Το παραμύθι της ΕΠΟ προς τη FIFA για τις εκλογές

Επιστολή (απάντηση σε προηγούμενη της Ε.Π.Ο.) της FIFA με αντικείμενο τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία ανέγνωσε, περιχαρής όπως λέγεται, ο κ. Γραμμένος στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και, ταυτόχρονα, ενημέρωσε τα μέλη της ότι θα τη διαβιβάσει στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αυγενάκη, με τον οποίο θα ζητήσει να συναντηθεί για να συζητηθούν οι υφιστάμενες εκκρεμότητες.

Η επιστολή ξεχειλίζει, από ότι λέγεται, από τη διάθεση της FIFA να υπερασπιστεί τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο. και στο θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, « οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν όπως το καταστατικό της Ε.Π.Ο. προβλέπει», δηλαδή «κατά μήνα Οκτώβριο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ταυτόχρονα, η FIFA, για να είναι εντάξει και με την κυβέρνηση, ζητάει από τον κ. Γραμμένο να συνομιλήσει για το θέμα με τον αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο (δηλαδή τον κ. Αυγενάκη) και να επιζητήσει μια συνεννόηση μαζί του, «μιλήστε με την κυβέρνηση» αναφέρει. Τέλος, καλεί την Ε.Π.Ο. να της απαντήσει έως τις 26 Αυγούστου για τις εξελίξεις απειλώντας την Ομοσπονδία ακόμη και με την πιθανότητα άρσης της ιδιότητας του μέλους, αγγλιστί Grexit.

Η υπόθεση θα ήταν πολύ σοβαρή, αν δεν ήταν εντελώς αστεία, δηλαδή ανύπαρκτη. Η εξέλιξη που σημειώθηκε αποτέλεσμα μιας επιλεκτικής, σκόπιμα στρεβλής ενημέρωσης που η Ε.Π.Ο. παρείχε στη FIFA σχετικά με την υπόθεση των εκλογών της, ώστε να εκμαιεύσει από την Διεθνή Ομοσπονδία μια απάντηση που να τη βολεύει.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Η Ε.Π.Ο. προχώρησε στις 16 Ιουνίου 2020 σε Γενική Συνέλευση για να τροποποιήσει (όπως και έκανε) άρθρα του καταστατικού της που επηρεάζουν την διεξαγωγή των εκλογών. Μεταξύ αυτών που προτάθηκε να τροποποιηθούν ήταν και το άρθρο που προέβλεπε ότι «οι εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, κατά μήνα Οκτώβριο του έτους διεξαγωγής των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων».

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζήτησε και έλαβε έγκριση από τη Γενική Συνέλευση για να διεξάγονται οι εκλογές «το τελευταίο εξάμηνο της τετραετούς θητείας της διοίκησης. Ήταν τότε που σχεδίαζε να διεξάγει εκλογές τον Ιούλιο του 2020.

Την τροποποίηση αυτή έθεσε, όπως είναι υποχρεωμένη λόγω της ιδιότητας της ως σωματείο του αστικού κώδικα, υπόψη του αρμόδιου Ειρηνοδικείου για να εγκριθεί. Το Ειρηνοδικείο απέρριψε την τροποποίηση (όπως και την δεύτερη για την συμπλήρωση της τετραετούς θητείας).

Η Ε.Π.Ο., δηλαδή «ξαναγύρισε», αναγκαστικά, στην παλιά διάταξη του καταστατικού της, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές διεξάγονται «κατά μήνα Οκτώβριο, το έτος διεξαγωγής των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, εφόσον έχει συμπληρωθεί η καταστατικά προβλεπόμενη τετραετής θητεία της διοίκησης».

Το Ειρηνοδικείο «είπε» και κάτι άλλο με την απόφαση του. Διευκρίνισε, ότι «η τετραετής θητεία δεν συμπληρώνεται το 2020, επειδή δεν μπορεί να προστεθεί σε μια τριετή θητεία της διοίκησης Γραμμένου το δεκάμηνο της διορισμένης διοίκησης Δρόσου».

Η απόφαση του αρμόδιου κατά νόμο Ειρηνοδικείου και στα δύο σκέλη της είναι σε ισχύ, δεν έχει ακυρωθεί ή ανατραπεί, άρα εξακολουθεί και είναι ενεργή η απόρριψη της τροποποίησης που αφορά στην τεχνητή συμπλήρωση της απαραίτητης τετραετούς θητείας, όπως την εμπνεύστηκε η διοίκηση Γραμμένου και την εισηγήθηκε προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση.

Η τροπολογία του κ. Αυγενάκη με την οποία μεταφέρεται ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών των Αθλητικών Ομοσπονδιών στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 αφορά σε όλες τις Ομοσπονδίες που νόμιμα θα διεξήγαγαν εκλογές φέτος (2020), αν δεν προέκυπτε η πανδημία του κορωνοϊού, που μετέφερε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο 2021.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των διοικήσεων των Ομοσπονδιών που υπάγονται στην τροπολογία Αυγενάκη είναι ότι φέτος συμπλήρωναν τετραετή θητεία, άρα νομίμως θα προχωρούσαν στην διεξαγωγή των εκλογών.

Η Ε.Π.Ο. δεν πληρεί αυτή την προϋπόθεση. Η διοίκηση Γραμμένου έχει εκλεγεί το 2017 και η απόπειρα που έκανε να συμπληρώσει τεχνητά «τετραετή θητεία με την πρόσθεση της δεκάμηνης θητείας της διορισμένης διοίκησης Δρόσου» απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Συνεπώς, δεν την αφορά, έτσι ή αλλιώς, η τροπολογία Αυγενάκη, καθώς δεν έχει συμπληρώσει (και με τη βούλα του Ειρηνοδικείου) τετραετή θητεία, που είναι ο εκ των ων ουκ άνευ όρος για να διεξαχθούν «τακτικές εκλογές» στην Ομοσπονδία.

Είναι προφανές, ότι η Ε.Π.Ο. έχει ενημερώσει εσκεμμένα πλημμελώς τη FIFA για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το θέμα των εκλογών της, έχει μεταφέρει στην Διεθνή Ομοσπονδία μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και επιδιώκει με βάση τη συνειδητά εσφαλμένη πληροφόρηση να κερδίσει πόντους στη διαμάχη της με την κυβέρνηση και να επιβάλλει μια παντελώς παράνομη άποψη περί του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών της.

Είναι βέβαιο, ότι η FIFA αγνοεί όλες αυτές τις εξελίξεις που σημειώθηκαν με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών και μετέχει σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας που εξελίσσεται ερήμην της με μόνη πηγή πληροφόρησης τις αιτιάσεις της Ε.Π.Ο., που όμως έχουν απορριφθεί εντελώς από την τακτική δικαιοσύνη.

Εννοείται, πως η Ομοσπονδία δεν τόλμησε να δημοσιοποιήσει τη δική της επιστολή για το θέμα προς τη FIFA, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να γνωρίζει ο καθένας την ποιότητα και την ακρίβεια της ενημέρωσης που παρέχει προς τη FIFA για τόσο σημαντικά ζητήματα.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Εντυπωσιακά καρέ από την στρατιωτική παρέλαση – Άρματα μάχης, αλεξιπτωτιστές και F-16 στον γαλάζιο ουρανό

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,...

Εθνική Οδός – Έκλεισε ο δρόμος – Ένταση με Ρομά, πετροπόλεμος και ουρές χιλιομέτρων

Η Εθνική Οδός έχει κλείσει στο 95ο χιλιόμετρο Αθηνών - Πατρών, καθώς υπάρχει ένταση με Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πετροπόλεμος, ενώ έχει δημιουργηθεί...

28η Οκτωβρίου – Ο 9χρονος Τάσος παρέλασε μόνος του στο Μαθράκι

Μόνος του παρέλασε ο 9χρονος Τάσος στο Μαθράκι, το νοτιότερο από τα Διαπόντια νησιά βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Ο μικρός είναι το μόνο παιδί στο νησί και ανέλαβε τον...

28η Οκτωβρίου – Το συγκινητικό μήνυμα του Έλληνα πιλότου της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την...

28η Οκτωβρίου – Δείτε live τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Εν μέσω πανδημίας γιορτάζεται για ακόμη μια χρονιά η «Επέτειος του ΌΧΙ». Τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού είναι αυστηρά...

Σχετικές ιστορίες