνιάζουν με τη δομή του Κ.Υ.Τ. στην Κοινότητα Πυλίου, όπου ζει σε κακές συνθήκες μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Τις συνθήκες διαβίωσης όλων προσπαθούμε να βελτιώσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Δεν είναι τυχαίο που ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή ενάντια στη δημιουργία κλειστής δομής και ζήτησε την αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ..

Ειδικά όμως σε αυτή την περίοδο, που προκύπτει πραγματικός κίνδυνος για τους συνανθρώπους μας από τον κορονοϊό, δίχως εξαιρέσεις για όλους, δεν μας επιτρέπεται να μείνουμε αδρανείς.

Για αυτό πήραμε πρωτοβουλία να ενημερώσουμε καταρχήν όσους διαμένουν στο Κ.Υ.Τ. για τη σοβαρότητα της κατάστασης και για την εφαρμογή μέτρων που αφορούν όλους μας, όπως την μη μετακίνηση δίχως λόγο και την αποφυγή μαζικής συγκέντρωσης.

Αντιλαμβάνομαι ότι διαφορετικά εισπράττει την πραγματικότητα όποιος δε ζει από κοντά τα προβλήματα και δεν έχει ρόλο στην αντιμετώπισή τους.

Ας είμαστε όμως όλοι πιο συγκρατημένοι. Καλό θα κάνει στους συνανθρώπους μας, δίχως εξαιρέσεις.

Υ.Γ. με την πεποίθηση ότι θα δημοσιευτεί η απάντησή μου».

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Κοροναϊός : Ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε επί της αρχής, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός...

ΠΑΟΚ – Πρώτη φορά τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά διπλά

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το μεγάλο διπλό από τη Δανία, καθώς επικράτησε με 2-1 της Κοπεγχάγης και ανέβηκε στην πρώτη θέση του...

ΥΠΟΙΚ – Πίστωση 14,2 εκατ. ευρώ σε 22.588 ιδιοκτήτες ακινήτων

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σήμερα, 22 Οκτωβρίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους περίπου 14,2 εκατ. ευρώ, σε 22.588 ιδιοκτήτες ακινήτων (μοναδιαίους Α.Φ.Μ.) για μειωμένα...

Τραγωδία στη Ρωσία – Ισχυρή έκρηξη με 17 νεκρούς σε εργοστάσιο χημικών προϊόντων

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά, που προκλήθηκε εν συνεχεία, σε εργοστάσιο παραγωγής πυρίτιδας και χημικών προϊόντων στη...

Κοροναϊός – Αυτοί είναι οι λόγοι για το ιβηρικό «θαύμα» με τους εμβολιασμούς

«Είναι πολλοί οι λόγοι για το ιβηρικό ‘θαύμα’», δηλαδή για τα εντυπωσιακά ποσοστά εμβολιασμού και την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας σε Ισπανία και Πορτογαλία, ανέφερε ο καθηγητής Επιδημιολογίας...

Σχετικές ιστορίες