Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Τον κίνδυνο να γεμίσει η αγορά με ακάλυπτες μεταχρονολογημένες επιταγές λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στις επιχειρήσεις τα έκτακτα μέτρα για την ανάσχεση του κοροναϊού επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Το τελικό σχέδιο για τις μεταχρονολογημένες επιταγές θα ανακοινωθεί την Πέμπτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο εμπλέκει τις τράπεζες που θα καλύπτουν μέρος του ποσού, ωστόσο τίθενται αυστηρά κριτήρια αξιοπιστίας των εκδοτών των επιταγών.

Ποιο είναι το ελπιδοφόρο φάρμακο που παραγγέλθηκε από την Ιαπωνία

Το σχέδιο για τις επιταγές

Η τελική λύση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, κινείται σε δύο άξονες:

– θα δίνει περιθώριο στον εκδότη 60-70 μέρες (έως τέλος Μαΐου με τα σημερινά δεδομένα) για να βρει τρόπο να καλύψει την επιταγή, εφόσον το ταμειακό πρόβλημα προέκυψε εκτάκτως λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

– για τον κομιστή της επιταγής, οι τράπεζες θα κληθούν να καλύψουν το τυχόν ακάλυπτο ποσόν, με κριτήριο όμως το τραπεζικό και συναλλακτικό προφίλ (αξιόχρεο) του εκδότη της επιταγής.

Μόνο για αυτούς που έχουν πληγεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε μέσω του MEGA ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης θα υπάρξει παράταση δύο έως τριών μηνών για τις επιταγές που θα μείνουν ακάλυπτες . Η πρόβλεψη θα αφορά εκείνους που έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά εκείνους που πρόκειται να εισπράξουν τα ποσά η κυβέρνηση επεξεργάζεται σε συνεργασία με τις τράπεζες ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τραπεζικού προϊόντος το οποίο θα απορροφήσει ένα μέρος από τις επιταγές.

Στόχος είναι ο εκδότης της επιταγής να έχει χρόνο να καλύψει την επιταγή και ο δικαιούχος να λαμβάνει το ποσό στην ώρα του. Ο στόχος είναι να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και να μην δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στην Οικονομία λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό.

Στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα διαμορφώσει το ακριβές πλαίσιο και τους όρους υπό τους οποίους οι τράπεζες θα χορηγούν την κάλυψη σε ιδιώτες κομιστές και εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών χωρίς αντίκρυσμα.

Η ίδια απόφαση που θα θέτει τα χρονικά και χρηματικά όρια, θα προβλέπει και δυνατότητα αναπροσαρμογής ή επέκτασης ισχύος της, εφόσον αυτό απαιτείται από την ένταση και την έκταση του προβλήματος στην Οικονομία.

Κοροναϊός : Τι αλλάζει σε συναλλαγές, ωράρια σουπερμάρκετ, δηλώσεις φόρων

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Παράνομη η θανάτωση ζώων χωρίς αναισθησία σε λατρευτικές τελετές

Δικαίωση για τις φιλοζωικές οργανώσεις σηματοδοτεί η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι η σφαγή ζώων στο πλαίσιο θρησκευτικών...

Κακλαμάνης – Η Φώφη ήξερε ότι θα «έφευγε»

Η Φώφη Γεννηματά πολέμησε γενναία την αρρώστιά της και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι και συνέχιζε να πορεύεται δυναμικά, όπως...

ΕΕ – Να αξιολογήσουμε την πρόταση για κοινή αγορά φυσικού αερίου από τα κράτη-μέλη

Την ανάγκη να αξιολογηθούν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της πρότασης για κοινή αγορά φυσικού αερίου από τις χώρες της ΕΕ, υπογράμμισε σήμερα η επίτροπος...

ΗΠΑ – Συγκρίνουν τον Φάουτσι με τον Μένγκελε και τα πειράματα στο Άουσβιτς

Με τον γιατρό του Άουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, συγκρίνει τον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, η Αμερικανίδα πολιτική ακτιβίστρια και συγγραφέας, Κάντις Όουενς, αντιδρώντας στις αποκαλύψεις ότι, πίσω από...

Κοροναϊός – Νέα έξαρση κρουσμάτων – Εφθασαν τις 4.165 – Ακόμη 25 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.165, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου...

Σχετικές ιστορίες