Τι θα ισχύσει με την έκπτωση ενοικίου το Μάιο

Με απόφαση της κυβέρνησης παρατείνεται και τον Μάιο η έκπτωση 40% στα ενοίκια λόγω κοροναϊού.

Ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί εκ μέρους της ΠΟΜΙΔΑ προς το οικονομικό επιτελείο έτσι ώστε να υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «σε ό,τι αφορά την φορολογική ελάφρυνση για την απώλεια των ενοικίων δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη υπόσχεση».

Κατήγγειλε δε πλήρη αδιαφορία από το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο «δεν υποχρεώνει όλους όσοι ζητούν μείωση ενοικίων να κάνουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση στην «Εργάνη»».

Όπως είπε, οι ενοικιαστές αρνούνται να κάνουν τη σχετική δήλωση με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην έχουν κανένα δικαίωμα.

«Οι μειώσεις αυτή τη στιγμή γίνονται αυθαίρετα, χωρίς χαρτιά. Τουλάχιστον 100.000 ιδιοκτήτες που έχουν ενοικιαστές επαγγελματίες, είναι ακάλυπτοι» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισήμανε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τις επιχειρήσεις.

«Έχουμε μεγάλη μείωση τζίρου στα καταστήματα, ενώ στην εστίαση θα έχουμε μειωμένα τραπεζοκαθίσματα.

Το ενοίκιο είναι μια «θηλιά» για τις επιχειρήσεις και πρέπει να βρεθεί μια λύση μέχρι το τέλος του έτους» είπε χαρακτηριστικά.

«Η δίκαιη λύση θα ήταν μείωση ενοικίου αναλογικά με τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Επειδή όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί, δεχθήκαμε τώρα την μείωση του 40% για τον Μάιο και αυτή η ρύθμιση θα πρέπει να επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2020» τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Τατάρ – Μαζί με την Τουρκία θα κυριαρχήσουμε από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο

Ο Ερσίν Τατάρ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις μετά τις δηλώσεις του Φουάτ Οκτάι που είπε ότι η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571....

Ολυμπιακός – Ο Ελ Αραμπί τον εγκατέστησε στην κορυφή

Δεν γίναμε σοφότεροι από όσα είδαμε στους «Ζωσιμάδες». Ίσως έγινε ο Μαρτίνς που αποφάσισε σε ένα ακόμα παιχνίδι να αφήσει στον πάγκο τον Ελ...

Γερμανία – Περισσότερες οι γυναίκες και οι βουλευτές κάτω των 40 ετών στη νέα Βουλή

Πάνω από το ένα τρίτο των μελών του γερμανικού κοινοβουλίου που εξελέγη τον περασμένο μήνα είναι γυναίκες, ενώ οι νέοι σε ηλικία εκπροσωπούνται στο...

Καραμανλής – Μείωση κατά 50% στις άδειες δακτυλίου – Πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Σε ισχύ θα τεθεί κανονικά από τις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ελεύθερα...

Πλεύρης – Εμφαση στην πρόληψη και στις νέες θεραπείες για τον καρκίνο

Με τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου ότι θα στηρίξει την πρόληψη, την πρόσβαση σε νέες θεραπείες και την ανάπτυξη των κλινικών μελετών για...

Σχετικές ιστορίες